Бундеслигата изпревари Серия А в ранглистата на УЕФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

stf
Контакти:

Re: Серия "А" губи позиции - Бундеслигата се утвърди като трета

Мнениеот stf » 19 фев 2011 14:53

"Защото темата е: Серия "А" губи позиции - Бундеслигата се утвърди като трета.
Кой кога е бил шампион е важно, но това е друга тема ;)
П.П. Малко извън темата. Интересно ми е фен на Нотингам, колко често повтаря, че са носители на КЕШ?

П.П.П. Вярваш ли наистина, че футболът в Италия се развива в положителна посока като национален отборт, клубни отбори, инфрастуктура и други?"

Че футбола в Италия бележи спад това е факт , но съм на мнение , че въпреки кризата италиански отбор е способен да спечели Шампионската лига без много много да впечатлява с изявите си , докато за немските отбори това не мога да го кажа . А и за мен лично мерилото е спечелените трофей , това че някой бият наред в групите си а другите събират минималният брой точки за да се класират в елиминационния етап не е от съществено значение , важно е крайният резултат.

Потребителски аватар
BAYERN88
Контакти:

Мнениеот BAYERN88 » 19 фев 2011 14:56

Вижте кой колко пъти е играл финал на Световни първенства, като не броим 3-то или 4-то място и си извадете сами изводите.

1934 в Италия
финал: Италия 2:1 (продължения) Чехословакия

1938 във Франция
финал: Италия 4:2 Унгария

1954 в Швейцария
финал: Западна Германия 3:2 Унгария

1966 в Англия
финал: Англия 4:2(продължения) Западна Германия

1974 в Западна Германия
финал: Западна Германия 2:1 Холандия

1982 в Испания
финал: Италия 3:1 Западна Германия

1986 в Мексико
финал: Арженитна 3:2 Западна Германия

1990 в Италия
финал: Западна Германия 1:0 Арженитна

1994 в САЩ
финал: Бразилия 0:0 (3:2 дузпи) Италия

2002 в Южна Кореа и Япония
финал: Бразилия 2:0 Германия

2006 в Германия
финал: Италия 1:1 (5:3 дузпи) Франция

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 фев 2011 15:26

stf написа:Че футбола в Италия бележи спад това е факт , но съм на мнение , че въпреки кризата италиански отбор е способен да спечели Шампионската лига без много много да впечатлява с изявите си , докато за немските отбори това не мога да го кажа . А и за мен лично мерилото е спечелените трофей , това че някой бият наред в групите си а другите събират минималният брой точки за да се класират в елиминационния етап не е от съществено значение , важно е крайният резултат.

Благодаря ти, че си искрен колега. Германските отбори също понякога си почиват в групите, не само италианците го могат.

Другото което ме радва мен лично, е че бундеслигата е на финансова печалба, докато калчото е на загуба... с много. Сиреч едните мислят за утре, другите са като мангали ;) Просто е различна философията в двете държави и по мое мнение тази в Германия е с пъти по- добра! В Германия се създават футболисти, строят се стадини и се играе футбол. В Италия се купуват футболисти, не зная дали се строят стадиони, играe се и футбол, признавам ;) На мен този футбол ми е безинтересен, но това е друга тема.

Важното е, че бундеслигата ще е с 4 предтавители в ШЛ!
Последна промяна от MCMXIII на 19 фев 2011 15:43, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 19 фев 2011 15:42

Gil-galad написа:Абе не знам ама ми се струва че Бундеслигата е най-силното първенство....в смисъл че сякаш е най-равностойно...сяка година са с различен шампион и поне 3-4 отбора са в битката за титлата...въпреки че не играят най-добрите играчи в света там...така че това можеби е заслужено...а в Италия тая година Наполи са шампиони :)

Въобще не е най-силното първенство, просто всички са слаби и за това е равностойно.Кой германски отбор, освен Байерн може да се противопостави на Реал,Барса,Манчестър Юн.,Челси и т.н ? Кой отбор освен Байерн има качества да спечели ШЛ ? Първият в Германия Борусия беше отстранен от 8-мия в Испания Севиля.Италия ще си върне 3-тото място, защото там не е само един отбор, а са поне 3 - Милан, Ювентус и Интер.

stf
Контакти:

Мнениеот stf » 19 фев 2011 15:44

BAYERN88 написа:Вижте кой колко пъти е играл финал на Световни първенства, като не броим 3-то или 4-то място и си извадете сами изводите.

