Приказките за добро начало на световните квалификации се изпариха. Отървахме пореден срам с незаслужено равенство, подобно на гостуването ни на Албания от предишните квалификации. В първи официален мач във футболната си история Черна гора беше на път да запише победа. Поне щяхме да ощастливим някоя нация с играта си. Публиката в Подгорица не заслужаваше разочарованието дошло в 90-ата минута - изравнителният гол на Благой Георгиев.
Успяхме да поведем благодарение на комбинация, извела Стилиян Петров на изгодна позиция. След гола вместо да търсим развръзка и окончателно да си решим мача последва хаотичност и неориентираност. На моменти отборът ни забравяше за какво се разхожда по тревата. Явно националите очакваха черногорците сами да се бият, страхувайки се от името България. Само че то отдавна не буди страх, а както е тръгнало скоро ще загуби и уважение. Вучинич и компания демонстрираха хъс и амбиция. Черна гора тепърва ще създава футболния си облик, но жаждата за доказване ще им помогне да се спасят от определението „футболно джудже".
Българският запалянко видя 11 момчета, които изпаднаха в безсилие. Приковалият погледите към себе си в последните години Димитър Бербатов не изплаши навитите противници. Ще трябва да се примирим, че това ни е потенциалът. С подобна игра и второто място в групата си остава чисто и просто мираж. Очаквания и думи за класиране към днешна дата будят само смях. Редно е да отчетем положението в което се намираме, като премахнем спомените за националния ни отбор от средата на 90-те години. Стандартизираните клишета на футболистите ни за пред камера или диктофон отдавна не трогват, а тормозят слуха на хората, които все пак вярват в доброто бъдеще на отбора. Колко такива останаха след вчерашния мач? Не знам.
Искаше ни се да се настани оптимизъм преди сблъсъка със световния шампион Италия. Искаше ни се отново да почувстваме, че под герба още бият сърца на победители и непримирими бойци. Най-вече ни се искаше поне да видим игра. Защото футболът е велик заради непредвидимостта си. Не е трагедия равенството, а начинът по който се стигна до него. Нека всеки от вас момчета, които представлявате България на зеления килим, да си даде обяснение защо така се получава вече доста дълго време? Не говорете с медиите, говорете на терена. Каквото и да кажете пред журналистите преди или след поредния мач няма да има значение, ако пак сме унижени.
В днешно време думата патриотизъм се тълкува превратно, но на българина все пак му се иска да има с какво да се гордее. Тъй като със стандарт на живот и политически прогрес не можем да се похвалим, доскоро ни радваше спортът и футбола в частност. След Пекин 2008 и вчерашния мач в Подгорица следващите усмивки по лицата се отлагат за неопределено време. Големи думи, големи обещания, а слаби резултати. Футболът ни заприлича на политиката ни. Уж вървим напред, а всъщност тъпчем на едно място. Дори се връщаме назад. Едната точка от гостуването на Черна гора е колкото да поизмием фасона от калта, която сами си хвърляме. Ако преди като оправдание можеше да служи младостта и липсата на опит, то днес вече националите са на добра футболна възраст и повечето играят зад граница. Някои дори играят за Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Астън Вила, но кой би предположил за това, съдейки по мача вчера. Отговорността не може да се хвърля само върху един или двама, но всеки някой трябва да я поеме. С какво заслужи българският запалянко да види такъв национален отбор?
Умишлено никъде не споменах „лъвове", защото лъвът на първо място има сърце, а и се ражда цар. Мондиал 2010 ще мине и без нас, както минаха и Мондиал 2002 и 2006. На тези,които викат „Българи юнаци!" няма да им мине. Историята помни само победителите!
Някъде из Черната гора
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Alex Tomov
Re: Някъде из Черната гора
Томов, някъде във форума го бях писал: "да допуснем , че се класираме за световното", е питамте какво ще правим там, по точно за какво ще ходим? Да ни бият като тупани ли? Ти не разбра ли, че с този манталитет на тези футболисти не става. Марков него включвам в сметката, защото си е доказан некадърник /справка Европейското 2004г/.
