Клубните цветове във футбола, история и значение

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Re: Клубните цветове във футбола, история и значение

Мнениеот plovdivram » 19 сеп 2010 01:04

nikullas
...незнам къде го пише в интернет,винаги съм си го знаел.

:mrgreen: Къде е Botev fur... :mrgreen: да го питам ако му дадем такъв отговор колко поста, в които да покаже колко сме "убедителни" ще изпише?!! :mrgreen: Моето предположение е че дори ще си го сложи в подписа :mrgreen: ... Сори ама наистина е несериозен този отговор... още повече, когато го дават хора от "среди", които БЕЗ ПОВОД си позволяват да дават квалификации и определения за действията на хора, чийто дело "грам" непознават!!

nikullas
тези 2 цвята символизират точно това и както и историята го потвърждава.

Историята казва, че католишката общност в града ни си има отбор и той е носил ЧЕРВЕНО-БЕЛИ цветове... Този отбор се казва ПАРЧЕВИЧ!!! Ако незнаеш квартала, чийто представител е отбора на Парчевич няма нищо общо с отбора на Ботев до 1961-ва година!!! Така че... историята с нищо не потвърждава това, което говориш... на мен по-скоро ми прилича на нещо, в което нас ни обвинявате вече толкова години!!! Ти сам се сети какво е то!!!
Изображение

Потребителски аватар
Show Must Go On

Мнениеот Show Must Go On » 19 сеп 2010 01:14

plovdivram написа:nikullas

:mrgreen: Къде е Botev fur... :mrgreen: да го питам ако му дадем такъв отговор колко поста, в които да покаже колко сме "убедителни" ще изпише?!! :mrgreen: Моето предположение е че дори ще си го сложи в подписа :mrgreen: ... Сори ама наистина е несериозен този отговор... още повече, когато го дават хора от "среди", които БЕЗ ПОВОД си позволяват да дават квалификации и определения за действията на хора, чийто дело "грам" непознават!!

nikullas

Историята казва, че католишката общност в града ни си има отбор и той е носил ЧЕРВЕНО-БЕЛИ цветове... Този отбор се казва ПАРЧЕВИЧ!!! Ако незнаеш квартала, чийто представител е отбора на Парчевич няма нищо общо с отбора на Ботев до 1961-ва година!!! Така че... историята с нищо не потвърждава това, което говориш... на мен по-скоро ми прилича на нещо, в което нас ни обвинявате вече толкова години!!! Ти сам се сети какво е то!!!

Виж кво ясно е ,че не познаваш нашата истроия!!! Моля те не се меси излишно с циганските си предубеждения.Вярвай си за Спортклуб 1929 пр.христа и не ни се бъркай в историята. И не на последно място - пише го и то точно в на Румен Минков книгата.

Потребителски аватар
nikullas

Мнениеот nikullas » 19 сеп 2010 01:34

plovdivram написа:nikullas

nikullas

сигурно парчевич е основан преди Ботев?-за да го предствавяш като аргумент трябва да е така.ок-така да бъде.но по важното е-какво печеля аз или клуба Ботев от това нещо,че толкова се плюнчиш и обясняваш.темата беше съвсем друга и просто се включих за моя си отбор.на мен ми е все тая-освен католици и православни в днешно време имаме и фенове арменци и еврей.именно заради това сме СИМВОЛА НА ПЛОВДИВ!!!друга е ситуацията при вас с опитите да откраднете историята на спортклуб с едничката цел да можете да се сравнявате с Ботев и през онова време,така че избивай комлексите си на друго място
защо феновете на локо харесват коко динев,а митьо-пищове не-и двамата са богати,известни, дебели,имат много жени около себе си и порят женичките си като риби?ами явно феновете на локо не харесват митьо пищова ,защото не обичат джакузитата

Потребителски аватар
drakata
Контакти:

Мнениеот drakata » 19 сеп 2010 01:41

ultrastyle написа:Интересна е историята на аржентинския гранд Бока Хуниорс. В първите години те играят в светло синьо и розово, после се спират на черно-бели райета. Но в града има друг отбор с тези цветове - Боедо и двата клуба се разбират да определят, кой има правото да ги запази в директен двубой. Бока губи. Играчите решават да приемат цветовете от знамето на първия кораб, който акостира на пристанището в Буенос Айрес. Оказва се шведският Дротнинг София.

ахаххахахахахаха :lol: :lol: :lol: :) :) :)

цесека да не са чакали да се покаже някой ИКАРУС за да му вземат цвета. :lol:
Според 1/3 от британските ученици СИРЕНЕТО расте по дърветата.

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 сеп 2010 01:56

Show Must Go On
Виж кво ясно е ,че не познаваш нашата истроия!!! Моля те не се меси излишно с циганските си предубеждения.Вярвай си за Спортклуб 1929 пр.христа и не ни се бъркай в историята. И не на последно място - пише го и то точно в на Румен Минков книгата.

