''Г-н Стоев, на какво отдавате спада в играта на Лудогорец в А група?
- Много трудно е превключването от вълна Европа на вълна България. Така беше и миналата година, но по някакъв начин се справяхме. Това ще е проблем на Лудогорец оттук насетне. Борусия Дортмунд например са в същата ситуация. Правят изключително силни мачове в Европа, а в немския шампионат не вървят въобще добре. Не е толкова лесно самите футболисти на Лудогорец да изключат от главите си доброто представяне в Шампионската лига. Българското първенство си е съвсем друго, няма нищо общо с Европа. Просто на играчите им е много трудна пренастройката и това е обяснимо за тези, които познават в дълбочина футбола.
Като, че ли това, което казахте преди месец, че има незаменими футболисти в Лудогорец, се потвърждава?
- Да, така е. Има играчи, които няма как да ги замениш, каквито и ротации да правиш. Това е истината. В дадени мачове тяхната липса може и да не се почувства, но в други определено се вижда. Така бе и срещу Славия.
У мнозина обаче остава заблудата, че Лудогорец може да стане шампион и само с резервите...
- Няма как да стане. Да, групата от футболисти в Лудогорец която може да изнесе мачовете, е голяма, но в определени срещи си има специфика. Има играчи, които са абсолютно нужни за Лудогорец и тяхната липса веднага се усеща.
Как виждате битката за титлата?
- Трудно е още да се каже какво ще се случи, защото остават прекалено много мачове да се изиграят. ЦСКА имат комфортна преднина, която им дава допълнително самочувствие и амбиция. Но все пак е още октомври. В плейофите всичко може да се случи и нещата да се променят. Лудогорец вече зависи и от ЦСКА, защото 7 точки не са малка преднина, но не са и решаваща на този етап от сезона.
Седем точки не изглеждат ли много предвид това, че ЦСКА има по-лека програма до края на редовния сезон?
- И са много, но са и малко. Зависи от гледната точка. Все пак на ЦСКА предстоят два тежки мача с Литекс и Левски. Докато тези на Лудогорец в някаква степен са по-леки. До директния двубой на "Армията" тези седем точки може и да не се запазят. Тогава при евентуална победа на разградчани разликата може да бъде съкратена до минимум. Но това ще е чак през ноември. Ако обаче ЦСКА запази разликата до мача с Лудогорец и спечели в директния мач, тогава ще стане почти невъзможно за разградчани пак да са шампиони, защото авансът на червените ще скочи до 10 точки. Съмнявам се, че ЦСКА може да спечели 9 точки от мачовете с Литекс, Левски и Лудогорец, но да видим... По всичко изглежда, че срещата на "Армията" ще е с решаващ характер в спора за първото място.
Кои са футболистите на Лудогорец, които от началото на сезона показват възход в играта си?
- Общо взето, основните футболисти поддържат едно стабилно ниво. Говорим за Владо Стоянов, Дяков, Моци, Марселиньо. Дани Абало има прогрес в развитието си. Към всеки мач просто трябва да се подхожда изключително сериозно от всички играчи. Всяка загубена точка за в бъдеще ще се явява проблем, защото ЦСКА е много амбициран. Това е отбор, който преследва титлата до последно, и не случайно почти винаги червените са основният съперник на Лудогорец.
Има ли такива играчи, които отстъпиха от позициите си, като например Мисиджан?
- Той е добър футболист, доста рязък е и с бързината си и голмайсторския нюх създаваше напрежение в противниците. Силата му беше при гостуванията, докато сега не е така. Малко или много се вижда, че не е на онова ниво от пролетта спрямо качествата, които притежава. При него проблемът е по-скоро психологически, отколкото спортно технически.
Какви са разликите в игрово отношение сега при Георги Дерменджиев и при вас?
- Едно е сигурно, че Лудогорец продължава да е отбор със самочувствие, с увереност и нужните спортно-технически възможности. В това спор няма.
