Какво е чест, какво е честна игра, какво е "fair play"?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Какво е чест, какво е честна игра, какво е "fair play"?

Мнениеот kartago » 15 мар 2010 02:06

За щастие имам доста приятели във форума нищо, че съм модератор! Както е подписа на един много уважаван от мен приятел: "Модераторите не са ви враг!". За щастие, нямам нито червени, нито сини очила, затова и имам толкова много приятели! Пускам тази тема защото последните два кръга се заговори за много дузпи, и все гузни, казвахме ".....ама имаше..." отговора беше гневен " нямаше".... Всеки с мнението си! Така е винаги в българската действителност! Винаги "ние сме прави", другите....." ааааа, а когато за вас беше така, нали?!".............. Защо искам да напиша за честта! Ако сините имаха чест, то щяха да изкарат тази дузпа в аут! Ако при червените имаше чест, щяха да направят същото! ........Аз имам един спомен преди няколко години, тоя плужек Янев ( мразя го, щото се помисли за велик, и отговори на един журналист: "На теб ли да се извинявам бе, тюфлек, ай ши ти е...а майката") играеше в ЦСКА, не си спомням с кой играеха, та при 2 или 3 на 0, дават ама най-смешната дузпа, смеят се и двата отбора, смее се публиката, смеят се по телевизията, виждаме откровенно натягане! ..... Е тогава тоя Янев я изкара аут нарочно! Всички го разбраха...........даже противниците му го поздравиха!...Аз мисля, че така трябваше да постъпят футболистите и на двата гранда, и щяха да ги зауважават много повече! Не че, не ги поддържаме, когато водят "битки" в Европа, все пак сме българи. Но един такъв жест щеше да е уникален! А не сега този от Левски да му викаме "Пепеляшка" ( загубил си обувчицата), и поредното натягане на ЦСКА при резултат 3-0?!........ После тръгнаха компенсации......, поредните глупости! ........ Та искам да чуя вашето мнение по това което написах! Ако бяхме честни хора, не трябваше ли тези дузпи да са аут?!............. Да! Щяхме да загубим някоя точка, ама пък щяхме да спечелим уважение! ........Ето досега го помня тоя "тюфлек" Янев с тая му постъпка! ( иначе симулант, пада да си направи пряк свободния).............но тогава направи жест, какъвто аз не бях виждал по нашите терени!!!!!!....И не помня на кое място завършиха, може би и шампиони да станаха, но жеста го помня! Защото е голяма рядкост!...........
Апропо, "fair play" по български, това означава, само нашите фаулират, другите са симуланти, мръсници, тръшкат се като за умряло! Господи, как ги удрят нашите, а другите естественно са касапи, убийци, нечовеци, канибали!!!!! Е как да няма за нас фаул, щеше да му отнесе крака, щеше да го убие, а за другите, така му се пада, не го е закачил, само си протегна крачето, а тоя падна с прекършен крак, може и сам да го направи?!.............Тоя съдия свири само срещу нас, не вижда ли, че трябва да свири за нас, нашите какви са добри, а насреща, някакви пещерняци, такива в живота няма! Нашите са супер! .......Е, счупили един два крака, ми това е играта, да не е балет?!.........Е как да няма жълт картон?! Това е наше момче!.............Какъв картон бе, какъв картон?! Той си завря крака в гърлото му съвсем случайно, даже му се извини след това, и това картон ли е?!..................Басси съдиите!..............Басси федерацията!..........Какво като са ни били с .... - 0, това само щото съдията, глобалното затопляне, земетресенията в Хаити, Чили и Япония!..........Абе това са нашите! Това е "честта"!!!....................Да ви е познато?!.......

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Re: Какво е чест, какво е честна игра, какво е "fair play"?