Липсата на уважение към "отсрещния" не те прави по-убедителен в дискусията... Вместо трите абсолютно ненужни изречения, които написа и в който има поне ДВЕ фактологически грешки, можеше просто да цитираш книгата на Румен Минков, където е написано това нещо!!! Имам чувството, че колкото пъти ви попитаме за източниците... толкова пъти те се оказват "военна тайна"!!! А иначе ние сме "македонците"!!! :mrgreen: Ама както казва ника ти - Show Must Go On!!! :mrgreen:

сигурно парчевич е основан преди Ботев?-за да го предствавяш като аргумент трябва да е така.ок-така да бъде.но по важното е-какво печеля аз или клуба Ботев от това нещо,че толкова се плюнчиш и обясняваш.темата беше съвсем друга и просто се включих за моя си отбор.

Парчевич не е основан преди Ботев - ФАКТ!!!
Оттова нищо не печели клуба ти или ти... Обаче... Искам да те питам... ако утре някой излезе и каже, че червеното в цветовете на Локомотив Пловдив е избрано, с чисто патриотична цел и символизира храбростта и пролятата кръв на националните ни герои... а това, което го потвърждава е българският лев на печата на клуба от онова време... Е?!! Кажи ми... каква ще ви е реакцията?!! Няма ли да е нормално да попитате - "Абе това откъде го "изкопахте?"!!! т.е. въпроса си ми бе съвсем в реда на нещата... и това, което буди по-скоро недоумение /съжалявам, че ще се повторя/ е че вие неможе да се позовете на нито един източник!!!

п.с. това нещо в поста ми за червения цвят на Локомотив Пловдив, някой да не го вземе насериозно като твърдение... Това просто бе един пример, как ако утре реша да си съчиня нещо най-нормалното нещо е, когато го правя да се замисля дали някой няма да ми потърси сметка!!!
Изображение

Потребителски аватар
nikullas

Мнениеот nikullas » 19 сеп 2010 02:31

plovdivram написа:
Искам да те питам... ако утре някой излезе и каже, че червеното в цветовете на Локомотив Пловдив е избрано, с чисто патриотична цел и символизира храбростта и пролятата кръв на националните ни герои... а това, което го потвърждава е българският лев на печата на клуба от онова време... Е?!! Кажи ми... каква ще ви е реакцията?!! Няма ли да е нормално да попитате - "Абе това откъде го "изкопахте?"!!! т.е. въпроса си ми бе съвсем в реда на нещата... и това, което буди по-скоро недоумение /съжалявам, че ще се повторя/ е че вие неможе да се позовете на нито един източник!!!

п.с. това нещо в поста ми за червения цвят на Локомотив Пловдив, някой да не го вземе насериозно като твърдение... Това просто бе един пример, как ако утре реша да си съчиня нещо най-нормалното нещо е, когато го правя да се замисля дали някой няма да ми потърси сметка!!!

пич,ти си сериозно боленИзображениеаз ще съм първия човек,който ще ви поздрави,ако се ориентирате към патриотичното и християнските принципи.стига разбира се всичко да е представено г-д по реалистичен начин,а не както го правите с историята на спортклуб.само адмирации,ако го направите(без значение,че при вас не е исторически издържано).
но сте доказали,че правите точно обратното.когато си върнахме старата емблема с бял,зелен и червен цвят символизираща българския трибагреник и с оригиналния надпис-БОТЕВЪ се спукахте да се подигравате и гаврите с нея по форумите,незнайно защо.незнайно защо и налагате името-бесика и това на сюлейман лаутлу.от къв зор,какво общо имат с България(България е основана и утвърдила от прабългарите и славяните ако незнаеш) и е била 5 века под турско иго.измисляте какви ли не страхотни глупости.гледате винаги да сте контра на Ботев и наистина станахте смешни
защо феновете на локо харесват коко динев,а митьо-пищове не-и двамата са богати,известни, дебели,имат много жени около себе си и порят женичките си като риби?ами явно феновете на локо не харесват митьо пищова ,защото не обичат джакузитата

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 19 сеп 2010 09:17

nikullas
пич,ти си сериозно болен

Айдеее... :mrgreen: Пак се "разболях"!!! :mrgreen:

nikullas
аз ще съм първия човек,който ще ви поздрави,ако се ориентирате към патриотичното и християнските принципи.

nikullas, ако познаваш историята на Локомотив Пловдив щеше да знаеш, че тези неща са си заложени в нея и затова си има засвидетелствани конкретни неща и източниците им могат да бъдат посочени... Аз ви помолих за най-простото нещо на света и то е да кажете какво е това нещо, което е засвидетелствало това решение за избор на тези цветове, а тук няколко човека от вас неможаха да покажат нито ЕДИН източник... и в този смисъл излиза, че да се "ориентираш КЪМ", означава да си го ИЗМИСЛИШ СЕГА и да кажеш, че е било ПРЕДИ... А ние бяхме "болните македонци"!!! Ето например как продължава поста ти

стига разбира се всичко да е представено г-д по реалистичен начин,а не както го правите с историята на спортклуб.само адмирации,ако го направите(без значение,че при вас не е исторически издържано).