Под ваше ръководство Лудогорец като че ли играеше по директен футбол?
- Всеки треньор си има своите възгледи и виждания за играта и методите на работа. Определено се виждат някои неща, които аз настоявах да не се използват толкова често. Аз исках по-бързо да се търси пътят към вратата, а не да се залага на по-продължителното разиграване. В края на краищата едно разиграване се прави с цел да се намери някакъв бърз вариант да се атакува вратата, а не просто да има самоцелност в това разиграване.
Кирил Домусчиев обяви едва ли не като ултиматум да се атакува второто място в групата за ШЛ. Смятате ли, че това е изпълнимо на този етап от развитието на клуба и предвид нивото на другите отбори в групата?
- Аз мисля, че е важно отборът да се стреми да играе добре и да побеждава. Когато печелиш, в един момент от само себе си отиваш там, където искаш да стигнеш. Някой път като поставиш дадено нещо като самоцел, напрежението ти идва в повече, а от там се нарушава и балансът в играта. Това повече пречи, отколкото помага. Сега на Лудогорец му предстои доста сериозен мач с Базел.
Какво може да кажете за играта на Базел сега и преди година, когато спорихте с тях в плейофите на ШЛ?
- Гледах мача на Базел с Ливърпул, който спечелиха миналата седмица. Доста футболисти им липсват вече. Взели са и някои нови. Но специално срещу англичаните стояха доста добре на терена. Съвсем заслужено победиха. Така че в предстоящите два мача с Базел може да се решат много неща в групата. Стилът на игра на Базел не се е променил кой знае колко. Те са сериозен отбор с много международни мачове. Фактът, че победиха Ливърпул, е показателен. Срещите с швейцарците се явяват крайъгълен камък за амбициите на Лудогорец. Те ще са малко по-трудни и сложни от тези с Ливърпул и Реал Мадрид, футболистите сами вдигнаха очакванията към тях за срещите с Базел.
Може ли този ултиматум за второ второмясто в групата да вкара допълнително напрежение в съблекалнята?
- Аз никога не съм казвал на момчетата, че даден мач е на всяка цена. Разборът винаги е бил насочен към това как трябва да играем и как да противодействаме. В моя реч никога не е имало - това е мачът за нас и трябва да победим на всяка цена. Това не помага. По-важно е, когато излязат терена, футболистите да са спокойни.
При раздялата ви с Лудогорец се чуха обвинения към вас от страна на ръководството, че отборът не е бил подготвен добре физически. Как бихте го коментирали, след като сега се навлиза в средата на сезона, а такива неща не се забелязват?
- Това бяха просто едни думи, хвърлени в пространството. С течение на времето се видя, че са бумеранг и се връщат там, откъдето се изстреляни. Отборът си е подготвен и това му личеше в мачовете с Ливърпул и Реал Мадрид. Едва ли друг български отбор можеше да издържи на темпото и динамиката на Реал. Подготовката не става за ден-два. Има някакъв фундамент, върху който се стъпва.''
източник - темаспорт
Стойчо Стоев: Срещу Базел ще е по-трудно
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Стойчо Стоев: Срещу Базел ще е по-трудно
Истина е това
Няма да има никакво подценяване и мачовете ще са далеч по-тегави
За мен шансът Лудогорец да вземе точка в ШЛ , е минимален 

Леевски, оле

Лудогорец ще вземат поне 4 точки от следващите си 3 мача в ШЛ.
Аз бях песимист за неговото назначаване, но после се оказа, че това е точния човек за Лудогорец. След пристигането му заиграха много по-добре а след уволняването му много по-зле. Ако беше той сега начело съм на 100% сигурен, че срещу Стяуа нямаше да има такива драми и в първенството щяха да вървят много по-добре. Той Кирчо в едно интервю се изпусна защо го е уволнил. Защото Стойчо е започнал(според Киро) да се вживява в ролята на английски тип мениджър . Да решава всичко свързано с трансфери и подготовка на 100% еднолично и го отрязъл за няколко съвети дадени от него. Което според Киро няма как да стане понеже той давал парите. Иначе Стойчо си ги водеше супер.
molteni написа:Лудогорец ще вземат поне 4 точки от следващите си 3 мача в ШЛ.
