Блог: Форматът на българските първенства

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Блог: Форматът на българските първенства

Мнениеот Parmalat » 04 апр 2011 23:24

Темата за формата на българските първенства винаги е била актуална през последните години. Колко отбора трябва да има в "А", "Б" и "В" групите? Този въпрос си е задавал всеки човек, който се интересува и следи българския футбол. Реших и аз да разсъждавам малко по темата. Мисля, че няма по-идеално време за това от настоящият момент - кръг преди края на втория полусезон в "Б" групите, а също така и кръг преди старта на може би най-голямото безумие, сътворявано от БФС - третия полусезон в същите "Б" групи.

Фактите към този момент:

"А" група - 16 отбора

Източна "Б" група - 12 отбора, 3 отказали се

Западна "Б" група - 12 отбора, 1 отказал се

Югоизточна "В" група - 20 отбора, 1 отказал се

Югозападна "В" група - 20 отбора

Североизточна "В" група - 18 отбора, 4 отказали се

Северозападна "В" група - 16 отбора

Областни групи - 28 области, в които има различен брой групи с различен брой отбори в тях.

Самият факт, че в първенствата ни има 9 отбора отказали се по време на сезона е красноречив. Има пропуски в лицензирането и гаранциите, които отборите оставят преди старта на шампионатите и това е безспорен факт.

Присъствието на отбори, които не плащат заплати в "А" група СЪЩО е надопустимо. Затова и с оглед повишаване нивото на шампионата е задължително броят да бъде намален.
А защо не да се пробва следната схема? Или може би тя ще възпрепятства уреждането на футболни срещи.

12 отбора, които играят всеки срещу всеки по 2 пъти, след това две шестици, в които тимовете играят отново всеки срещу всеки. Така в елита интересните и равностойни двубои ще са повече, а всеки тим ще изиграе по 32 мача.

С оглед развитието на футбола смятам, че всеки от отборите в елита трябва да има представител в двете юношески групи, както и тимове във абсолютно всички възрасти, като при най-малките - тимовете трябва да са поне два.

За безумието на "Б" групите вече писах в дебютния си материал. След разговорите ми с повечето треньори в "Б" група съм убеден, че най-правилното е да има една "Б" група с 18 или 16 отбора. Да отпадат 4 отбора, в елита да се класира един, а един да играе бараж с 11-ия от "А" група. Всеки отбор от "Б" група също трябва да е задължен да има ДЮШ във всички възрасти, а при желание и в елитните групи.

Ще се отнася до "В" групите - там броят на отборите съжо може да варира предвид факта, че северните региони в България, откровено се намират в тежко финансово състояние - доказателство за това е ситуацията в Североизточната "В" група. Тук тимовете от "В" група също трябва да имат поне по 2 формации в ДЮШ. Също така в игра да има задължително поне 5 играчи под 20 години, което ще прекрати порочната практика чички да раздават шамари наляво, надясно във "В" групите, защото това убива БГ талантите, които без това напоследък стават все по-рядко срещано явление.
Станимир Стоянов http://football24.bg/novina/48888

Много ми хареса статията,която е написал този журналист и съм съгласен с него.Само според мен ще е по добре от 12-те отбора в А група да изпадат 11-ия и 12-ия директно,а 9-ия да играе бараж с 3-ия.Идеята и за Б и В групите както и за юношите също са перфектни за нас.Баражите са приложими тук.

Така първите шест ще се борят допълнително помежду си за евро квотите,а последните шест за оставане в елите.Харесва ли ви статията?Какво вие бихте предложили като идея и как ще защитите тезата си?
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Re: Блог: Форматът на българските първенства

Мнениеот Долно уйно » 04 апр 2011 23:36

Къщата се гради отдолу нагоре и докато не се появи силна "Б" група, то елитната няма как да е стъпила на здраво.

Какъв е смисъла от две "Б" групи, абсолютно никакъв.
"А" група вместо да се намалява, трябва да я увеличат както направиха в Румъния, от 16 на 18 отбора и футболът стана с една идея по-добър.

И за "А" и за "Б" група задължителен минимален бюджет в наличност, а не само на хартия.
За "Б" група минимум 500 000лв.
За "А" група минимум 3 000 000лв.

