Имат и разлики но на моменти се копират.
Тактиките им са еднакви 4-6-0 с фалшива 9-ка, голямо хабене на РВП че почти никога не е играл типичен център нападател, криворазбрани футболи на Венгер, Англия тая тактика много трудно прокопсва.
Иначе не е случайност че "Месията" има много малко голове срещу практически най-добрите защити (Интер миналата, Юнайтед, Челси, това НЕ включва Арсенал и много от мачовете с Мадрид, преди Мауриньо тоест).
Барселона и Манчестър Юнайтед ли са грандовете на Европа?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Барселона и Манчестър Юнайтед ли са грандовете на Европа?
Последна промяна от LeicesterFC на 05 май 2011 20:50, променено общо 1 път.

Нека Реал да са по-добри от Юнайтед и да "доминират" в Европа заедно с Барселона. Нека Интер,Милан,Ювентус,Валенсия,Байерн,Челси,Арсенал и всички останали да са по-добри от Юнайтед. Нека всички отбори от конференцийте на Англия да са по-добри от Юнайтед. Като така ви отърва,нека така да е.
В крайна сметка се гледа кой ще играе на 28-ми,а нека всички останали да са "по-добри"
You run fast? Ill run 10 paces faster. You jump high? Ill jump 3 inches higher. You train hard? Ill train 5 times harder
- Frankie Lampard
- Контакти:
Не на моменти, а са почти 1:1 идентични, само дето Барселона има по-добрите изпълнители. Иначе това за тактиката 4-6-0 са пълни глупости.
-
- Контакти:
О отдавна е доказано че играят от близо 2 години така.
Гуардиола за това махна Тополата от там и взе Вия което е копие на Меси просто с 1 класа надолу, Вия не е централен нападател и никога няма да бъде.
Просто хората бъркат тая Барселона с Требъла което е горе долу нормално, а отборите са коренно различни, сега отбора е изграден около Меси преди не беше така.
В момента Барселона прилича на Юнайтед с Роналдо - много добри но не непобедими
Затва не и са на Требъл сега и са по-слаби от преди, по-точно повече тактики могат да се ползват.
Гуардиола за това махна Тополата от там и взе Вия което е копие на Меси просто с 1 класа надолу, Вия не е централен нападател и никога няма да бъде.
Просто хората бъркат тая Барселона с Требъла което е горе долу нормално, а отборите са коренно различни, сега отбора е изграден около Меси преди не беше така.
В момента Барселона прилича на Юнайтед с Роналдо - много добри но не непобедими

