Как се става футболен съдия в България?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ralimavridov
Контакти:

Как се става футболен съдия в България?

Мнениеот ralimavridov » 25 ное 2010 15:12

Здравейте.Имам такъв въпрос.Може ли някой да ми разясни какъв е пътя да стане човек футболен съдия.Нормативи,системи,изпити,или нещо такова.Ред по който да процедира човек,ако има желание за нещо подобно.
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Samoyl
Контакти:

Re: Как се става футболен съдия в България?

Мнениеот Samoyl » 25 ное 2010 15:22

Мисля че всяка пролет излиза в някой вестник, че се набират съдии.Безплатно е записването, а другия начин е ако имаш познат.Поне в 95% от случаите е така с познати които работят в БФС-то :) Правят ви един курс за 1 месец и след това се държат изпити :)

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 25 ное 2010 15:28

ralimavridov написа:Здравейте.Имам такъв въпрос.Може ли някой да ми разясни какъв е пътя да стане човек футболен съдия.Нормативи,системи,изпити,или нещо такова.Ред по който да процедира човек,ако има желание за нещо подобно.
Благодаря ви предварително!

Някой, май ще забогатява :lol:
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
dimachko
Контакти:

Мнениеот dimachko » 25 ное 2010 15:32

сьдия се става без проблем свириш в А-окрьжните и В след няколко годишен стаж можеш и в Б но ти трябват мн врьзки вече

Потребителски аватар
Samoyl
Контакти:

Мнениеот Samoyl » 25 ное 2010 15:35

dimachko написа:сьдия се става без проблем свириш в А-окрьжните и В след няколко годишен стаж можеш и в Б но ти трябват мн врьзки вече

Мда и само да ти кажа ако станеш съдия да се приготвиш по окръжните групи.Там или трябва да си ебати непокиста или ебати мазохиста.От личен опит :)Много нерви ти трябват !!!

Потребителски аватар
kola_di_rienzo
Контакти:

Мнениеот kola_di_rienzo » 25 ное 2010 15:48

ralimavridov написа:Здравейте.Имам такъв въпрос.Може ли някой да ми разясни какъв е пътя да стане човек футболен съдия.

Пътя на роднинските връзки. ;)
И господ от свода, през гъстия дим,

гледаше на всичко тих, невъзмутим!...

red__army
Контакти:

Мнениеот red__army » 25 ное 2010 15:51

...с връзки...както всичко друго в България в което доходите превишават обикновенна работна заплата от 250 Евро.

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 25 ное 2010 15:53

Ходиш на интервю при един собственик, той те пита: Къщичка за пиленца правил ли си ? и оттам кариерата ти тръгва нагоре :lol: :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 25 ное 2010 15:55

Съдия можеш да станеш след като навършиш 16 години! Първо ще свириш детски мачове и постепенно, ако става нещо от теб, ще започнеш да свириш по-сериозни мачове.... Иначе съдиите покриват страшни физически нормативи! ;)

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 25 ное 2010 15:56

С пари, както е навсякъде. Съдиите са най - големите мафиоти във футбола, но могат да бъдат преборени въпреки това ако съответният отбор, който е ощетяван, престане да им се ежи и започне да играе футбол всеки мач. Тогава нещата се обръщат, защото интересът е станал друг.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Върни се в “Футбол - България”