Премиършип преди 1992г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Re: Премиършип преди 1992г.

Мнениеот JohnnieWalker » 29 дек 2010 13:53

Гледам, че само за Карлинг къп няма статистика. Ето я и нея
Победители :
7 - Liverpool
5 - Aston Villa
4 - Nottingham Forest, Chelsea, Tottenham, Manchester United
3 - Leicester City
2 - Norwich City, Manchester City, Wolves, Arsenal
1 - Birmingham City, WBA, QPR, Leeds United, Swindon Town, Oxford United, Luton Town, Sheffield Wednesday, Stoke City, Blackburn Rovers, Middlesbrough

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 29 дек 2010 13:56

Не знаех, че Съндърланд имат цели 6 титли.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 29 дек 2010 13:59

rhaegar написа:Не знаех, че Съндърланд имат цели 6 титли.

Преди създаването на Висшата лига има доста малко известни факти ;)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 29 дек 2010 14:02

Е аз по принцип ги следя тези неща, за Евертън, Вила и Нюкясъл знаех, но Съндърланд определено ме изненада.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

xa4o

Мнениеот xa4o » 29 дек 2010 16:42

Xanko написа:В началото когато става въпрос за древността е пропуснато да се отбележи, че исторически извори говорят как през 681 година видният прабългарски разузнавач Тара при шпионаж на византийците вижда как те ритат топка под ръковдството на пълководеца Лафчис и е твърдо решен да демонстрира това на Хан Аспарух за целта той сплита конски опашки под формата на днешната топка и събира две групи прабългари и славяни, които обучава на играта. След победата над Византия по време на пира, който дава Хан Аспарух Тара и неговите ученици правят демонстрация на своите умения пред Хана с мач между прабългари и славяни. Впечетлен от показаните умения и в чест на единството на двата народа в новосформираната държава Аспарух решава да обедини ритащите топка славяни и прабългари в една група нещо като днешните отбори и кара върховния жрец да се обърне към Великия Тангра, за да реши той как да се наименува тази показваща чудеса ритайки топка група от хора и Великия Тангра дава знак като изрисува лъв и така е решено Левски, а Тара за своите усилия лично е награден от Хан Аспарух с орден за заслуги към младата българска държава.

Най-сетне стана ясна истинската причина Бойко Борисов да поиска оставката на министър Божидар Димитров, а тя е, че министърът е скрил, че в гробницата където са открити мощите на Св. Йоан Кръстител е имало окачен син плат и издълбан надпис Левски шампион, което доказва че Левски е най-стария футболен клуб по нашите земи.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 яну 2013 22:57

rhaegar написа:Не знаех, че Съндърланд имат цели 6 титли.

Повече дори от Нюкасъл! :P Иначе преди 1992 английското първенство не се казва Премиершип.

Върни се в “Футбол - Свят”