Голова разлика или директните двубои ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: За или против?

Мнениеот DmG » 18 яну 2011 01:26

fcb_bg написа:
E, тук обърка тотално опинците, приятелю! :lol:

Отбори на трето място, класирали се за осминафинали:

Група Отбор Играни П Р З Г+ Г- Раз. Т
D Flag of Argentina.svg Аржентина 3 2 0 1 6 3 +3 6
F Flag of Belgium.svg Белгия 3 2 0 1 2 1 +1 6
A Flag of the United States.svg САЩ 3 1 1 1 3 3 0 4
E Flag of Italy.svg Италия 3 1 1 1 2 2 0 4
B Flag of Russia.svg Русия 3 1 0 2 7 6 +1 3
C Flag of South Korea.svg Южна Корея 3 0 2 1 4 5 -1 2

Отиват първите 4.

Ама, аз какво ли се занимавам да ти забивам пирони в теорията, нали ти казах приказката за аргументиране без факти колко струва. ;)

Приятелю , нали знаеш че този мач става преди да се изиграят всички ПОСЛЕДНИ МАЧОВЕ ? И руснаците НЕЗНАЯТ ДАЛИ ИМАТ ШАНСОВЕ . А нали знаеш че тези три мача са ми по спомен и неможе да съм запомнил всеки факт .
[offtopic]28 юни 1994 Русия 6 – 1 Камерун
30 юни 1994 Аржентина 0 – 2 България - АКО България пада остава със 3 точки
28 юни 1994 Италия 1 – 1 Мексико
28 юни 1994 Република Ирландия 0 – 0 Норвегия
преди тези мачове и четирите отбора са със 3 точки , при две победи на който и да е познай какво става .
29 юни 1994 Белгия 0 – 1 Саудитска Арабия
АКО Белгия бие и С.Арабия е остава трети със 3 точки[/offtopic]
Имаш късмет , че чичо гугъл е правил промени по търсачката и сега ми дава някакви тъпи сайтове , иначе щях да има още факти .
Караш ме да се занимавам със глупости и да търся за още такива мачове , НО има , първо че го знам и второ щом са минали от едната система към другата , ЛОГИЧЕСКИ ИМА ЗАЩО.
gong/viewtopic.php?f=35&t=71219 - ФАКТ 1

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 02:11

Tommi написа:В случая головете на чужд терен нямат значение ;) Отделното класирането според директните двубои е най-приемлив вариант при равенство в точките, защото все пак този, който е надиграл преките противници, той ще се класира по-напред.

Как да нямат?! Ето ти примерна ситуация, конкретно с Примера:
Отбор "А" и отбор "Б" завършват с равен брой точки. По време на домакинството си отбор "А" печели мача срещу отбор "Б" с 3:2. В другият мач, когато отбор "Б" е домакин той печели с 1:0. Равенство в точките, равенство в преките двубои (като победи) и тогава на дневен ред поне в Испания идва головата разлика от ПРЕКИТЕ двубои и отбор "Б" става шампион заради 2-та си гола вкарани при гостуването на отбор "А".

Е това честно ли е?!

П.П. Ако и головата разлика от преките двубои е равна (включително бройката голове на чужд терен), тогава вече се гледа цялата голова разлика на двата отбора, поне така е в Испания.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 18 яну 2011 02:33

megan fox написа:
Tommi написа:В случая головете на чужд терен нямат значение ;) Отделното класирането според директните двубои е най-приемлив вариант при равенство в точките, защото все пак този, който е надиграл преките противници, той ще се класира по-напред.

Как да нямат?! Ето ти примерна ситуация, конкретно с Примера:
Отбор "А" и отбор "Б" завършват с равен брой точки. По време на домакинството си отбор "А" печели мача срещу отбор "Б" с 3:2. В другият мач, когато отбор "Б" е домакин той печели с 1:0. Равенство в точките, равенство в преките двубои (като победи) и тогава на дневен ред поне в Испания идва головата разлика от ПРЕКИТЕ двубои и отбор "Б" става шампион заради 2-та си гола вкарани при гостуването на отбор "А".

Е това честно ли е?!

П.П. Ако и головата разлика от преките двубои е равна (включително бройката голове на чужд терен), тогава вече се гледа цялата голова разлика на двата отбора, поне така е в Испания.