Г-н Марков го доказа и снощи че е голям некадърник обаче а не треньор и днес на обяд казах че не е нормално да объркаш полвината състав и смени не може да имаш от 18 футболисти 2-ма чисти нападатели, да извадиш Ивелин Попов човека които помагаше на Бербатов с каквото можеше на терена докато го смениха и да пуснеш Чавдар Янков които не е играл от колко една година май а да оставиш Димитър Рангелов на пейката и след това всички да плюем по Бербатов, ами така ще бъде когато един играе срещу четирима на негово място и Пеле да беше и Марадона пак щеше да е същото това е положението. Просто такъв му е манталитета губещ не може цяла седмица да говориш как ще бъдем доволни и на точка срещу черногорци, не става така г-н Марков трябва да има хъс живец и това нещо да се предаде на хората които си извикал да игарят за държавата на която вие сте треньор колкото и да е кауза пердута човека които е на ваше място винаги трябва да бъде човек искаш максимума от футболистите си и даващ максимума от себе си а не да говори колко силни са черна гора.....Оказва че вие мислите по еднакъв начин двамата с г-н Вуцов- младши..................Някъде из кварталите на София.....мислите на един средно статистически запалянко и фен на националния отбор по футбол на република България
Тим Велик единствен на света той се казва Левски София.........
Ех толкова много специалисти има в тая държава значи! Всеки разбира от всичко! Само не знам защо сме на това дередже?!? Тука във форума на гонг има поне 50 човека които критикуват Пламен Марков, дават по добри предложения и т.н. - ми иди и го смени бе капут! Нали си спец? Писна ми вече от такива като вас!
YNWA!
CSKAfan написа:Ех толкова много специалисти има в тая държава значи! Всеки разбира от всичко! Само не знам защо сме на това дередже?!? Тука във форума на гонг има поне 50 човека които критикуват Пламен Марков, дават по добри предложения и т.н. - ми иди и го смени бе капут! Нали си спец? Писна ми вече от такива като вас!
Напълно те подкрепям пич!И на мен ми писна от разбирачи!
Незнам откъде всички настръхнаха така срещу Бербатов. Футбола се играе от 11 човека немога да разбера как всички почнаха да плюват бербатов. Човека не е машина да вкарва всеки мач мен лично ще ме израдва да вкара на Италия и да ги бием в София еи тогава големите специалистчета ще видим какво ще приказват. От 1 мач и краи свършил е света.Играем мач за мач и това е за Пламен Марков няма да го коментирам човека е там защото Боби Михайлов го е избрал така че да си носи цялата отговорност. Така сме в България всеки има мнение всеки разбира от футбол защо не пусна тоя защо не пусна ония......
Трябва малко да занижим критериите си не разбрахте ли че нямаме манталитет на победители караме си квалификациите вечно сме си 3ти знаем си възможностите и това е. Винаги се насажда мнението че видиш ли на всяка цена трябва да се класираме еми няма да стане примирете и това е. Ако пък се класираме още по-добре колко по-малко са ти очакванията толкова по-малко ще е и разочарованието после
Трябва малко да занижим критериите си не разбрахте ли че нямаме манталитет на победители караме си квалификациите вечно сме си 3ти знаем си възможностите и това е. Винаги се насажда мнението че видиш ли на всяка цена трябва да се класираме еми няма да стане примирете и това е. Ако пък се класираме още по-добре колко по-малко са ти очакванията толкова по-малко ще е и разочарованието после

Поклон пред 3 звездните ЦСКА завинаги. И предрече мъри синоптика ,сняг и виелици, отложиха кръга слугите от бфс,но пекна ясно слънце 20 градуса и падна голям смях.
ц ц ц, бил си добър публицист, но по-добре не си прави експерименти да анализираш футбол. явно си гледал друг мач пич. какво щеше да говориш ако бербата беше вкарал за 2:0, а положението на велизар. трудно начало, както за всяка квалификация. трудно за италия, франция, румъния... нашите излязяха срещу 11 надъхани новородени балканци, а това че ни ритаха като магарета цял мач? пелето полудя, нормално беше да си изкара червен. две глупави грешки - фала на томашич за 1:1 и дузпата... и какво се получава, всички плюят... незаслужена точка била, бързате... ще погледаме футбол следваща една година пък ще видим.
Ей хора,помнете ми думата-България ще се класира на световното!Бъдете сигурни в това.Мача с Черна гора беше показателен за пропуските в нашата игра,но ще се справим-след месец,като дойде световния шампион Италия,ще си тръгне победен.Помнете ми думата.България бие 2:1 Италия и продължава да мачка!!!!!!
ПОДКРЕПА ЗА КРУМ САВОВ-ИСТИНСКИЯТ ЖУРНАЛИСТ!!!
neznam za6to taka za6titavate berbatov za vsi4ki tiy e glavnijt vinovnik za poreddnoto tragi4no predstavjne na otbora po dobre e da gleda ma4ovete ot tv otkolkoto da pre4e na terena
Бербатов се пази за Манчестър, това е ясно. А и какво да се напъва, като другите са абсолютни тролеи и му е ясно, че сам нищо няма да направи!
Един картоф, една чорба, един коптор!
Върни се в “Футбол - България”