Ако не вземат точки от мачовете с Базел всичко свършва безславно.И от нова година ще гледат ЕКТ по ТВ.
Искрено се съмнявам ,че ще вземат нещо от Базел и с това изпарява шанс за 3 място.
И само с много късмет ще измъкнат нещо от Реал или Ливърпул, което е в рамките на научната фантастика.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.
galin56 написа:Аз бях песимист за неговото назначаване, но после се оказа, че това е точния човек за Лудогорец. След пристигането му заиграха много по-добре а след уволняването му много по-зле. Ако беше той сега начело съм на 100% сигурен, че срещу Стяуа нямаше да има такива драми и в първенството щяха да вървят много по-добре. Той Кирчо в едно интервю се изпусна защо го е уволнил. Защото Стойчо е започнал(според Киро) да се вживява в ролята на английски тип мениджър . Да решава всичко свързано с трансфери и подготовка на 100% еднолично и го отрязъл за няколко съвети дадени от него. Което според Киро няма как да стане понеже той давал парите. Иначе Стойчо си ги водеше супер.
Напълно съм съгласен с мнението ти. Стоев е човека, доразвил този отбор от Ивайло Петев, който колкото и да харесвам правилно бе сменен, защото беше започнал да тъпче на едно място.. Стоев ''изчисти'' повечето неточности в игровия облик на тима, подобри формата на играчите и опита да въведе един по-директен стил на игра. Не му се получи напълно, защото цялата селекция в клуба е правена за налагания от Петев и сега отново от Дерменджиев стил на игра. Може би затова Стоев е опитал да промени нещата, което е довело до уволнението му.. Ако наистина е така, то много жалко, защото категорично мога да кажа, че този Лудогорец сега е по-слаб отбор от миналогодишния.. Има регрес в тима, именно защото Дерменджиев връща нещата една година назад, сякаш Стоев не го е имало изобщо.. А това е грешка..

- we are the champions
- Контакти:
В тая група всичко е ясно за мен ... колкото и да не ми се иска 1 Реал 2 Базел 3. Ливърпул(в много слаба форма сме + , че имаме два мача с Реал...)4 Лудогорец....
we are the champions написа:В тая група всичко е ясно за мен ... колкото и да не ми се иска 1 Реал 2 Базел 3. Ливърпул(в много слаба форма сме + , че имаме два мача с Реал...)4 Лудогорец....
Голям песимист си

[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
- Montreal_Akademik
- Контакти:
Като нищо могат да вържат някой равен на Ливърпул.
Wine is fine, but whiskey's quicker
Suicide is slow with liqueur
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrows
Suicide is slow with liqueur
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrows
- Captain Stottlemeyer
CSKA69 написа:...Много трудно е превключването от вълна Европа на вълна България. Така беше и миналата година, но по някакъв начин се справяхме. Това ще е проблем на Лудогорец оттук насетне. Борусия Дортмунд например са в същата ситуация. Правят изключително силни мачове в Европа, а в немския шампионат не вървят въобще добре. Не е толкова лесно самите футболисти на Лудогорец да изключат от главите си доброто представяне в Шампионската лига. Българското първенство си е съвсем друго, няма нищо общо с Европа. Просто на играчите им е много трудна пренастройката и това е обяснимо за тези, които познават в дълбочина футбола...
Сравнението с Дортмунд не е особено сполучливо по редица причини и не е необходимо "да познаваш в дълбочина футбола", за да го разбереш...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Върни се в “Футбол - България”