Добромир Жечев - Бобата е роден на 12 ноември 1942 г. в София. Снажният защитник е юноша на „Спартак” – София, като има над 200 мача за родния си клуб. След обединението с „Левски” през 1969 г. Бобата изиграва общо 193 мача със синята фланелка във всички турнири, като в тях отбелязва 16 гола. Шампион на България с „Левски” през 1970 и 1974 г. Носител на Купата на страната с „Левски” през 1970 и 1971 г. Два пъти Жечев е класиран на второ място в анкетата за футболист № 1 на България – 1970 и 1973 г. Има 73 мача и два гола за националния отбор на България (9 пъти е негов капитан). Заедно с Димитър Пенев образуват най-стабилната двойка централни защитници в неговата история. Единственият български футболист с участие на четири световни първенства (Чили-62, Англия-66, Мексико-70 и Германия-74), макар че през 1974 г. на СП в Германия не влиза в игра. Европейски шампион за юноши през 1959 г. Добромир Жечев е треньор на „Левски” през периода 1981 – 1983 г., когато печели Купата на страната след 4:0 на финала срещу ЦСКА. При него започва ерата на златното поколение на „Левски” с Гибона, Наско Сираков, Боби Михайлов, Ники Илиев, Краси Коев, Емил Велев … По-късно, през 1988 – 1990 г. отново е треньор на отбора поотделно в тандем с Шпайдела и П. Панов.
http://levskisofia.info/player/dobromir-zhechev/
Честит рожден ден на Добромир Жечев
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- Captain Stottlemeyer
Честит рожден ден на Добромир Жечев
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Андре-Пиер Жиняк 96
Re: Честит рожден ден на Добромир Жечев
Ч.Р.Д. Да е жив и здрав! 

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/xlhDt0Y.png[/wrapimg][/center]
- hristo1306
- Контакти:
Да е жив и здрав ! Но ще остане в историята на бг футбола като най - грубия играч.
-
Жив и здрав да е Бобата!Само не знам, за него или за Ване Давидов, Еузебио беше казал след един мач: Добре, че нямаше и рога!
- Captain Stottlemeyer
hristo1306 написа:Да е жив и здрав ! Но ще остане в историята на бг футбола като най - грубия играч.
Всеки има право на мнение. Аз бих посочил като кандидати за това "отличие" Симолията (лека му пръст), Христо Маринчев, Паро Никодимов които съм гледал на живо и които също не играеха балет...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Странджата
- Контакти:
Да е жив и здрав! Не беше от най-елегантните - като Пенев например, ама не беше и като Гаганелеца. Имаше обаче един гаден номер - като тръгнеше нападателя към центъра, когато играта е вече по-далече, той вървеше зад него и го настъпваше отзад - в сухожилията ... И понеже съдията вече беше по-далече, често не виждаше - освен ако не му знаеше номерата. А бе нещо като Туньо, ама не толкова брадясал и опулен 

Аз ли се бъркам или той и един журналист-Димитър Димков коментираха по едно време във всяка неделя спорта,спомена ми е ,че правеха спокойни и балансирани коментари. Прочее кво стана с въпросния Димков,години не съм го виждал на екран ?
Честит рожден ден на Бобата
много симпатично не може да изговаря Р 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Честит рожден ден!
Жечев го помня като треньор с една загуба на Левски от Хебър Пазарджик в началото на 90-те, когато всички на Герена скандираха "Жечев, вън, Жечев, вън!". Явно е традиция..
Жечев го помня като треньор с една загуба на Левски от Хебър Пазарджик в началото на 90-те, когато всички на Герена скандираха "Жечев, вън, Жечев, вън!". Явно е традиция..

Мога само да кажа че в средата на 80 те години направи чудеса начело на Локомотив Горна Оряховица.Преди това той е архитектът на големия отбор на Левски от началото на 80 тегодини.Серията от победи над ЦСКА той я започна.
Върни се в “Футбол - България”