Книги: История на българския футбол
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Книги: История на българския футбол
Отварям темата с надежда всеки от вас да напише интересни и любими(за него) книги на тема история на българския футбол или български футболни отбори. Ще се радвам и на имената на известни български статистици писали книги по темата. Мерси предварително.
Последна промяна от staria на 26 юни 2011 12:59, променено общо 1 път.
Re: Книги: Истотия на българския футбол
Понеже съм от Варна, една от най-интересните книги за футбол за мен е "Футболна Варна" изд. 1988ма. Разкази за футбола в града от най-различни деятели, футболисти и треньори и то хора участвали на най-първите първенства. Изобщо много увлекателна книжка допълнена със пълна статистика на представянето на варненските отбори в първенството година по година както и богат снимков материал 

- OldTrafford
- Контакти:
wolf написа:Понеже съм от Варна, една от най-интересните книги за футбол за мен е "Футболна Варна" изд. 1988ма. Разкази за футбола в града от най-различни деятели, футболисти и треньори и то хора участвали на най-първите първенства. Изобщо много увлекателна книжка допълнена със пълна статистика на представянето на варненските отбори в първенството година по година както и богат снимков материал
Имам я вкъщи , наистина мнооого интересна

[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]
wolf написа:Понеже съм от Варна, една от най-интересните книги за футбол за мен е "Футболна Варна" изд. 1988ма. Разкази за футбола в града от най-различни деятели, футболисти и треньори и то хора участвали на най-първите първенства. Изобщо много увлекателна книжка допълнена със пълна статистика на представянето на варненските отбори в първенството година по година както и богат снимков материал
Щом е издадена 1988 година, най-вероятно не може да се купи вече? Кои са и авторите?
Нова не може да се купи, само един път е издавана. Авторите са: Стефан Янев, Петър Герчев, Димчо Димитров, Валентин Свраков, издателство Г.Бакалов - Варна (което също не съществува доколкото знам)
- Captain Stottlemeyer
Лично аз понякога ползвам книгата на Георги Манов "80 години ФК "Левски"- София", където има доста богат статистически материал. Книгата е доста стара (от паметната за българския футбол 1994 г.), но от нея има все още какво да се научи. 

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Аз имам книгата са Спартак Пловдив и ФК-то и като цяло за дружеството, интересни снимки на мачове, интервю с Диев, снимки с Пеле, мача с Бенфика и др. Стара е книжката в момента не мога да покажа снимки, но мисля, че някъде в нета има снимки от нея, както и в сайта на клуба.
http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат
Re: Книги: История на българския футбол
Aз имам "ФУТБОЛЪТ В БЪЛГАРИЯ" на Кл. Симеонов от 1981 година, "Футболно съдийство" на Д. Цанев от 1986, "Георги Аспарухов" на Спас тодоров и Милко Стефанов, издателство СПОРТ И ЛИЧНОСТ
И една която не е по темата, но е ценна - Галерия на световните футболни майстори
И една която не е по темата, но е ценна - Галерия на световните футболни майстори

Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев
-
- Контакти:
Аз често се събирам с авторите на ''Футболна Варна'' Стефан Янев, бате Димчо, Свраков ми подари книгата ''История на СК''Владислав'',имам около 20 книги за бг-футбола.
И една тайна ще ви издам от тези събирания , въпрос на месец или два е на емблемата на 'Черно море'' да се сложи 1909година

И една тайна ще ви издам от тези събирания , въпрос на месец или два е на емблемата на 'Черно море'' да се сложи 1909година

“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
HEATSEEKER написа:Аз често се събирам с авторите на ''Футболна Варна'' Стефан Янев, бате Димчо, Свраков ми подари книгата ''История на СК''Владислав'',имам около 20 книги за бг-футбола.
И една тайна ще ви издам от тези събирания , въпрос на месец или два е на емблемата на 'Черно море'' да се сложи 1909година![]()
![]()
Интересно. Това значи ли, че е намерена пряката връзка между Черно Море и ФК13?
Върни се в “Футбол - България”