Това е съвсем друго ;) Ето как е най-добре, според мен:
Първи показател (втори, след равенството в точките) да е отделно класиране между отборите с равни точки. Казвам класиране, защото отборите може да са повече от два и тогава трябва да се смятат точките между тези отбори. Сега ще взема само два отбора. При две равенства или по една разменена победа, без значение от головете на чужд терен, трябва да се гледа следващия показател, който трябва да бъде общата голова разлика в цялото първенство. При ново равенство следва третият показател - общата голова разлика само в двубоите между дадените отбори. Ако и тук няма победител, тогава се гледат вкараните голове в цялото първенство и т.н. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
mir400
Контакти:

Re: Голова разлика или директните двубои ?

Мнениеот mir400 » 18 яну 2011 03:03

Аз ще си позволя да вкарам и нашето първенство във спора (пък било то слабо и наредено).
На полусезона Левски има вкарани 32 гола , а Черноморец едва 12 - но това не пречи те да са един до друг в класирането и да ги делят само 4 точки. Така че не мисля , че идеята головата разлика да решава цели първенства е много удачна. Ето Акулите са си взели важните мачове (без значение с какъв резултат) и зимуват на трето място , а Сливен и Видима са вкарали също по толкова голове (12) и заемат последните две места в таблицата. Лично аз бих подкрепил директния сблъсък като критерий за определяне на по-предно класиране
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 13:12

Tommi написа:Това е съвсем друго ;) Ето как е най-добре, според мен:
Първи показател (втори, след равенството в точките) да е отделно класиране между отборите с равни точки. Казвам класиране, защото отборите може да са повече от два и тогава трябва да се смятат точките между тези отбори. Сега ще взема само два отбора. При две равенства или по една разменена победа, без значение от головете на чужд терен, трябва да се гледа следващия показател, който трябва да бъде общата голова разлика в цялото първенство. При ново равенство следва третият показател - общата голова разлика само в двубоите между дадените отбори. Ако и тук няма победител, тогава се гледат вкараните голове в цялото първенство и т.н. :)

Да де, но нещата не са така, както ти ги намираш за правилно, а така както аз ти го написах. Та това според теб честно ли е?

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 18 яну 2011 13:32

the_parasite написа:Според мен преките двубои са най-правилният начин за решаване на титла при равен брой точки. Нещо повече. Считам, че ако и след преките двубои има равни показатели, то трябва да се играе плейоф на неутрален терен.

Головата резлика в никакъв случай не бива да е мерило. Ще дам и пример. Имаме отбор А и отбор Б с по 99 точки. Головата разлика на отбор а е 100:75, а на отбор Б е 75:50. И двата отбора са с + 25 гола, но предимство има отбор А, защото е вкарал повече. Защо това да е критерий? Нима фактът, че отбор Б има по-малко допуснати голове е по-маловажен? Не мисля! Головата разлика е много условен показател, който не е достатъчно прецизен, защото има не един начин на тълкуване.

Съвсем друго е когато два отбора играят в преки двубои и твоа е решаващо. Някой беше казал, че може да има контузени, съдийски тесли и т.н. Това е изключително относително, но точно поради този факт се играят два мача, а не само един през сезона. Друг е въпросът, че е нелепо отбори с къси скамейки да имат апетити към титлата в даден шампионат.

Искам да уточня и още нещо. Аз съм против правилото за голове на чужд терен т.е. смятам, че трябва да се играе трети мач между дадени отбори и при резултати 1:0 и 1:2 в директните мачове през сезона.

+1 :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 14:32

DmG написа:
fcb_bg написа:

E, тук обърка тотално опинците, приятелю! :lol:

Отбори на трето място, класирали се за осминафинали:

Група Отбор Играни П Р З Г+ Г- Раз. Т
D Flag of Argentina.svg Аржентина 3 2 0 1 6 3 +3 6
F Flag of Belgium.svg Белгия 3 2 0 1 2 1 +1 6
A Flag of the United States.svg САЩ 3 1 1 1 3 3 0 4
E Flag of Italy.svg Италия 3 1 1 1 2 2 0 4
B Flag of Russia.svg Русия 3 1 0 2 7 6 +1 3
C Flag of South Korea.svg Южна Корея 3 0 2 1 4 5 -1 2

Отиват първите 4.

