Шампионите от Левски ще търсят тази вечер своята 11 победа в европейските клубни турнири срещу скромните аматьори от Сант Жулия. Надзъртайки в историята виждаме, че сините от "Герена" нямат кой знае какви постижения при гостуванията си в Европа. До този момент Левски има във визитката си едва 10 победи на вън в турнирите, като най-сериозното име, което 26-кратните шампиони са надвивали далеч от България, е това на побратимите от Динамо (Букурещ). Въпросният двубой датира от 1995 година, когато с гол на Георги Иванов - Геша Левски тресна румънците в Букурещ с 1:0 за купата на УЕФА. Другите девет победи при гостуване на тима от стадион "Георги Аспарухов" са над: Весманея (Исландия); Ескишехир (Турция); Рейпас (Финландия); Дюделанж (Люксембург); Атирау (Казахстан); Апоел РГ (Израел); Модрича (Босна и Херцеговина); Артмедия (Словакия) и Сиони (Грузия).
Далеч по-добре в Европа се представя вечният конкурент на Левски ЦСКА. Червените имат двойно повече победи при гостуванията си в Европа от сините. Освен това в актива на ЦСКА стоят и доста повече реномирани имена, които са напускали собствения си стадион с наведени глави след среща с българските армейци. Става дума за Партизан, Панатинайкос (два пъти), Нотингам Форест, Ливърпул и Байер Леверкузен, като всеки един от тези отбори има поне финал в турнира за КЕШ/ШЛ. Сред по-невзрачните състави побеждавани от ЦСКА далеч от София са: Лимерик (Ирландия); Слиема (Малта); Хака (Финландия); Партизани (Албания); Сваровски Вакер (Австрия); Шомбиерки (Полша); Интер ЗТС (Чехословакия); Портадаун (Северна Ирландия); Конструкторул (Молдова); Шахтьор С (Беларус); Динамо М (Беларус); Пюник (Армения); СК Тирана (Албания) и Динамо Т (Албания).
Левски само с 10 победи като гост в Европа, ЦСКА по-добър
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- valkata_levski
- Контакти:
Re: Левски само с 10 победи като гост в Европа, ЦСКА по-добър
Край вече ме убеди, вече съм цесекар.
Стига с тия усмивки от старите ленти.
Това е просто една тъпа статистика.А колко корнера имате като домакин и колко като гост мисля че ви водиме, това е важно преимущество.
Това е просто една тъпа статистика.А колко корнера имате като домакин и колко като гост мисля че ви водиме, това е важно преимущество.
valkata_levski написа:Край вече ме убеди, вече съм цесекар.
Доста е важно, ако залагаш кой ще изпълни повече корнери в една среща или дали ще има повече от нам си колко корнера

4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- JohnnieWalker
- Контакти:
Аууу пак ли бе
направо ставате жалки вече
продължаваите да си живеете в миналото

Armeeca31 написа:Шампионите от Левски ще търсят тази вечер своята 11 победа в европейските клубни турнири срещу скромните аматьори от Сант Жулия. Надзъртайки в историята виждаме, че сините от "Герена" нямат кой знае какви постижения при гостуванията си в Европа. До този момент Левски има във визитката си едва 10 победи на вън в турнирите, като най-сериозното име, което 26-кратните шампиони са надвивали далеч от България, е това на побратимите от Динамо (Букурещ). Въпросният двубой датира от 1995 година, когато с гол на Георги Иванов - Геша Левски тресна румънците в Букурещ с 1:0 за купата на УЕФА. Другите девет победи при гостуване на тима от стадион "Георги Аспарухов" са над: Весманея (Исландия); Ескишехир (Турция); Рейпас (Финландия); Дюделанж (Люксембург); Атирау (Казахстан); Апоел РГ (Израел); Модрича (Босна и Херцеговина); Артмедия (Словакия) и Сиони (Грузия).
Далеч по-добре в Европа се представя вечният конкурент на Левски ЦСКА. Червените имат двойно повече победи при гостуванията си в Европа от сините. Освен това в актива на ЦСКА стоят и доста повече реномирани имена, които са напускали собствения си стадион с наведени глави след среща с българските армейци. Става дума за Партизан, Панатинайкос (два пъти), Нотингам Форест, Ливърпул и Байер Леверкузен, като всеки един от тези отбори има поне финал в турнира за КЕШ/ШЛ. Сред по-невзрачните състави побеждавани от ЦСКА далеч от София са: Лимерик (Ирландия); Слиема (Малта); Хака (Финландия); Партизани (Албания); Сваровски Вакер (Австрия); Шомбиерки (Полша); Интер ЗТС (Чехословакия); Портадаун (Северна Ирландия); Конструкторул (Молдова); Шахтьор С (Беларус); Динамо М (Беларус); Пюник (Армения); СК Тирана (Албания) и Динамо Т (Албания).
ха-ха прасе глупаво,марш у кочината

Абе пичове оставете ги момчетата да си вярват...има една статисктика която има значение като се сравняват два отбора - директни двубои...повече не желая да слушам измишльотини...
-
- Контакти:
А кой има повече загуби в групите на Шампионската лига - много ми е интересно?
flashfreak написа:А кой има повече загуби в групите на Шампионската лига - много ми е интересно?
А кой изобщо не е бил в групите на Шампионската лига?

чорбета айде гледайте малко по реално на нещата, 60-те години отдавна минаха. 

С това мислене скоро няма да напишеш 32 след армеец!!!
Впрочем какво общо имаш с армията?
Впрочем какво общо имаш с армията?

dambe написа:flashfreak написа:А кой има повече загуби в групите на Шампионската лига - много ми е интересно?
А кой изобщо не е бил в групите на Шампионската лига?
Хихи - ЦСКА-то имат доста добра статистика в ШЛ, недей така!
0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 -0 - 0 -0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0 - 0
Точно както си я харесват - закръглена и напълно балансирана

Върни се в “Футбол - България”