Българин подписа договор с Уест Хем

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
parazit

Българин подписа договор с Уест Хем

Мнениеот parazit » 23 сеп 2014 20:22

[center]Изображение

Кратка визитка

Име: Емил Стоянов
Предпочитана позиция: ляв халф
Алтернативни позиции: офанзивен халф, десен халф
Ръст: 174 см
Тегло: 63 кг
Предходен клуб: Локомотив 101 (София) 2011-2014 г.[/center]

Валери Божинов не успя в Уест Хем. Той направи само една тренировка в славния лондонски клуб, мина прегледи и бе върнат на Левски. За разлика от Божинов, част от "чуковете" вече е друго българско момче, родени през 1997 година. Казва се Емил Стоянов. Предишният клуб на Емо пък се казва Локомотив 101 (София).

Допреди години доста добра школа, а сега линееща. Този сезон Локо 101 участва само с един отбор в столичните първенства - по футбол 7, при родените 2004 г.

Но сега иде реч за Емил Стоянов и за това как халфът стигна до Уест Хем.

Първи проби

"В началото на 2014-а се свързах с Илко Якимов. Той притежава футболна академия в Лондон, започва разказа си Емил. - Подготвях се известно време за проби в Челтънхам таун. Тестовете бяха през март с втория отбор на клуба. За мое учудване аз бях най-малък от всички. Пробите се развиха добре за мен. Правихме най-различни упражнения.

В края направихме тренировъчна игра, на която дадох асистенция за гол. Но пък пропуснах две чисти положения. Друго, което ми попречи може би, бе моята физика, защото точно там се играе доста силов футбол. След пробите се прибрах в България. Не се отказах, а се мотивирах още повече."

Големият ден

"Всеки ден в периода март - юли тренирах усилено, за да мога да се подготвя за предстоящите проби, които този път бяха в отбор от Висшата лига - Уест Хем Юнайтед. Съдбоносната дата за мен бе 12 юли, продължава удивителната история на Стоянов. - Илко Якимов ме придружи на тестовете в тренировъчната база на школата в Бектън - източен Лондон. Имаше повече от 100 футболисти."

Селекционната тренировка протича на три части: разгрявка, упражнения с топки; тестове за скорост, визията за играта и ориентацията на терена; 30 минутна двустранна игра.

"За момент на пробите се помислих, че това е шансът на живота ми и не бива да го пропускам, казва българското момче. - 30-минутната игра оказа най-голямо влияние върху цялостното ми представяне. Бях активен през цялото време. Свърших доста работа в защита, направих две асистенции и отбелязах гол. След пробите ни съобщиха, че ще се свържат с одобрените. Аз и семейството ми смятахме, че ще е доста трудно да се преборя със 100 души. Тайно се надявах, разбира се. Избраха само 20 състезатели. Следваща седмица получихме мейл, че вече съм официално играч на Уест Хем. Така започна да се сбъдва моята мечта."
Емил тренира няколко пъти с новия си тим на своята възраст, след което се завръща в България, за да подготви документите си. В Лондон е трябвало да положи приравнителни изпити за колеж, който е към клуба. Завършването му осигурява треньорска диплома.

Вече част от "чуковете"

Емил Стоянов вече има изиграни мачове за "Уест Хем". "Първият ни официален двубой беше срещу Челси. Мисля, че се представих много добре на позиция, на която не бях играл до момента, разкрива момчето. - Следващата седмица имахме мач срещу другата ни школа, която се намира в северен Лондон. Започнах като титуляр. В началото на мача отправих опасен удар над вратата. В средата на полувремето, след грешка на крайния бранител, преминах централния защитник и с левия крак отбелязах за 1:0."

"Аз съм изключително радостен, че изживявам мечтата си. Начина на тренировки и въобще отношението към футболистите е много по-различно от това в България. Варвам, че имам добро бъдеще пред себе си. С много труд, постоянство и лишения ще постигна своята цел, а именно - да стана професионален футболист. Благодарен съм на семейството си и на Илко Якимов - те ми помогнаха да стигна дотук!", завършва Емо.

А Емил Стоянов не е непознат за Viasport.bg. Отразявали сме мачове на Локо 101 с негово участие. Той е пример как не е нужно да си част от школа на голям клуб и да си викан в юношески национални отбори, за да стигнеш до академията на силен отбор в западна Европа.

http://viasport.bg/12245-%D0%AE%D0%BD%D ... D0%BC.html

Успех на момчето.Явно има качества щом е привлечен в Академията на отбор от Висшата Лига.

Вълчан

Re: Българин подписа договор с Уест Хем

Мнениеот Вълчан » 23 сеп 2014 21:17

Дано успее.Техничните младежи се различават от техните ботушари...

TottenhamFC
Контакти:

Мнениеот TottenhamFC » 23 сеп 2014 21:51

Уест Хям имат много добра академия.Дано набора да успее ;)

4au6
Контакти:

Мнениеот 4au6 » 23 сеп 2014 23:47

А малкия Емил дали се е свързал с Галактическия футболер Божи86 в Лондон? А той Божи86 сигурно е визитирал някой МОЛ.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 24 сеп 2014 00:39

Успех
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 24 сеп 2014 01:13

Ами при сегашните академии, школи и тям подобни в България явно така е по-добре и за него.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 24 сеп 2014 08:42

Някой въобще може ли да каже колко са българите в Чемпиъншип.Имаше вратар в Нотингам /Евтимов ако не се лъжа/ и още едно момче преотстъпено на Брайтън.

LIMASSOL
Контакти:

Мнениеот LIMASSOL » 24 сеп 2014 13:28

saract написа:Някой въобще може ли да каже колко са българите в Чемпиъншип.Имаше вратар в Нотингам /Евтимов ако не се лъжа/ и още едно момче преотстъпено на Брайтън.

Един от синовете на Майкъла, Георг Илиев играе в Болтън, засега само в резервите, но миналата година на 2-3 пъти беше в групата на големите.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 24 сеп 2014 13:41

Освен талантливо, момчето изглежда и изключително трудолюбиво и целеустремено. Дано продължи да се развива и израства :!:
Изображение Изображение

Върни се в “Футбол - България”