Здравейте.Имам такъв въпрос.Може ли някой да ми разясни какъв е пътя да стане човек футболен съдия.Нормативи,системи,изпити,или нещо такова.Ред по който да процедира човек,ако има желание за нещо подобно.
Благодаря ви предварително!
Как се става футболен съдия в България?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- ralimavridov
- Контакти:
Re: Как се става футболен съдия в България?
Мисля че всяка пролет излиза в някой вестник, че се набират съдии.Безплатно е записването, а другия начин е ако имаш познат.Поне в 95% от случаите е така с познати които работят в БФС-то
Правят ви един курс за 1 месец и след това се държат изпити 

- cska - maina
ralimavridov написа:Здравейте.Имам такъв въпрос.Може ли някой да ми разясни какъв е пътя да стане човек футболен съдия.Нормативи,системи,изпити,или нещо такова.Ред по който да процедира човек,ако има желание за нещо подобно.
Благодаря ви предварително!
Някой, май ще забогатява

Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг
сьдия се става без проблем свириш в А-окрьжните и В след няколко годишен стаж можеш и в Б но ти трябват мн врьзки вече
dimachko написа:сьдия се става без проблем свириш в А-окрьжните и В след няколко годишен стаж можеш и в Б но ти трябват мн врьзки вече
Мда и само да ти кажа ако станеш съдия да се приготвиш по окръжните групи.Там или трябва да си ебати непокиста или ебати мазохиста.От личен опит

- kola_di_rienzo
- Контакти:
ralimavridov написа:Здравейте.Имам такъв въпрос.Може ли някой да ми разясни какъв е пътя да стане човек футболен съдия.
Пътя на роднинските връзки.

И господ от свода, през гъстия дим,
гледаше на всичко тих, невъзмутим!...
гледаше на всичко тих, невъзмутим!...
...с връзки...както всичко друго в България в което доходите превишават обикновенна работна заплата от 250 Евро.
- JackPackage
- Контакти:
Ходиш на интервю при един собственик, той те пита: Къщичка за пиленца правил ли си ? и оттам кариерата ти тръгва нагоре

delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]
Съдия можеш да станеш след като навършиш 16 години! Първо ще свириш детски мачове и постепенно, ако става нещо от теб, ще започнеш да свириш по-сериозни мачове.... Иначе съдиите покриват страшни физически нормативи! 

С пари, както е навсякъде. Съдиите са най - големите мафиоти във футбола, но могат да бъдат преборени въпреки това ако съответният отбор, който е ощетяван, престане да им се ежи и започне да играе футбол всеки мач. Тогава нещата се обръщат, защото интересът е станал друг.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
Върни се в “Футбол - България”