Мнениеот Владо_ЦСКА » 15 мар 2010 02:19

Помниш,помниш,амааа... :)
Вили Димитров я изкара в аут ;)
Иначе не мисля,като теб.
Мисля,че е крайно време,нашите футболисти да играят повече и да поспрат да спорят със съдиите,а да се научат да им приемат решенията.
Има-няма дуЗпа,решават след мача съдииските шефове и наказват. Така е и с футболистите. Слаба игра,резерва другия мач. На края на сезона,аут. Културата ни липсва,обаче.
П.С. Прав си...моя грешка. Отсъдиха я за падане на Вили,но вярно Янев я би.
Последна промяна от Владо_ЦСКА на 15 мар 2010 02:28, променено общо 1 път.
Warped написа:
Владо_ЦСКА написа:Коя е столицата на Лихтенщайн?

Питай майкати тя нали вършее насам натам/.........

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 15 мар 2010 02:25

Владо_ЦСКА написа:Помниш,помниш,амааа... :)
Иначе не мисля,като теб.
Мисля,че е крайно време,нашите футболисти да играят повече и да поспрат да спорят със съдиите,а да се научат да им приемат решенията.
Има-няма дуЗпа,решават след мача съдииските шефове и наказват. Така е и с футболистите. Слаба игра,резерва другия мач. На края на сезона,аут. Културата ни липсва,обаче.

Христо Янев срещу Вихрен през зимата на сезонн 2006-2007 мислям,може и да греша годината,но мачът и изпълнителят на дузпата са тези.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 15 мар 2010 02:29

Владо_ЦСКА написа:Помниш,помниш,амааа... :)
Иначе не мисля,като теб.
П.С. Прав си...моя грешка. Отсъдиха я за падане на Вили,но вярно Янев я би.

Нещо не разбрах, какво не си съгласен с мене?

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Владо_ЦСКА » 15 мар 2010 02:35

kartago написа:Нещо не разбрах, какво не си съгласен с мене?

ДуЗпата да е аут :!:
Това си е чиста доза,подигравка със съдиите :!:
Ако,някой неграмотен наш нападател,изпусне на празна врата,трябва ли съдията да се изгаври с него,като свири гол??? (Сещате ли се за едно име :lol: )
Всеки греши. Нашето племе не може да го разбере това.
Приемат решенията и след мача,който грешен аут,който прав поощрение.
Толко са жалки тия наобикаляния на съдиите... :lol: Как не ги хвана срам бе :!:
Само капитана може да иска обяснение.
Warped написа:

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 15 мар 2010 02:38

Владо_ЦСКА написа:
kartago написа:Нещо не разбрах, какво не си съгласен с мене?

ДуЗпата да е аут :!:
Това си е чиста доза подигравка със съдиите :!:
Ако някой неграмотен наш нападател,изпусне на празна врата,трябва ли съдията да се изгаври с него,като свири гол :?:
Всеки греши. Нашето племе не може да го разбере това.
Приемат решенията и след мача,който грешен аут,който прав поощрение.
Толко са жалки тия наобикаляния на съдиите... :lol: Как не ги хвана срам бе :!:
Само капитана може да иска обяснение.

Да!!!! Футболиста на ЦСКА постъпи точно така и то демонстративно, наистина не помня, но все ми се струва, че това беше Янев, червените фенове го аплодираха за това, играчите на противниковия отбор го поздравиха, помня го! Това е много, много рядко срещан жест по нашите географски ширини! Говорим за чест, не за пропуски! Говорим за уважение към противника и за собствената чест,която толкова ни липсва!!!...

Потребителски аватар
Владо_ЦСКА
Контакти:

