Кое е най-голямото съперничество в ЮЗ България?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
v.s.
Контакти:

Кое е най-голямото съперничество в ЮЗ България?

Мнениеот v.s. » 12 ное 2010 16:28

Винаги ми е било интересно да разбера за хората от този край,кой е най-вълнуващия регионален сблъсък?Благоевград,Петрич,Дупница,Перник,Сандански,Симитли,Кюстендил,Гоце Делчев,Микрево...очаквам вашите мнения.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.

Потребителски аватар
mironi88
Контакти:

Re: Кое е най-голямото съперничество в ЮЗ България?

Мнениеот mironi88 » 12 ное 2010 16:34

Като традиции най-големи регионални дербита са мачовете между Пирин, Беласица и Марек. Уви само едните съществуват сега и то едвам едвам.
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
GazzaTheKing
Контакти:

Мнениеот GazzaTheKing » 12 ное 2010 16:42

топ три на най-лютите дербита според мен:
1.Пирин Бл-Беласица преди няколко години,когато и двата отбора играеха в А група стадиона винаги се пълнеше,а самите мачове бяха изпъстрени с много страст,нерви,битка,червени картони и т.н.
2.Миньор Пк-Марек
3.Пирин Бл-Вихрен
"Ако човек не открие нещо, за което си струва да умре, той не заслужава да живее."

Потребителски аватар
eelche
Контакти:

Мнениеот eelche » 12 ное 2010 16:51

Лично като човек роден,израстнал и живял много дълго време там дербитата са 2:Вихрен - Беласица (главно заради "омразата" кой е номер 1 между градовете) и другото е Малеш - Септември Симитли(представете си някой екшън трилър на Тарантино от най - добрите му години)

п.с.Нарочно не съм включил отбора на Пирин,тъй като феновете на този отбор се гордеят твърде много,а са си откровенни селяни и са 1 от основните причини Вихрен да играе в Б група тъй като преди време в решителен мач за Ботев бореца за феърплей Н.Галчев беше наредил да се пуснат резервите и по този начин Вихрен играе в Б група
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!

"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 12 ное 2010 17:16

eelche написа:Лично като човек роден,израстнал и живял много дълго време там дербитата са 2:Вихрен - Беласица (главно заради "омразата" кой е номер 1 между градовете) и другото е Малеш - Септември Симитли(представете си някой екшън трилър на Тарантино от най - добрите му години)

п.с.Нарочно не съм включил отбора на Пирин,тъй като феновете на този отбор се гордеят твърде много,а са си откровенни селяни и са 1 от основните причини Вихрен да играе в Б група тъй като преди време в решителен мач за Ботев бореца за феърплей Н.Галчев беше наредил да се пуснат резервите и по този начин Вихрен играе в Б група

+1
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 12 ное 2010 17:17

eelche написа:Лично като човек роден,израстнал и живял много дълго време там дербитата са 2:Вихрен - Беласица (главно заради "омразата" кой е номер 1 между градовете) и другото е Малеш - Септември Симитли(представете си някой екшън трилър на Тарантино от най - добрите му години)

+1
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
Yanev
Контакти:

Мнениеот Yanev » 12 ное 2010 18:08

Пирин - Беласица и Вихрен - Беласица .. Като цяло петричани много ги мразят надолу ..
Това е чувството,което в нас гори ..
Изображение

Потребителски аватар
Тракториста
Контакти:

Мнениеот Тракториста » 12 ное 2010 18:28

До кога тая омраза,кога ще прочета за някое дерби дето е минало с добро настрпение и от към двата отбора,до кога ще има побоища по стадионите,а пък напоследтък и едни дербита стават.....абеее не ми се говори

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 12 ное 2010 19:08

Ако Септември Симитли и Пирин са в една група това ще е най-интересно дерби според мен.Също така Вихрен-Беласица и от трета страна Миньор-Марек.Просто ако се погледнат населените места тия които са най-близо при тях може да се говори за нещо по различно от обикновен мач.А иначе във времето Пирин-Беласица според мен може да се оприличи на дерби ако въобще може да се използва този термин за който и да е от по горе изброените.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

novnik
Контакти:

Мнениеот novnik » 12 ное 2010 20:14

За Марек дразнители са Миньор, Велбъжд и Рилски спортист.Тези отбори формират шопските дербита.

Върни се в “Футбол - България”