Първият мач, който някога сме гледали

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Първият мач, който някога сме гледали

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 20 ное 2010 09:19

Всички сме гледали доста футболни мачове, някои повече, други – по-малко. Някои от тях помним с удоволствие, за други сме искали да забравим още след последния съдийски сигнал. Но мисля, че всички си спомняме за първия футболен мач, който сме гледали на живо – на стадиона или по телевизията. :)
На моя първи футболен мач ме заведе баща ми – тогава бях дете. „Левски” и „Берое” играха на „Васил Левски” на осветление. Смътно си спомням, че имаше доста публика. „Левски” излязоха с жълти фланелки и червени гащета, което отначало доста ме смути. :o „Берое” бяха изцяло със зелен екип. Срещата завърши 2:2. Това е било през есента на 1961 или 1962 г. – не съм сигурен. Наскоро проверих и се оказа, че и през двете години „Левски” и „Берое” са завършвали 2:2 в София. :)
Първите мачове, които гледах по телевизията, бяха от световното първенство в Англия през 1966 г. Преди това в къщи нямахме телевизор. Помня, как всеки късен следобед няколко деца се събирахме у един наш съученик, за да гледаме сериалите „Робин Худ”, „Вилхелм Тел”, „Фюри”.... Телевизорът беше голям, черно-бял, със цветно стъкло като щит пред екрана, което трябваше да създаде илюзията за цветно изображение. :lol: От световното в Англия си спомням сравнително добре само финала със спорния гол на Англия в продълженията. Спомням си и открадването на купата на световния шампион - „златната богиня” и кучето Пикълз, превърнало се в любимец на цяла Англия, което я откри подхвърлена под един храст. :)
Ако желаете, разкажете вашите спомени, свързани с темата. Сигурен съм, че ще бъде интересно. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
sven_goran
Контакти:

Re: Първият мач

Мнениеот sven_goran » 20 ное 2010 09:28

Интересна тема! Ще разкажа за първия мач на Норич, който гледах наживо - НОРИЧ-Олдъм
Сезон 2009-2010г., Лига 1, Дата - 05.12.09г. в 12.10ч. аз (sven_goran) и един приятел пристигнахме в Норич, за да гледаме мача Норич-Олдъм. Паркирахе не къде да е, а на паркинга на стадиона на любимия Норич - Кероу Роуд!
След това тръгнахе за предварително уговорената среща с БГ фена на Норич Сити "Canary", който живее в града. Видяхме се на ЖП гарата, откъдето се запътихме към един невероятен пъб на пъпа на Елм Хил (една от най-старите улици в Норич). Естествено, ударихме по няколко бири и замезихме със супер MIX-GRILL. Изумихме англичаните в заведението, като им обяснихме, че идваме от България, за да гледаме мач на Норич. Всички много ни се радваха. И така стана 14.30ч. и трябваше да тръгваме..., защото началото на мача беше в 15ч. Стигнахме пред стадиона в 14.45ч. Имаше малко опашка, но влязохме за 5 мин. Естествено както очаквах нашите места бяха свободни и ние се настанихме, въпреки че бяхме на едни от най-добрите места на стадиона и това се случва 10 мин. преди мача да започне! Нещо изумително на стадиона имаше около 24 000 при капацитет 25 000 и ние си седнахме на НАШИТЕ МЕСТА, които бяхме платили от БГ онлайн. Просто останах потресен... Това в БГ няма как да се случи...
Мача започна. Атмосферата беше невероятна. Всички пееха и се наслаждаваха на събитието на деня за Норич. И така след 20 мин. игра Грант Холт отбеляза първия гол за наште и стадиона буквално изригна. Всичките около 24 000 изригнаха, запяха и аплодираха своите любимци. Усещането беше невероятно. И аз скачах, пеех и незнаех къде се намирам... След около 10 мин. Уес Хулахан вкара и втори гол за Норич и делириума беше пълен. Кефа беше абсолютен. Така и завърши полувремето. Но изумлението не свърши дотук... Когато дойде почивката ние влязохме в дебрите на стадиона и какво да видя-барове, на които се продаваше бира и уиски без проблеми, само имаше табела, че на самия стадион никой не може да влиза с алкохол! И разбира се имаше опшка. Но се класирахме 5 мин. преди второто полувреме да почне с по две бири . Другото интересно беше, че в бара имаше плазми, на които можеше да гледаш мача LIVE, ако не смогнеш с поркането. Ние погледахме 5 мин. докато изпием бирата и се върнахме на трибуните. Настроението беше страхотно. Истински празник се получаваше. Второто имахме надмощие и положения, но за съжаление не успяхме да вкараме трети гол. Мача свъши 2-0 за Норич. Кефът беше пълен... Друг свят е там на Острова... Пожелавам на всеки фен на футбола да отиде да гледа мач в Англия. Невероятно е!

