БФС изпадна в патова ситуация няколко седмици преди края на първенството в „А” група. „7 дни спорт” научи, че нито един тим от втория ни футболен ешелон не отговаря на критериите за лицензиране. Лидерите Марек и Хасково имат сериозни проблеми както с базите, така и с финансирането на отборите си. Третият Добруджа, който все още има шанс за промоция в елита, също не отговаря на критериите на Футболната централа. Единственият тим в „Б” група, който иска да спечели промоция и изпълнява изискванията на БФС, е Монтана. Проблемът обаче е, че тимът край Огоста изостава на 8 точки от второто място, а до края на сезона остават само 5 кръга, което прави задачата на Николай Митов и компания почти невъзможна.
Ако до края на май отборите, които завършат на първите две места в „Б” група не оправят документите си за лицензиране, то те няма да бъдат допуснати до участие в елита. Това означава, че възможността „А” група да остане с 10 отбора, става все по-реална.
Както е известно, БФС планираше да намали елитната ни дивизия поетапно, като през следващия сезон тя трябваше да бъде съставена от 12 отбора, които да играят по 4 пъти помежду си. След края на сезон 2014/15 от „А” група по план трябваше да изпаднат 4 тима, а техните места да бъдат заети от два от втория ни ешелон. Така от лятото на 2015 година елитната ни дивизия трябваше да бъде съставена от 10 отбора, които да играят по четири пъти помежду си.
С оглед на факта, че Марек, Хасково и Добруджа няма да получат лиценз, свиването на „А” група ще започне предсрочно. Според наша информация през миналата седмица президентът на БФС Борислав Михайлов е събрал членовете на изпълкома, за да разискват патовата ситуацията. На „Иван Асен II” са категорични, че няма да правят компромиси с никого в името на повишаването на нивото на футбола в България.
„А” група остава с 10 отбора?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: „А” група остава с 10 отбора?
ако е вярно браво на михаилов
в американски форум питаш и ти отговарят, в руски - питаш и те питат ти кой си и защо питаш, в български - питаш и ти обясняват колко си тъп.
За пръв път чувам, че намерението е било да стане с 10.
Категорично против съм, твърде малко са и това би означавало футбол у нас на ниво А група да се играе в едва 6 града.
По-добре ако наистина има проблем с лицензирането да отпаднат 2 вместо 4. Може би наистина намаляването от 16 бе необходимо, но под 12 просто не трябва да падат! И за пореден път ще кажа. Скандално е че нито един отбор от Б група не покрива изискванията. Че финансовото състояние на отборите не е цветущо на много места е повече от ясно, но това е фактор, с който трябва да се съобразим И ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е РЕВИЗИЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ!

Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
- Udoji90
- Контакти:
За пръв път чувам (чета), че има планове "от лятото на 2015" А група да бъде сведена до 10 отбора. Доколкото знам, крайният планиран вариант е 12, а не 10, което остава известни съмнения, че "7 дни спорт" си измислят (далеч не им е за пръв път).
Последна промяна от Udoji90 на 26 апр 2014 00:11, променено общо 1 път.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
даже ако трябва да си говорим честно, и 10 са ни много. Пример - къв го дирят тимченца като Славия и Локо Сф в "елита"? То вярно, че елита е "елит", ама такива посредственяци, живуркащи от ДЕСЕТИЛЕТИЯ на футболната "карта", айде вече у лево в долните дивизии. настоящата първа седмица + Бироиту, да играят помежду си до откат и това е ...всичко друго е мъка без край и боксови круши за по 1 сезон в А група. А група с 8 отбора, 1 изпадащ + 1 плейоф с втория от Б. останалото е мижи да те лажем.
Ако наистина А група остане с 10 отбора това ще е повече от добре .
7 дни спорт - всичко свършва и коментарите са излишни.
- Logical person
- Контакти:
doktora25 написа:За пръв път чувам, че намерението е било да стане с 10.Категорично против съм, твърде малко са и това би означавало футбол у нас на ниво А група да се играе в едва 6 града.
По-добре ако наистина има проблем с лицензирането да отпаднат 2 вместо 4. Може би наистина намаляването от 16 бе необходимо, но под 12 просто не трябва да падат! И за пореден път ще кажа. Скандално е че нито един отбор от Б група не покрива изискванията. Че финансовото състояние на отборите не е цветущо на много места е повече от ясно, но това е фактор, с който трябва да се съобразим И ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ Е РЕВИЗИЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ!
Пълни глупости. Има изисквания за професионален футбол, останалите да играят аматьорски...
Това е една от най-хубавите новини, дано да стане. Всеки, който не отговаря на изискванията трябва да бъде изваден от "А" група. Ако ще да останат 5 отбора.
- dreben23
- Контакти:
Излиза, че в Б група само харчат пари за тоя дето духа цял сезон! Горките...
На вас пък само ви остана да изхвърчите от А група по случай стогодишнината и ще си направите пълен шлем тази година от постижения.
Мисля, че някъде и аз бях чел за варианта 10 отбора, върти ми се "Тема спорт", понеже не съм ги отварял от много отдавна, там ще да е било. От зимния полусезон не съм го поглеждал техния сайт.
Колкото и да са на брой отборите, файда няма от нашата А група- с всяка изминала година нещата изглеждат все по-зле и по-зле, говоря главно за уредените мачове, които не са един и два със сигурност. Склонен съм да се съглася и на по-малко, за да няма безсмислени мачове или поне ще се ограничат до минимум.
За!
Но ще стискам палци до последно Марек и Добруджа да влязат!
На вас пък само ви остана да изхвърчите от А група по случай стогодишнината и ще си направите пълен шлем тази година от постижения.

Мисля, че някъде и аз бях чел за варианта 10 отбора, върти ми се "Тема спорт", понеже не съм ги отварял от много отдавна, там ще да е било. От зимния полусезон не съм го поглеждал техния сайт.

Колкото и да са на брой отборите, файда няма от нашата А група- с всяка изминала година нещата изглеждат все по-зле и по-зле, говоря главно за уредените мачове, които не са един и два със сигурност. Склонен съм да се съглася и на по-малко, за да няма безсмислени мачове или поне ще се ограничат до минимум.
За!

Но ще стискам палци до последно Марек и Добруджа да влязат!

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
Ако „А” група остане с 10 отбора ще е от най-селските първенства в Европа !
Какво например печелим когато със Славия и Локо Сф играем пред винаги пред наша публика след като и Берое бие белите от 4 мача 4 ?
Какво например печелим когато със Славия и Локо Сф играем пред винаги пред наша публика след като и Берое бие белите от 4 мача 4 ?

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
Върни се в “Футбол - България”