Мнениеот Владо_ЦСКА » 15 мар 2010 02:41

Добре де,рефера е сгрешил !
Трябва ли да се изгаврят с него за това?
Разберете едно нещо !
Трябва да спрем да си мислим,че разбираме повече от работата на другите хора !
Нашите футболисти се извъдиха рефери,всичките,а не виждат,че играят ганкиното на терена.
Колко от тях умеят да бягат от засада,като Гранден при втория гол?
Неее. По лесно е да скачат на страничния след това !
Йовов днес,може ли да е такъв идиот,че да не види,че е в засада а и отгоре на всичко,да се бута в играта,пък след това и скача като малоумен!!!
Вместо да гледат собствената си некадърност,те съдии се извъдиха всичките.
Пък дай и по твоята логика,да започнат да разбират повече и от съдиите,кога има дузпа и кога не. Кога има фаул и кога не,кога има гол и кога не... Отборно съвещание да си правят и да питат феновете с смс-и,да вкарваме ли дузпата или не !?
ПРЕСТАНЕТЕ !!!
Съдята отсъжда ! Футболиста играе ! Треньора реди състава и тактиката.
Нашите жирналисти,как да не ги наречеш глупаци те питам? Първия въпрос е,мнението ви за съдята,правилно ли отмени гола! А защо не питат,защо пускате играч,който не знае кога е в засада,та проваля отбора!
Последна промяна от Владо_ЦСКА на 15 мар 2010 03:10, променено общо 2 пъти.
Warped написа:

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 15 мар 2010 08:29

"fair play"
Това е УТОПИЯ!
Хубаво нещо, към което трябва да се стремим, но пък същевремено е трудно достижимо заради други човешки стремежи!
има и пресен пример с баража-реванш между Франция и Ирландия!
Има я задачата - класиране за Световното, има и погазване на "fair play" с играта на Анри с ръка, първо спира топката с ръка, а после си я насочва пак с ръка! Съдията за награда пък е в нарядите за Световното! Всички осъдиха ръкоделието на Анри, но никой, от който зависи, не предприе действия за да възстанови погазения "fair play"! Защото "fair play" се спазва според Целта!
по математически казано: Колкото по-висока е Целта, толкова по-нисък е "fair play", Целта е обратнопропорционална на "fair play"!
Изключения винаги има и ще има, но те винаги ще си останат Изключения!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 15 мар 2010 08:59

kartago написа:Апропо, "fair play" по български, това означава, само нашите фаулират, другите са симуланти, мръсници, тръшкат се като за умряло! Господи, как ги удрят нашите, а другите естественно са касапи, убийци, нечовеци, канибали!!!!! Е как да няма за нас фаул, щеше да му отнесе крака, щеше да го убие, а за другите, така му се пада, не го е закачил, само си протегна крачето, а тоя падна с прекършен крак, може и сам да го направи?!.............Тоя съдия свири само срещу нас, не вижда ли, че трябва да свири за нас, нашите какви са добри, а насреща, някакви пещерняци, такива в живота няма! Нашите са супер! .......Е, счупили един два крака, ми това е играта, да не е балет?!.........Е как да няма жълт картон?! Това е наше момче!.............Какъв картон бе, какъв картон?! Той си завря крака в гърлото му съвсем случайно, даже му се извини след това, и това картон ли е?!..................Басси съдиите!..............Басси федерацията!..........Какво като са ни били с .... - 0, това само щото съдията, глобалното затопляне, земетресенията в Хаити, Чили и Япония!..........Абе това са нашите! Това е "честта"!!!....................Да ви е познато?!.......

Този абзац казва много истини, за мое голямо съжаление. И в понеделник сутринта много хора ще "изцъкат" с език и ще кажат "еее така си е мааму стара, сичките фенове у България са такива". Да, ама до следващия мач, до следващото "обезглавяване" от страна на съдията. Е, "аз съм българин, ний сме повече от другите залюпеняци - немци, испанци, амириканци, 'сичко знайм и ни е ясно", " пък ако мо'ех да тичам щех да съм най-добрия съдия, ама пуста биричка - не стаа без нея"...
...на мен лично ми е познато и ме е срам от подобни люде, като не се изключвам от това число, защото и аз самия съм псувал съдии и треньори!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
makmidov
Контакти:

Мнениеот makmidov » 15 мар 2010 09:26

Да аз съм съгласен с мнението на 100%, то ми дава надежда е сред феновете има и коректни и честни хора.
Щом има такива фенове има и надежда за футбола...

Върни се в “Футбол - България”