Стадионите в "Б" група с компромис, стадионите в "А" без никакви компромиси, всеки стадион със задължително осветление и т.н.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 04 апр 2011 23:48

Долно уйно нека не се сравняваме с Румъния те са 22 милиона,а ние 7.Румънците имат ресурсите и финансовите средства да имат 18 отбори в елита,но ние не.Имаме около 4,5 отбора в А група които едвам кретат.Ако не се намалят сега,то това ще се случи в близките години по естествен път като много от тях за съжеление може и да изчезнат.

12 отбора-22 мача в редовният сезон.От 1 до 6 място-ЕКТ-плейоф,а другитр играят плейаут.
Б група-единна 16 отбора.30 кръга както беше преди няколко години.
Първи вариант за В група

Едина група от 24 отбора.

Втори вариант 4 В групи по 12 отбора.

За А,Б групите задължително всеки отбор да има ДЮШ във всичките гарнитури.
За В групи задължително минимум в 2 гарнитури(17 и 19 г примерно)

....
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 04 апр 2011 23:52

А защо не 10 отбора и всички играят по 4 пъти? С по-малка зимна пауза!!!
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 04 апр 2011 23:54

И аз бях за 10,но няма да стане дърпат се повечето отбори нали объждаха между президентите.Докато 12 е по-възможно да се реализира на този етап.
Последна промяна от Parmalat на 04 апр 2011 23:55, променено общо 1 път.
[center]R.I.P[/center]

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 04 апр 2011 23:54

Една А група от 10 отбора, които да се срещат 4 пъти би било перфектно. Мачовете ще са по-интригуващи и според мен ще се събира повече публика по стадионите
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 05 апр 2011 00:01

След като държавата не помага за реконструкция на стадиони, както и за изграждането на нови, липсата на сериозни спонсори, никаквите пари от БФС и смешните пари от ТВ права и 6, и 10, и 20 отбора да искаме все тая! Ако футбола ни започне да се развива, може и 18 отбора да има дори, но при тези обстоятелства броя на отборите е най-малкият проблем.
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 05 апр 2011 00:04

В Шотландия е така, колко по-силно им е станало първенство, аз сруг отбор различен от Селтик и Ренджърс да са направили нещо не зная, намаляване, съвсем не означава повишаване на качество, отделно два "близки" отбора имат цели 4 мача и далаверите ще са повече, че и по лесно.

18 отбора е перфектна бройка и за двете групи.
Пармалат Китай и Индия са 2 милиарда и по пътя на логиката ти трябва да са хегемони, не винаги тези фактори са решаващи.

След като някой няма ресурс, тогава къде е тръгнал, футбола в 21 век е просто пари и нищо друго.

Аз съм против държавата да помага в изграждане на стадиони и бази.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 05 апр 2011 00:12

Rivaldo10 написа:След като държавата не помага за реконструкция на стадиони, както и за изграждането на нови, липсата на сериозни спонсори, никаквите пари от БФС и смешните пари от ТВ права и 6, и 10, и 20 отбора да искаме все тая! Ако футбола ни започне да се развива, може и 18 отбора да има дори, но при тези обстоятелства броя на отборите е най-малкият проблем.

Готов стадион ви подариха нищо не плащате за него а искате и да ви го потдържат и реновират ебати нахалството а босовете да препират мръсните пари ,все държавата им виновна .Докато тия маймуни са на власт в БФС никакви радикални промени недейте чака.Идеи много от хубави по хубави но не се вписват в плановете не БФС.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 05 апр 2011 00:13

Долно уйно аз пък веднага ще ти отвърна с пример и това е Дания.5,6 милиона население 12 отбора.Другият сезон ще имат 2 отбора в Шампионската Лига и 3 в Лига Европа,а Копенхаген играха 1/8 финал в ШЛ този сезон.

И Швейцария скоро ще стане с 12 отбора.

Rivaldo10 напълно съм съгласен с последния ти пост.Трябват пари,но за да се дадат тези пари трябва да има нещо отсреща.Какъв сериал бихте гледали?Нискобюджетен с лоши актьори който се снима в ужасяващи усложия(А група) или високобюджетен с добри актьори,който се снима в прексранси условия(някое западно първенство).Много ясно ,че бихте избрали втория вариант.Футбола е един бизнес продукт и както във всеки друг бизнес трябва да вложиш пари и средства в него за да го развиеш.Това е другото е празни приказки.
[center]R.I.P[/center]

Върни се в “Футбол - България”