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Мнениеот berbatov » 20 ное 2010 09:36

На първия мач дето ме заведе баща ми беше Дунав Русе- Лудогорец 2-1 или 2-0 не помня дата, само си спомням, че стадиона беше пълен и всички ядоха и плюеха семки и псуваха :mrgreen:
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

Потребителски аватар
Tr1n17y
Контакти:

Мнениеот Tr1n17y » 20 ное 2010 09:38

Спомням си моя първи мач
Беше Левски - Етър на "Васил Левски" се играеаше тогава мача
не мога да си спомня годината .. резултата мисля, че беше 5:0 за нашите, но единственият ми спомен ясен оттогава е, как Димитър Иванков вкара дузпа (ако не се лъжа първата в кариерата си - не съм сигурен, но си спомням как публиката скандираше името му, когато я получихме) Беше феноменално .. Оттогава обичам този отбор.
От мача на 25 октомври 2010г. между Литекс и Левски, играта с ръка във футбола нито ще се наказва, нито ще е забранена!!!

Потребителски аватар
Deluxx
Контакти:

Мнениеот Deluxx » 20 ное 2010 09:43

Първия и единствен мач на които съм ходил е Локомотив Мездра-ЦСКА(когато имаше бой) беше на 21.03.2010,отиваме аз и 3-ма колеги на баща ми,и мача беше почнал защото всичко беше запълнено,влезохме в агитката на Локо Мездра и почнахме да ги гледаме,много слабо първо полувреме от страна на любимците ми-ЦСКА....и помня през второто полувреме когато вкараха гола на ЦСКА всички от агитката на Мездра скочиха да се кефят,а само аз седях...и :| :| след това фенове от агитката на мездра отиде към сектора на ЦСКА и започна да сочи "среден" пръст.Минути след това стана и масовия бой....изведнъж гледам как тича агитката на ЦСКА към агитката на Мездра,много ясно че се уплаших и се дръпнахме назад даже мислехме да прескачаме и оградата ако навлязат,почнаха да се хвърлят камъни,шишета и какво ли още...но слава богу стюардите ги спряха не влязоха в сектора :) След това човекът на стадиона каза"Поради безредиците,мачът е прекратен и Локо Мездра печели служебна победа с 4:0" и така това е моя първи мач на който съм ходил.
Иначе първата среща която съм гледал по ТВ е сигорно 2000 година,но ги не помня..помня,че когато играха ЦСКА-Дери сити оттогава станах така по голям фен на ЦСКА,следя мачовете им.

filipo
Контакти:

Мнениеот filipo » 20 ное 2010 09:47

ЦСКА-Локо сф 3-2 с победен гол на Бербо

donpacko
Контакти:

Мнениеот donpacko » 20 ное 2010 09:53

Моя първи мач беше Лудогорец срещу Хасково бихме 1:0.Годината някаде 1984-1986 нямам спомен точно кога и за резултата си мисля че беше толкова.

Потребителски аватар
ЦСКА-83
Контакти:

Мнениеот ЦСКА-83 » 20 ное 2010 10:14

Mоя първи осъзнат мач беше между 91-94 г.ЦСКАІБотев Пловдив.Тогава ги победихме с 6:1. В съзнанието ми е останало ,че имаше доста хора,мачът беше труден,но имахме един много млад футболист,беше рус(мисля че Викторио Павлов беше) и той направи разликата тогава.Вкара няколко гола и игра страхотно.
Иначе баща ми ме е водил като много малък,но помня само как съм му давал зор да си ходиме.Бебешка му работа ;)

Потребителски аватар
petrof
Контакти:

Мнениеот petrof » 20 ное 2010 10:38

Първият "осъзнат" мач, както правилно го е казал колегата по горе ми е Миньор - Левски 0:0 сезон 1984-1985г. От тогава повече от 25 години пропуснатите ми мачове на Стадиона на Мира се броят на пръстите на едната ръка с което се гордея. Това го казвам, защото имам чувството, че повечето фенове тук са такива само на книга. Щом не ходиш редовно на мачове на отбора си какъв фен си тогава?
ПОДКРЕПЯЙ МЕСТНИЯ СИ ОТБОР! НЕ БЪДИ К*РВА!
Реконтра от Перник http://vbox7.com/play:ce211868

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 20 ное 2010 10:41

Първият ми мач беше или Янтра - Ботев Враца 6-0 (2001 година) или Янтра-ЦСКА 1-2 за купата през 2002 не съм сигурен :lol: .Иначе на мачове на Янтра редовно ходя едва от 2007 ,но нямам пропуснато домакинство с 3 изключения(2 по болест и 1 заради пътуване).
Първият ми мач ,в който се играеше с цената на трофей беше тази година Берое - Поморие.
А първият ми мач, и за сега последен в чужбина е 2008 Стяуа - Арсенал 0-1.
Изображение Изображение

Върни се в “Футбол - България”