Ама, аз какво ли се занимавам да ти забивам пирони в теорията, нали ти казах приказката за аргументиране без факти колко струва. ;)

Приятелю , нали знаеш че този мач става преди да се изиграят всички ПОСЛЕДНИ МАЧОВЕ ? И руснаците НЕЗНАЯТ ДАЛИ ИМАТ ШАНСОВЕ . А нали знаеш че тези три мача са ми по спомен и неможе да съм запомнил всеки факт .
[offtopic]28 юни 1994 Русия 6 – 1 Камерун
30 юни 1994 Аржентина 0 – 2 България - АКО България пада остава със 3 точки
28 юни 1994 Италия 1 – 1 Мексико
28 юни 1994 Република Ирландия 0 – 0 Норвегия
преди тези мачове и четирите отбора са със 3 точки , при две победи на който и да е познай какво става .
29 юни 1994 Белгия 0 – 1 Саудитска Арабия
АКО Белгия бие и С.Арабия е остава трети със 3 точки[/offtopic]
Имаш късмет , че чичо гугъл е правил промени по търсачката и сега ми дава някакви тъпи сайтове , иначе щях да има още факти .
Караш ме да се занимавам със глупости и да търся за още такива мачове , НО има , първо че го знам и второ щом са минали от едната система към другата , ЛОГИЧЕСКИ ИМА ЗАЩО.
gong/viewtopic.php?f=35&t=71219 - ФАКТ 1

Приятелю, защо от всички отбори, които са имали шансове за класиране в последните мачове, посочваш само мача Русия - Камерун за нагласен? И нали молбата ми беше, да изкараш мачове от първенствата, не от време оно?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 18 яну 2011 15:04

fcb_bg написа:
Приятелю, защо от всички отбори, които са имали шансове за класиране в последните мачове, посочваш само мача Русия - Камерун за нагласен? И нали молбата ми беше, да изкараш мачове от първенствата, не от време оно?

Пич , първо няма как да ти кажа от по скорошни дати , ЗАЩОТО май навсякаде вече е със правилото за втори показател да е мачовете помежду им. И няма как да ти дам подобен пример . А този мач на Русия е ясен , че победиха със толкова голям резултат зада си оправят головата разлика и да имат шанс + това че докараха някакъв руснак за малко да вземе титлата голмайстор на световното .
Казах ти , гуглето ми дава някакви тъпи сайтове . Преди за 10 мин , щях да ти намеря още примера , но сега до 10 страница ми дава някакви малоумни статии.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 18 яну 2011 15:08

DmG написа:
fcb_bg написа:

Пич , първо няма как да ти кажа от по скорошни дати , ЗАЩОТО май навсякаде вече е със правилото за втори показател да е мачовете помежду им. И няма как да ти дам подобен пример . А този мач на Русия е ясен , че победиха със толкова голям резултат зада си оправят головата разлика и да имат шанс + това че докараха някакъв руснак за малко да вземе титлата голмайстор на световното .
Казах ти , гуглето ми дава някакви тъпи сайтове . Преди за 10 мин , щях да ти намеря още примера , но сега до 10 страница ми дава някакви малоумни статии.

Много интересно как толкова един не ти се запаметил в главата, че Гуглето изкарваш виновник. :roll: Иначе, по-назад май споменаваше, че знаеш за такива? :roll:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 яну 2011 16:58

fcb_bg написа:Приятелю, защо от всички отбори, които са имали шансове за класиране в последните мачове, посочваш само мача Русия - Камерун за нагласен? И нали молбата ми беше, да изкараш мачове от първенствата, не от време оно?

Може ли аз да ти дам един пример, който винаги ще помня?

Дания - Швеция, на европейското в Португалия! Двата отбора се бяха разбрали за 2:2 и по този начин изхвърлиха Италия от надпреварата, другият отпаднал от групата беше... България, но ние нямахме никакви шансове за класиране след двете загуби от Швеция и Дания.

На всички им беше ясно, че равенство 2:2 и нагоре устройва червеният динамит и треконур и нямаше изненадани, когато двата отбора постигнаха точно този резултат, без изобщо да се напъват.

В историята на световните и европейските първенства е пълно с такива примери на сметкаджийство и постигане на резултати, които са удобни за два по-слаби отбора, които изненадващо имат шанс да оставят зад борда един от фаворитите. ;)

Върни се в “Футбол - Свят”