През последния месец , два се заинтересувах от случващото се в БФС

Да уточня , най -вече чрез медийното пространство . На 99% всичко ми е кристално ясно , но автоголовете валят един след друг . Това ще се превърне в малко комична тема , ама нека се посмеем малко на фона на това шоу , което ни се поднася .. а ние трябва по подразбиране да се ядосваме и оплюваме взаимно . За пореден път на дневен ред излязоха цветовете на отборите и съответно фразата - " Разделяй и владей " отново е най - модерната в родния футбол

И така е от десетилетия , когато нещо се появи наяве и не е угодно на някой от " факторите " се прибягва до оцветяването .
Червените казват - " Да , ама вие сте зелени или сини , оранжеви или жълти " . Сините контрират - " вие сте червени или жълти , оранжеви или зелени . Другите привърженици изкарват също цветовете на другите отбори , които не са техните за съпътстващите проблеми ... и така се завърта разделянето на отборите , феновете и изобщо всичко , което може да доведе до промени

А по този изпитан начин промени във футбола ни няма да има , гарантирано и проигравано многократно .
Излиза Йордан Лечков пред медиите , казва и сам си отговаря : " Бюджетът на футболния съюз е над 13 млн. лева ! Откъде ги намираме тези пари ? Ами намираме ги ?!? " . Но не казва от къде ... Плащат ли се данъци върху тези пари , за какво се харчат

Нищо по въпроса , след като бюджета на националния отбор е едвам 3 млн. от тези 13 млн. ... Сигурен съм , че счетоводно съвсем простичко могат да сложат неуползотворените милиони в графа разходи , както става във волейбола . Питат го въпросния господин ще си подаде ли и той оставката , а той контрира - " А на кого да си я подам " . Един вид , както беше едно време при Тодор Живков . Да си подаде оставката Тодор Живков , ама на кой

В БФС си изградиха техния си комунизъм и вече няма на кой да се подават оставки .
И през ден да правят избори , то тези над 700 ФК ще си ги преизбират . А къде са тези ФК и с какъв статут са ? Съществуват ли изобщо никой не знае . Професионални ли са , аматьорски ли ? Най - простата форма на пирамида е това .
От много години се говори за уредени мачове при 16 , 17 , 18 , 19 годишните гарнитури , това и децата вече го знаят . Но тук възниква един много важен въпрос , който също не се коментира

Веднъж взел пари един примерно 17 годишен футболист , то той ще бъде зависим през цялата си футболна кариера от тези , които са му платили едни примерни 1 000 лв или повече .. Не знам какви са им тарифите . Този футболист расте , минават години и отива да играе в професионален ФК . Идват същите , които вече веднъж са му платили и му припомнят този факт

Няма мърдане , пак трябва да вземе , защото иначе кариерата му приключва като се извади наяве първия подкуп . Раздухва се всичко по медиите и край !
И за последно

Всички говорят по форуми и медии , че нямало нищо лошо един отбор да бъде " стимулиран финансово " да се хвърли на друг отбор

И тук пак стигаме до примера със " стимулите " за юношите и младежите . Ако веднъж , да го наречем клуб А бъде " стимулиран финансово " от клуб Б , за да играе по правилата на клуб Б в дадена среща срещу клуб В - тука се подразбира не само да играе за резултат , а и да контузва футболисти и да изкарва картони на други такива . То това не означава ли , че когато дойде все пак мача между отбор А и отбор Б , то и резултата ще е ясен и ще е в полза на клуб Б . Просто , защото той с този " финансов стимул " преди време просто си е продал и директния си мач срещу отбор Б .
Та извода за мен е следния .. Веднъж влезеш ли в играта със " стимулите " излизане няма . Това с пълна сила се отнася и за националните ни футболисти . Веднъж взели , след това в интервютата ще слушаме знаменателните фрази от рода на , " ами не знам какво стана " , " липса на шанс " , " ами ако я бях вкарал дузпата какво правим " . Ето от там идват бюджетите на футболистите и футболните клубове без средства в България . Винаги съм се чудел защо отбори като Хасково , Любимец , Марек и още доста други за които е ясно , че нямат и една стотинка в касите си се напъват да влизат в А група . Постоят един сезон и хайде отново в Б група до следващото " финансово стимулиране " ...
Друг е въпроса , че понякога на тези , на които им се предлагат " финансови стимули " по ред причини не могат да ги откажат . Прословутата фраза от Кръстникът - предложение , на което не можеш да откажеш ...