Чернева каза още, че проблемите на всички стадиони в София са сходни: „Това е голяма пречка, за да станат стадионите на едно високо ниво. За мен тези конструкции не биха могли да се изисква много от тях".
Чернева допълни, че поддръжката на стадион „Българска армия" се затруднява от това, че ползвателите му са със статут на наематели. Проверките по стадионите в София стартираха вчера и ще продължат до понеделник, като целта е да започне изготвяне на технически паспорти на спортните обекти и сградите да се приведат към съответните норми.
Чернева допълни, че изпълнението на техническия паспорт е голямо финансово перо, което ще затрудни много от стадионите в статута им на позлватели.
На 28-и февруари БФС ще трябва да прецени на кои стадиони да даде лиценз, предвид техническото им състояние.
До края на следващата година всяка сграда в София ще трябва да бъде обследвана и да се сдобие с технически паспорт, това съобщи за Дарик по-рано Виолета Петрова от „Софинвест":
„Да се знае какво е фактическото състояние на тази сграда, да се види, че тя е заснета в кадастъра на София. В него се дават препоръки за отстраняване на недостатъците на тези сгради. Те се сертифицират в енергийно отношение. Всяка сграда трябва в София да отговаря на 9 степен на сеизмичност. Освен това сега ще се наложи да имат и топлоизолация.
Отварям една стара и наболяла тема,но няма как...Омръзна ми вече от това да не се прави нищо.Не знам до кога ще продължи това и не ми се мисли какво ще правим за в бъдеще.Вальо Михов наскоро говори,че след 2011 може нито един български отбор няма да има лиценз за ЕКТ...Просто нещата,не само в столицата,а навсякъде са плачевни...Ще можем ли някога да се оправим