Още с привличането на Сьорд Арс в редиците на Левски опитах на базата на видяното в няколко клипчета в Youtube да направя смела прогноза, материализирала се във вече риторичния въпрос, дал заглавието на тогавашното ми есе- "Ще повехне ли лалето?" .След написването му бях жестоко бламиран и обявен за непоправим футболен песимист. А целта ми беше повече от скромна. Да анализирам игровите качества на холандеца и да ги съпоставя към моментните нужди на синия тим в офанзивен план. Позволих си даже да пренебрегна фактора "Дембеле" и категорично да заявя, че такива като него с лопата да ги ринеш по ниските дивизии на Франция, Белгия и Португалия. Не искам да омаловажавам и на йота постигнатото по родните терени от Гарата. Той e и ще си остане свръхчовек за нашенските мащаби. Един фирмен подавач, 5-6 големи разкрача и последваща мощна тупалка доведоха до камари от голове в противниковите врати. Ей, така -непринудено и с лекота.
В горепосочения материал идеше реч и за евентуалните заместници на африканското чудо като сложих бас, че един Валери Домовчийски, с опита натрупан на немска земя, ако не реализира същото количество голове, то поне КПД-то му би било съизмеримо с това на Дембеле. Позицията ми си остава същата. За да е Левски на това дередже в нападение е виновен само и единствено модела при селектирането на футболисти. След всяка една кампания всички нормално функциониращи клубове имат по няколко варианта за всеки пост и единствено остава мениджърското отсяване и параметрите за договаряне. Не е нормално посред зима Гонзо и Костов да обикалят Европата в търсене на неоткрити таланти. И ето я важността на скаутското звено. Неколцина тънки разбирачи с набито око биха спестили на клуба сума грешни пари, подарени на пълни ментета. С няколко заплати и командировъчни за Латинска Америка и съседни нам страни не вярвам Левски да обеднее драстично. Просто циркът с обявяването на Тони Калво за изключителна находка нямаше да се състои.
Продължавам твърдоглаво да твърдя, че въпреки грешките в селекцията, Сьорд Арс не попада измежду тях. Настоявам, че той е научен футболист с добър контрол на топката и приличен голмайсторски нюх. Проблемът е, че попадна в отровната среда на Гонзовия Левски- тотално дезорганизиран тим, лишен от импровизации и предвидим и ясен като сглобяване на детско лего за спецовете в бранша. Не, момчето не е виновно, че не притежава животинската агресия и впечатляващата физическа мощ на Дембеле. Той просто си е друг тип футболист. Недостатъчната комбинативност и изолирането от играта за дълги периоди не му пречат да дебне моментите си и да ги преследва като хищник. Николай Костов е интелигентен мъж и със сигурност е видял потенциал за развитие в холандския голаджия. Убеден съм, че така или иначе в офанзивата на тима ще бъде привнесен свеж аромат с привличането на още един нападател. Но също така съм убеден, че "лалето" няма да позволи да повехне скоропостижно, а както знаем жизнените си сокове всеки голмайстор черпи от емоциите при всяко отбелязано попадение. Нека не бързаме с присъдите и изчакаме пролетното озониране на целия левскарски стан,а оттам и на Арс в частност.
Ще повехне ли "лалето" ? - 2
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Ще повехне ли "лалето" ? - 2
Спорна фигура е Арс или Арш точно от видео клиповете преди сезона видях неговите слабости в играта. Повечето голове бях "на гюме" , особено голямо впечатление ми направи , че като вкарваше защитниците бяха на "5 метра от него" ? не видях и умения за комбинативност от негова страна. А иначе си е голаджия , ама така от "тип на гюме".
Наистина няма как да очакваме Арс да вкара колкото Дебмеле,защото като стилове са много различни и аз също като теб смятам,че Арс дойде в неподходящ момент и е добър футболист за нашите стандарти.Според мен ако искаш добре научен футболит вземи си холандец.Личи си,че Грийн и Мюлдер не са случайни и миналата година го доказаха дано да се даде повече шанс на Арс.С новия стил който прилага Костов може и да се получи.ДАНО !!! 

