Пвавилото за гол на чужд терен!!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bob79
Контакти:

Re: Пвавилото за гол на чужд терен!!!!

Мнениеот bob79 » 07 май 2009 15:42

Според мен това правило е несправедливо! По-добре би било при равен резултат от двете срещи да се играе продължение и дузпи !!! По този начин въпреки че дузпите са рулетка и игра на нерви, някакси печели футбола, а и ние - феновете. ;) ;) ;)

Bliu-Bliu...
Контакти:

Мнениеот Bliu-Bliu... » 07 май 2009 15:57

Е хубаво де, ама продълженията не се играят на неутрален терен, а на терена на втория домакин. Идеята е да се намали броя на мачове, които да се решават с продължения, тоест с предимство за втория домакин от жребия. Решение е директно да се бият дузпи, щото при тях домакинството е и + и -.
Но има и друга идея - това правило стимулира гостът да търси голове. Иначе повечето отбори ще ходят на гостуване с бетонобъркачката.
We all live in a Yellow Submarine
Yellow Submarine Yellow Submarine.

ZYKLON

Мнениеот ZYKLON » 07 май 2009 16:00

Правилото си е перфектно.На него се гради цялата тактика на участниците в евротурнирите,в етапа на преките елиминации.
Нека сега тези,които се изказват против това правило си спомят мачовете,в които са се молели техния отбор да отбележи така скъпоцення гол на чужд терен.

novnik
Контакти:

Мнениеот novnik » 07 май 2009 16:01

Оптималното решение е да се играе до вкарване на ЗЛАТЕН ГОЛ. Така би било най-справедливо!

Потребителски аватар
peho
Контакти:

Мнениеот peho » 07 май 2009 16:02

bob79 написа:Според мен това правило е несправедливо! По-добре би било при равен резултат от двете срещи да се играе продължение и дузпи !!! По този начин въпреки че дузпите са рулетка и игра на нерви, някакси печели футбола, а и ние - феновете. ;) ;) ;)

Само ,че продълженията и дуспите се играят на стадиона на отбора домакин във втория мач.Това пък не е честно за другия отбор.Не е все едно да играеш 90 мин. като домакин и 120 като гост.Още повече това важи за дуспите.Иначе има много примери отборът гост да отстранява домакина след дуспи (Левски-Щурм Грац), но все пак никой няма да отрече предимството на отбора домакин.Правилото за трети мач за мен също не е подходящо.Така ,че докато не се намери подходяща алтернатива правилото за гол на чужд терен е най-подходящо.
През първата година от брака мъжът се бори за надмощие, през втората за равноправие, през останалите за оцеляване!!!

Потребителски аватар
Borussia
Контакти:

Мнениеот Borussia » 07 май 2009 16:12

Идеята на УЕФА е да избегне трети мач, както и лотарията на дузпите. А ако не важеше правилото за гол на чужд терен би се получило така, че гостуващия отбор би и играл тотално катеначо, не би му трябвало гол на чужд терен, биха се получили много нулеви мачове. Но ако няма продължениа, а се минава направо към дузпите може поне реваншите да са интересни...
Незнам и без това УЕФА променя правилата само когато е в интерес на големите отбори, поне последните 30 години това прави. Напр. правилото за поставения отбор, първия вариант на шампионската лига, сегашните промени и т. н...

Потребителски аватар
redrOck
Контакти:

Мнениеот redrOck » 07 май 2009 16:14

Според мен продължения и дузпи е най-добрият вариант, а това че не е добре за отбора (гост) отбора който е домакин не е виновен, защото си има жребии и той определя кой да е домакин и кой гост ;)

Потребителски аватар
VelBujd
Контакти:

Мнениеот VelBujd » 07 май 2009 16:27

А според мен е най-добре да се играе само 1 мач на неутрален терен.(става дума след груповата фаза)

Потребителски аватар
Berto_pk
Контакти:

Мнениеот Berto_pk » 07 май 2009 16:43

CSKA_90 когато прочетох темата веднага се сетих за мача с Тулуза (1:1) в София.По същия начин както снощи (Челси-Барселона) и аз съм да се премахне това правило нека при равен резултат се играят дузпи ли пък да се върне Златният гол.За трети мач АБСУРТ !
България над всичко !!!

Потребителски аватар
Empty
Контакти:

Мнениеот Empty » 07 май 2009 16:46

Това правило е много на място.Домакинството е огромен фактор и продължения не са нужни!Ако фиксирате Барса, при подължения най-много да се бяха сбили :D

Върни се в “Футбол - Свят”