Спорт има и зад табелата на София

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
fungus
Контакти:

Мнениеот fungus » 14 дек 2010 16:43

България отдавна няма читав национален отбор, но пък за сметка на това той скоро ще си има нов стадион. Бойко Борисов, се зарече, че ще реже лентата на чисто ново съоръжение. Щяло да се намира до летището и да побира 40 000 души. Новината е добра. Има нужда от стадион. Да се надяваме само да прилича на онези в Европа, а не да се налага да му се правят подобрения през 2 години.

Никъде обаче не прочетох колко ще струва той и кога ще бъде готов. Премиерът пропусна да уточни времето, в което строежът ще бъде завършен. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова хвърли лъч светлина по въпроса. Градежът трябва да започне възможно най-скоро, посъветва тя. Веднага прелистих календара в търсене на датата „възможно най-скоро", но не я видях в нито един от месеците. Политиците избягват да си поставят срокове, защото знаят, че рядко ги изпълняват.

Виж, един друг строеж - на многофункционална спортна зала на територията на Пловдив, вървеше по план. Там едни хора обявиха срок и започнаха с бързи темпове да го изпълняват. Финансовата криза обаче ги спря. И все пак по-голямата част от работата вече е свършена. По залата остава още година работа, а, за да я видим готова са нужни още между 8 и 12 милиона лева, в зависимост от екстрите, с които ще бъде оборудвана. По план тя е сред най-модерните на Балканите и ще побира 10 000 души. До момента хората са инвестирали 16 милиона лева в нея и са готови да предоставят 90% от собствеността на този, който даде останалите. Подобна оферта звучи нереално за нашите ширини, но е факт!

В същото време и на същото място - под тепетата, тъне в забрава спортната реликва от комунизма - стадион „Пловдив". Постарому „9 септември". Над 50 000 зрители капацитет. Единственият двуетажен стадион в България. Позициониран в прекрасен спортен комплекс до Гребната база. За да се реставрира, така че да отговаря на всички лицензионни изисквания, са необходими 12 милиона лева.

Вместо отдавна това да се е случило, държавата и местната община години спореха чия собственост е стадионът. Не е изключено политическата немърливост скоро да доведе до падането на тази арена, станала свидетел на исторически мачове и спортни състезания.

Не знам дали ми хващате мисълта и дали ви бива по математика, но за сумата от 20 милиона лева България вече можеше да има многофункционална спортна зала и прекрасен двуетажен стадион. Според мен причината за липсата им е една единствена - те не са в София... Ако някой може да ме обори, да заповяда.

За разлика от нас водещите футболни страни в Европа не се свенят да пращат националните си отбори в различни градове. „Скуадра адзура" обиколи доста стадиони в Италия, „Ла фурия" също радва на живо феновете из цяла Испания. Дори Англия играеше извън Лондон докато се строеше новият „Уембли". Само в България неписаният закон не позволява държавният тим да играе извън София. Дори с цената на това нашите да ритат пред рехава публика.

Мислите ли, че в друг град атмосферата ще бъде по-лоша?! В София такава има, само когато са налице победите. И това важи не само за националния отбор. Вижте трибуните на „Герена" и „Армията"/или „Васил Левски"/, когато Левски и ЦСКА не побеждават... Знам, че в момента почти липсват качествени стадиони в провинцията. Затова, когато се прави първа копка, тя може да бъде и зад табелата на столицата!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=637285

нека темата не се обръща на обиди срещу София или останалите селища. Просто и за мен е неразумно всичко в скъпата ни държавица да е навряно там.

satyr_666
Контакти:

Re: Спорт има и зад табелата на София

Мнениеот satyr_666 » 14 дек 2010 16:51

Неразумно е. Както е и неразумно ВСИЧКИ да се навират тук.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 14 дек 2010 16:52

Това заглавие е толкова относително, че няма къде повече.

Табелата от коя посока се гледа входяща или изходяща?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 14 дек 2010 16:54

Ами какво да ти кажа. Когато един журналист напълно аргументирано излага доводи, няма какво да му кажеш. Според мен обаче тук има политически елемент. Всички знаем, че Славчо Атанасов и Бойко не могат да се понасят, може би това е причината.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 14 дек 2010 16:58

Къде другаде може да се събере агитка от 20 000 души, които активно, цял мач да подкрепят отбора?
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
malchev
Контакти:

Мнениеот malchev » 14 дек 2010 17:02

Абе айде стига вече мрънкане!!!
Васил Левски като го ремонтираха какво стана???? Ебати тъпотията.. наляха пари за 2 стадиона и сега пак на нищо не прилича.
Стадиона в Пловдив е едно чудо на комунистическата архитектура! За да заприлича на нещо съвременно, трябва да се срине и да се почне на ново! Бил на два етажа, леле мале, уникално! Айде спрете това мрънкане!
От Търново съм, но не виждам нищо по-нормално от това националния стадион и зала да са в столицата!
А тука през ден пускате теми "На Бате новия стадион", "Стадиона в Албания" и т.н., където си чешете езиците как някъде си се строяло, а тука - нищо. И като се появи такава идея се почва "Ууууууууууууууууу, ние национален отбор нямаме, стадион..".
Жалка работа.. жалква, мрънкаща сбирщина сме българите. Ако питате мен и съборетините, които сега наричаме стадиони са ни много :roll:

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 14 дек 2010 17:15

Днес прочетох, че стадиона във Враждебна ще струва не 90 млн. лв. а 140 млн. лв. Сами си направете извода как се пилеят парите на данъкоплатеца. И какво ще стане с наскоро реновирания стадион Васил Левски? Еми ще го бутнат и ще направят МОЛ. Пловдив заслужава да има национален стадион и всички го знаят много добре, но пустата политика...
Страхотна статия и браво на автора! В точния момент се публикува.

Потребителски аватар
fungus
Контакти:

Мнениеот fungus » 14 дек 2010 17:20

malchev,разбирам ако в столицата нямаше нищо и 90% от инвестициите в страната не бяха там, ама в случая всичко е в София. никъде по света го няма. а толкова пари се потрошиха по В.Левски.

слависта - в Пловдив ще видиш 20000 агитка. забравяш,че в София идва значителна бройка от другите градове за мачовете, а и Пловдив се пада един вид централно разположен.
Последна промяна от fungus на 14 дек 2010 17:23, променено общо 1 път.

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 14 дек 2010 17:21

1913 написа:Къде другаде може да се събере агитка от 20 000 души, които активно, цял мач да подкрепят отбора?

Пловдив.
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Върни се в “Футбол - България”