Фернандо да Силва е един от най-добре представящите се чужденци в „А" група от началото на първенството. Бразилецът е сред звездите на Славия, като само за няколко месеца се превърна в основен футболист на „белите".
Ето част от интервюто :
Наскоро получи червен картон срещу Левски. Защо се стигна до това изгонване?
- Първо искам да кажа, че с Левски стана много хубав мач, който можехме да спечелим. Съжалявам, че ме изгониха в края на мача. Това стана при едно нарушение срещу мен. Ядосах се, защото играч на Левски започна да ми вика „негър". Първия жълт картон получих за нарушение срещу Гаджев, ако не се лъжа.
Чакай, искаш да кажеш, че Гаджев те е обиждал на расистка основа?
- Не, Гаджев е добър футболист, нищо не ми е казал. Друг играч на Левски ми викаше „негър". Това бе Старокин.
Как въобще приемаш тези расистки обиди? По принцип, дисциплинарният правилник ги наказва строго...
- Може би, но на мен почти на всеки мач противниците ми викат „негър". Опитва-м се да не им обръщам внимание, знам, че кожата ми е тъмна, но това не значи, че съм различен. Сигурно се опитват да ме изнервят.
Това, което казваш, е скандално...
- Казвам това, което ми се случва всяка седмица по стадионите.
Намирам темата за сериозна, може да коментираме и да използваме думи като "циганин" , "мангал" и "негър" , но това за мен е недопустимо

Източник : [offtopic]http://www.livesport.bg/starokin-mi-vikashe-negyr-a-men-izgoniha-45243.html[/offtopic]