1934 в Италия
финал: Италия 2:1 (продължения) Чехословакия

1938 във Франция
финал: Италия 4:2 Унгария

1954 в Швейцария
финал: Западна Германия 3:2 Унгария

1966 в Англия
финал: Англия 4:2(продължения) Западна Германия

1974 в Западна Германия
финал: Западна Германия 2:1 Холандия

1982 в Испания
финал: Италия 3:1 Западна Германия

1986 в Мексико
финал: Арженитна 3:2 Западна Германия

1990 в Италия
финал: Западна Германия 1:0 Арженитна

1994 в САЩ
финал: Бразилия 0:0 (3:2 дузпи) Италия

2002 в Южна Кореа и Япония
финал: Бразилия 2:0 Германия

2006 в Германия
финал: Италия 1:1 (5:3 дузпи) Франция

Aм какъв е извода че Италия има играни 5 финала от който е спечелила 4 докато Германците нямат и 50 % успеваемост . Тоест с оглед на традициите и статистиката при един евентуален финал в бъдещ план между Италия и Германия да заложа на Италия ли :)
Шегичка темата за националните отбори е малко по различна от тази за първенствата , нямам сега време да пиша по нея , но там ми допада германската борбеност.

*MCMXIII* последни редове , че наистина нямам време някои друг път може пак да поспориме ;)
Такам мое лично мненение че германският футбол в последните 10-на години се движи на едно постоянно ниво без особени спадове и възходи , като изключиме един добър период на Баерн в началото на века , но освен Баерн друг отбор от Германия който да е бил фактор в Европа няма. Тоест има промени но статуктвото но не смятам че са много съществени , докато при италианското има както спадове като сега така и големи възходи. И мен лично не би ме учудило ако след 5 години пак има финал между два италиански отбора . А колкото до 4-те отбора в ШЛ все още Италия е с 4 има време до окончателното класиране ;)

Потребителски аватар
BAYERN88
Контакти:

Мнениеот BAYERN88 » 19 фев 2011 16:08

Наистина има спад в италианския футбол. Мисля, че не е учудващо, че Германия води на Италия в клубния коефициент.
Последна промяна от BAYERN88 на 19 фев 2011 21:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 фев 2011 16:11

stf написа:
*MCMXIII* последни редове , че наистина нямам време някои друг път може пак да поспориме ;)
Такам мое лично мненение че германският футбол в последните 10-на години се движи на едно постоянно ниво без особени спадове и възходи , като изключиме един добър период на Баерн в началото на века , но освен Баерн друг отбор от Германия който да е бил фактор в Европа няма. Тоест има промени но статуктвото но не смятам че са много съществени , докато при италианското има както спадове като сега така и големи възходи. И мен лично не би ме учудило ако след 5 години пак има финал между два италиански отбора . А колкото до 4-те отбора в ШЛ все още Италия е с 4 има време до окончателното класиране ;)

По- скоро пих пил по бира с теб и да... дебатираме/спорим :lol:
Лека вечер stf :!:

LaRgO написа:
Gil-galad написа:Абе не знам ама ми се струва че Бундеслигата е най-силното първенство....в смисъл че сякаш е най-равностойно...сяка година са с различен шампион и поне 3-4 отбора са в битката за титлата...въпреки че не играят най-добрите играчи в света там...така че това можеби е заслужено...а в Италия тая година Наполи са шампиони :)

Въобще не е най-силното първенство, просто всички са слаби и за това е равностойно.Кой германски отбор, освен Байерн може да се противопостави на Реал,Барса,Манчестър Юн.,Челси и т.н ? Кой отбор освен Байерн има качества да спечели ШЛ ? Първият в Германия Борусия беше отстранен от 8-мия в Испания Севиля.Италия ще си върне 3-тото място, защото там не е само един отбор, а са поне 3 - Милан, Ювентус и Интер.

За отборите от Милано да, но този от Торино тази година просто изкърти в ЛЕ :roll:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
BAYERN88
Контакти:

Мнениеот BAYERN88 » 19 фев 2011 16:13

Вие от една тема се прехвърлихте на друга. Темата беше: Серия "А" губи позиции - Бундеслигата се утвърди като трета, а не Германия срещу Италия.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 фев 2011 16:14

BAYERN88 написа:Вие от една тема се прехвърлихте на друга. Темата беше: Серия "А" губи позиции - Бундеслигата се утвърди като трета, а не Германия срещу Италия.

Явно си нов! Тук винаги така става :mrgreen:

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 19 фев 2011 16:22

MCMXIII написа:
За отборите от Милано да, но този от Торино тази година просто изкърти в ЛЕ :roll:

Е, аз говоря за 1-2 години напред.Сега са слаби, но се вижда някаква положителна промяна.Те са отбор с традиции, и ще започнат да се възраждат.Докато в Германия трябва да се надяват само и единствено на Байерн.Щом Борусия отпадна от Севиля представям си колко им е силен бъдещият шампион.

Върни се в “Футбол - Свят”