Гриша Ганчев: Футболът да стане задължителен в училищата

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
gikahadji
Контакти:

Гриша Ганчев: Футболът да стане задължителен в училищата

Мнениеот gikahadji » 14 фев 2014 17:27

Почетният президент на Литекс Гриша Ганчев, който е гост на VII Конгрес на Българския футболен съюз, направи интересно изказване пред делегатите на събитието. Той предложи футболът да стане задължителен спорт в училищата. "Държавата трябва да се ангажира с детско-юношеския футбол. Държа това мое предложение да се съгласува на Конгреса. Футболът да стане задължителен спорт в началните и средните училища. Това да се предложи на Министерския съвет и с постановление от негова страна да стане факт“, сподели Ганчев. "Сигурен съм, че БФС ще подготви кадри, които да обучават децата. Има достатъчно треньори, които да отидат в училищата. Да се направят едни здрави училищни първенства. Ако това се получи, казано на футболен език, мачът е приключен. Бъдете здрави“, завърши почетният президент на Литекс.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=472521

Е, това е истината. А не като мина покрай игрището, на което без да чакаме да почне часът по физическо почвахме да се делим на Левски и ЦСКА и да играем, щото 40-45 минути не ни стигаха, сега са почнали треви да си проправят път през асфалта!
Георги Соколов: Исках да играя в ЦСКА. Хората много ме уважиха, дойдоха вкъщи, поканиха ме, най-любезно. Но от БЪЛГАРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ не ми разрешиха! Казаха, че освен в Левски няма другаде да играя, и така се свърши с мен! На 26 години!

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Гриша Ганчев с интересно предложение към Министерски съвет

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 17:31

Ганчев предлага американски модел за развитие, само че там е насочен към баскета и американския футбол.
Който иска нека изгледа сериала "Светлините на стадиона" (Friday night lights) и да каже не му ли харесва това да се случи в България.
Мачовете от училищните първенства да се играят в петък.
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 фев 2014 17:35

Похвално! Но така трябва и да е с баскета и с волея. Нека в училищата намерят място студентчетата, които завършват с профил футбол, баскет, волей и тъ нъ.

Тези дни прриятел завършил физическо в търновския замина в Германия да разнася пици - с осигуровки, договор и всичко. Три-четири години се мъчи да влезе в училище - нямал опит - така му казват. Получаваше 700 лева (за Търново е ок) като пицар (междувременно ходеше по даскалата и никой не го вземаше!!!), но беше готов! да бачка за 450 лв. като даскал!

НИКОЙ! не му даде шанс. А той имаше желание да е учител! Не пие и не пуше, супер свестен и честен пич и спокоен, щеше да е як даскал. Но...

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 17:38

Няма, как да се изберат няколко спорта. Малко сме, като страна и население. Трябва да изберем, кое е най-рационално.
Футбола става задължителен, като предмет, но това съвсем не значи да няма часове по физическо възпитание.
Значи едно време ни задължаваха да учим НВО, сега се опитват да вкарат часове по религия и подобни, все простотии, които не са от никаква полза.
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 фев 2014 17:40

PFC Litex написа:Няма, как да се изберат няколко спорта. Малко сме, като страна и население. Трябва да изберем, кое е най-рационално.
Футбола става задължителен, като предмет, но това съвсем не значи да няма часове по физическо възпитание.
Значи едно време ни задължаваха да учим НВО, сега се опитват да вкарат часове по религия и подобни, все простотии, които не са от никаква полза.

[offtopic]Религията - простотия? Доообре, Жоре...[/offtopic]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 14 фев 2014 17:43

Аз от много време повтарям, че трябва да има задължителноизбираем спорт в другата смяна, отделно от часовете по физическо.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 17:43

Ми нека тогава да се учи мюсюлманство в българските училища, все пак няма, как да накараш мюсюлманите да изучават християнството, за това казах, че е простотия да я има, като предмет в училище.
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 14 фев 2014 17:51

[offtopic]
PFC Litex написа:Ми нека тогава да се учи мюсюлманство в българските училища, все пак няма, как да накараш мюсюлманите да изучават християнството, за това казах, че е простотия да я има, като предмет в училище.

Предлагам да не оспамваме темата на човека. Ако ще дзен-будизъм да се учи е полезно... като СИП. Стига разбира се даскала да е читав.[/offtopic]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 14 фев 2014 17:57

Знаех, че точно това ще ми отговориш и тук не говорим за СИП-ове, а за задължителни предмети.
Мнението ми съм го споделил и тук и в другата тема, в която пише.

Нека админите да пуснат анкета с отговори:

1. Футбол
2. Волейбол
3. Баскетбол
4. Всеки сам да избира, кой спорт да тренира, като задължителен предмет.
Изображение

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 14 фев 2014 18:00

PFC Litex написа:Знаех, че точно това ще ми отговориш и тук не говорим за СИП-ове, а за задължителни предмети.
Мнението ми съм го споделил и тук и в другата тема, в която пише.

Нека админите да пуснат анкета с отговори:

1. Футбол
2. Волейбол
3. Баскетбол
4. Всеки сам да избира, кой спорт да тренира, като задължителен предмет.

Искаш да кажеш, че форума е показател за цялата страна ? :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Футбол - България”