Ами ти говориш за "историческа издържаност" при положение, че неможеш да покажеш ЕДИН източник, който своевремено /забележи своевремено, а и не само/ да е засвидетелствал твърдението ти, а без изобщо да си наясно как стоят нещата при Спортклуб твърдиш, че те не били "исторически издържани" при нас!!! Абсурд след абсурд и то казани със завидна увереност, но ние иначе сме "болните"!!! :mrgreen:

сте доказали,че правите точно обратното.когато си върнахме старата емблема с бял,зелен и червен цвят символизираща българския трибагреник и с оригиналния надпис-БОТЕВЪ се спукахте да се подигравате и гаврите с нея по форумите,

Да ти кажа не съм много убеден в това, което казваш, че е имало кой-знае какви подигравки с емблемата ви и ми е много интересна позицията ти, че едва ли не това е удар по патриотичната ви линия, 'щото ако се замислиш тази емблема е взаимствана от австрийският "Рапид" Виена и едва ли "патриотичното" е било водещо при избора й в онези години... но.. да видим какво казваш по-нататък...

незнайно защо и налагате името-бесика и това на сюлейман лаутлу.от къв зор,какво общо имат с България(България е основана и утвърдила от прабългарите и славяните ако незнаеш) и е била 5 века под турско иго.измисляте какви ли не страхотни глупости.гледате винаги да сте контра на Ботев и наистина станахте смешни

Понеже отново говориш със завидна увереност ще те попитам... Какъв е произхода на името Пловдив?!! т.е.... Откъде идва то?!! Говориш тук за прабългарите, за турците... ама на мен ми се струва, че историята на града ни НЕ се ограничава с тази, според която тук по нашите земи са се настанили и първите и вторите....
Изображение

Потребителски аватар
Irish stout
Контакти:

Мнениеот Irish stout » 19 сеп 2010 10:16

nikullas написа:Ботев избира жълто-черното,защото е бил отбора на християнската общност-жълтото като символ на католиците,а черното на БПЦ(българска православна църква)

На това се вика "обратно инженерство" - на базата на цветовете, които имате, създавате корените, които към днешна дата искате да им припишете.
Изказването ти е толкова безпочвено и неаргументирано, че няма никаква стойност.
Жълтото никъде не присъства като символ на католиците и католицизма, ама никъде. Има други цветове, които се свързват с точно определени церемонии в католицизма, но жълтото не е между тях.

Колкото до черното като цвят на на БПЦ (знаем, че сте фенове на БПЦ, начело с Бареков) - ако облеклото на свещениците те кара да мислиш, че черното ги символизира като цвят :roll:
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!

Потребителски аватар
Пловдив1926
Контакти:

Мнениеот Пловдив1926 » 20 сеп 2010 09:48

Няма как да се ориентираме към патриотично-християнските символи, защото ни е винаги сме ги носили и не са нещо ново, към което има нужда да се ориентираме. Основен християнски принцип е уважението към мъртвите. Нещо, напълно непонятно за вас примерно.

Абсолютна глупост е, че цветовете на Ботев са избрани заради католическата основа на колежа Св. Августин. Изсмукано от пръстите безумно твърдение неаргументирано по никакъв начин. Още нещо, цялата католическа общност в Пловдив винаги е подкрепяла Локомотив, поради простия факт, че Спорклуб е бил отбора на 4ти район където попадат и католическите махали в града. Иначе, това, че оспорваш християнската същност и произход на нашия отбор е повече от смешно. Да ти напомня, че патрона на отбора е св. Петър, че пътя до Бачковския манастир е изграден от локомотивци, е безсмислено, защото все едно да доказвам, че морето е синьо.

Хубаво си предавате разкази и легенди от поколение на поколение, това ви държи живи, иначе ако можехте да погледнете реалността в очите бихте изчезнали много отдавна. Ама не ни ги разказвайте тука тия измислици премислици, защото някой отваря една книга, прави проста сметка, проверява пак и се смее после цял ден примерно на годините на първия ви президент.
[wrapimg=]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
BLUE_CHAMPIONS

Мнениеот BLUE_CHAMPIONS » 11 окт 2010 18:37

Каква хубава тема се пусна,майните се накълваха като кокошки и я усраха. Тъпи майни, сте майна

Върни се в “Футбол - Свят”