[wrapimg=]http://prikachi.com/images/602/3297602i.gif[/wrapimg]
Арс е слаб играч. Ако с този в нападение играем и пролетта, през май месец ще сме там където сме в момента, a може и по-назад. Трябват ни нови играчи... няма какво да се залъгваме 

deikata72 написа:Наистина няма как да очакваме Арс да вкара колкото Дебмеле,защото като стилове са много различни и аз също като теб смятам,че Арс дойде в неподходящ момент и е добър футболист за нашите стандарти.Според мен ако искаш добре научен футболит вземи си холандец.Личи си,че Грийн и Мюлдер не са случайни и миналата година го доказаха дано да се даде повече шанс на Арс.С новия стил който прилага Костов може и да се получи.ДАНО !!!
Арс е супер но няма кой да играе.Незнам колко сте големи и дали помните Бутрагеньо,вкарваше само от малкиа пенал но беше №1
За Калво съм съгласен. Играч тръгнал от школите на големите и от година на година във все по-слаб отбор. Това говори за липса на качества. За редови футболист на Левски става, но ако му се дава и заплата като на такъв. 2-3 бона, ако се докаже догодина примерно 5 бона (в лева). А ако е вярно това по вестниците че заплата му е 10 бона(в евро) - тоя който му ги плаща е ненормален.
За Арс съм на мнение, че има качества. Просто трябва да е несменяем и рано или късно другите ще свикнат с него, ще му подават по-изгодни топки и си мисля, че ако е несменяем всеки мач(а не Гонзи да го праща при юношите и да му смачква самочувствието - пример колко е прост Гонзи) има качества за поне 20 гола в първенството. Щом е вкарвал по над 30 гола в Холандия - е вярно че във втора лига а и там се играе много по-бърз и динамичен футбол с много положения и резултати от сорта 5-3, докато в Бг футбола е бавен и на мач има по 3-4 положения за гол, но 20 гола са постижими за него тук.
Но ако е вярно че взима по 20 бона евро на месец съм сигурен че ще го изгонят по някакъв начин. Просто е нереално да се взимат такива пари от играч в Бг отбор. Тия пари са като хвърлени на вятъра един вид, защото нямат възвращаемост. А 40 000лв. на месец са страшно много пари за България - и то заплата. И незнам какво са си мислили като са му я подписали тая заплата, но е нереална.
За Арс съм на мнение, че има качества. Просто трябва да е несменяем и рано или късно другите ще свикнат с него, ще му подават по-изгодни топки и си мисля, че ако е несменяем всеки мач(а не Гонзи да го праща при юношите и да му смачква самочувствието - пример колко е прост Гонзи) има качества за поне 20 гола в първенството. Щом е вкарвал по над 30 гола в Холандия - е вярно че във втора лига а и там се играе много по-бърз и динамичен футбол с много положения и резултати от сорта 5-3, докато в Бг футбола е бавен и на мач има по 3-4 положения за гол, но 20 гола са постижими за него тук.
Но ако е вярно че взима по 20 бона евро на месец съм сигурен че ще го изгонят по някакъв начин. Просто е нереално да се взимат такива пари от играч в Бг отбор. Тия пари са като хвърлени на вятъра един вид, защото нямат възвращаемост. А 40 000лв. на месец са страшно много пари за България - и то заплата. И незнам какво са си мислили като са му я подписали тая заплата, но е нереална.
- фифи перото
LSFC 1914 написа:Арс е слаб играч. Ако с този в нападение играем и пролетта, през май месец ще сме там където сме в момента, a може и по-назад. Трябват ни нови играчи... няма какво да се залъгваме
Не е толкова слаб играч.Просто не е за отбора на Левски.Той е "гюмеджия" ,но след като няма кой да му прави положенията...
Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
- blue avalanche
- Контакти:
Сега,ако авторчето "прасне" едно парче и за Шери...Ако има още вдъхновение след това,може и едно за "головата машина" Мораеш...Че и за Спас (без)Делев...
Ето и едно друго класиране:
1.Зику-1 гол на 87мин.
2.Арш-1/143мин.
3.Марселиньо-1/168мин.
4.Едуардо-1/208мин.
Да е слаб,да е слаб...колко да е слаб?
Ето и едно друго класиране:
1.Зику-1 гол на 87мин.
2.Арш-1/143мин.
3.Марселиньо-1/168мин.
4.Едуардо-1/208мин.
Да е слаб,да е слаб...колко да е слаб?
kempesmario написа:Спорна фигура е Арс или Арш точно от видео клиповете преди сезона видях неговите слабости в играта. Повечето голове бях "на гюме" , особено голямо впечатление ми направи , че като вкарваше защитниците бяха на "5 метра от него" ? не видях и умения за комбинативност от негова страна. А иначе си е голаджия , ама така от "тип на гюме".
мдааа.. значи казваш, че умението да се измъкваш от защитниците и да си на точното място в точния момент е минус в играта на футболиста?!?... мдаааа.
keres написа:Томето е най-прав - "крак за маса"!
тоя що не си го вземете, я за тренер, я за шеф на агитката, че в последно време само глупости бълва от ефира!

Върни се в “Футбол - България”