Затва не и са на Требъл сега и са по-слаби от преди, по-точно повече тактики могат да се ползват.
Последна промяна от LeicesterFC на 05 май 2011 20:53, променено общо 1 път.
- Frankie Lampard
- Контакти:
Вия в Барса играе крило, а централен нападтел играе Меси. Ясно е колко ги гледаш ... Не вярвай на всичко, което четеш ... Седни и погледай малко ...
-
- Контакти:
Меси не играе нищо, тоест напълно свободна позиция, ако си мислиш че тия футболисти са ограничавани много се лъжеш, той много добре асистира също.
Вия и нападател е бил в опр. ситуаций а Меси и крило е играл тоест 4-6-0 без нападател, Юнайтед с Роналдо.
Затова бяха задържани от Интер, затова ще бъдат задържани и от Юнайтед...
Вия и нападател е бил в опр. ситуаций а Меси и крило е играл тоест 4-6-0 без нападател, Юнайтед с Роналдо.
Затова бяха задържани от Интер, затова ще бъдат задържани и от Юнайтед...
- Frankie Lampard
- Контакти:
Това, че асистира добре ( Което е абсолютно така ) не значи, че не играе нападател ! Той и Дрогба прави по 15+ асистенции всеки сезон, а си джитка като таран. При Рууни в момента е подобно, макар че в момента не играе като таран. Докато играеше таран имаше 10 асистенции в 21 мача или нещо подобно. При Ибрахимович е същото - в момента е номер 1 по асистенции в калчото. Едното не изключва друго. Меси си играе всеки мач като централен нападател откакто се махна Ибра.
-
- Контакти:
Нападател не се счита по асистенцийте а по наличието му в наказателното поле на противника или поне много близо до дъгата.
Ибрахимович като цяло е такъв играч, това не значи че няма да праят асистенций а значи че са там за да вкарват основно.
Иначе Рууни в сезона си имаше 5 асистенций във всички турнири Бербатов сега има 4-5 със снощната, въпреки че за мен той никога няма да е достатъчно добър централен нападател.
Дрогба като вкарваше също беше централен нападател сезона му преди 4-5 години с 35 гола, в предния имаше и асистенций но това за мен беше аномалия последните 2 месеца от сезона на Челси и не го гледам много. Централните нападатели правят асистенций заради самото си наличие на терена повече отколкото защото това им е работата като такива.
Барселона е без такъв човек това е.
Имаха Етоо и Анри който са единствените хора който освен Меси ако счетем че е маркиран могат да решат мач (както и го решиха с гол Етоо и Анри с терора си зад защитата през 2008), сега просто няма кой да им го реши.
Ибрахимович като цяло е такъв играч, това не значи че няма да праят асистенций а значи че са там за да вкарват основно.
Иначе Рууни в сезона си имаше 5 асистенций във всички турнири Бербатов сега има 4-5 със снощната, въпреки че за мен той никога няма да е достатъчно добър централен нападател.
Дрогба като вкарваше също беше централен нападател сезона му преди 4-5 години с 35 гола, в предния имаше и асистенций но това за мен беше аномалия последните 2 месеца от сезона на Челси и не го гледам много. Централните нападатели правят асистенций заради самото си наличие на терена повече отколкото защото това им е работата като такива.
Барселона е без такъв човек това е.
Имаха Етоо и Анри който са единствените хора който освен Меси ако счетем че е маркиран могат да решат мач (както и го решиха с гол Етоо и Анри с терора си зад защитата през 2008), сега просто няма кой да им го реши.
- Frankie Lampard
- Контакти:
За без типичен централен нападател ДА ! Но без централен нападател - категорично НЕ.
Рууни има 13 асистенции в ВЛ Лига.
Дрогба има 15.
Миналата година Дрогба имаше 17 само в ВЛ, така че изобщо не е аномалия. Просто умее да подава и центрира по конец. За 6-те години в Челси има над 100 асистенции в всички турнири. Специално гледах класацията в един сайт и е на 3-то място след Гигс с 106, Лампард 87, а той самия има 67. Рууни мисля, че беше 4-ти с 64. Доколкото знам обаче асистенциите се отчитат някъде от около 98 - ма.
Рууни има 13 асистенции в ВЛ Лига.
Дрогба има 15.
Миналата година Дрогба имаше 17 само в ВЛ, така че изобщо не е аномалия. Просто умее да подава и центрира по конец. За 6-те години в Челси има над 100 асистенции в всички турнири. Специално гледах класацията в един сайт и е на 3-то място след Гигс с 106, Лампард 87, а той самия има 67. Рууни мисля, че беше 4-ти с 64. Доколкото знам обаче асистенциите се отчитат някъде от около 98 - ма.
-
- Контакти:
Рууни тая година със сигурност играе зад Чичарито а Дрогба общо взето играе на всякъде и зад Торес като Торес играе а извода е че тогава Челси не играе нищо. 
В Челси нещата са много объркани в атака и никой не знае какво прави общо взето, затова и ще си имате ядове на ОТ според мен, но единственото което може да спаси Челси тоя сезон е максимата 1 мач или off match на английски.

В Челси нещата са много объркани в атака и никой не знае какво прави общо взето, затова и ще си имате ядове на ОТ според мен, но единственото което може да спаси Челси тоя сезон е максимата 1 мач или off match на английски.