Атанас Пашев празнува 50-годишен юбилей

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
russia

Атанас Пашев празнува 50-годишен юбилей

Мнениеот russia » 21 ное 2013 13:47

На 21 ноември 2013 г. рожден ден празнува емблематичният нападател от "златното поколение" на Ботев (Пловдив) Атанас Пашев. Легендарното крило на "канарчетата" от 80-те години отбелязва своя половинвековен юбилей. Пашата получи почетен плакет от клуба по повод своята 50-годишнина, информира официалният сайт на клуба.

Плакетът бе връчен на рожденика от неговия съотборник Марин Бакалов на стадион "Христо Ботев", непосредствено преди отпътуването на ветераните на Ботев за финалния мач от Републиканското първенство. Наско Пашев използва случая да почерпи "канарите" и да им пожелае успех в мача за титлата срещу Дунав (Русе) в Габрово.

Атанас Пашев е един от големите любимци на привържениците на Ботев. Фамозното крило влудява публиката с бързина, техника и демараж, както и с реализаторските си умения. Във визитката си има 194 мача и 100 гола с екипа на Ботев в "А" група, като през 1986 г. печели голмайсторския приз в елита с 30 попадения. През същата година е и вицешампион на България. Бронзов медалист през 1983, 1985, 1987 и 1988 г. В европейските клубни турнири взима участие в 14 мача и бележи 7 гола (КЕШ 2/1, КНК 4/3, УЕФА 8/3). За националния отбор на страната записва 19 мача и 3 гола, и участва на Световното първенство в Мексико-86.

Един от най-ярките спомени в съзнанието на футболна България Атанас Пашев оставя на 7 ноември 1984 г., когато едва 20-годишен става един от главните герои в забележителния спектакъл на "канарчетата" срещу Байерн (Мюнхен). Крилото бележи гол и изработва дузпа за победата с 2:0, като само липсата на спортно щастие му пречи да вкара решителното трето попадение, с което да изхвърли германския колос от турнира.

Изображение

Помня го Атанас Пашев - един такъв дребен/поне така ми изглеждаше/, с мустачки, бързак, правеше ги криви по крилото! Май играеше с №11.
Честит Юбилей! Жив и здрав бъди!
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Re: Атанас Пашев празнува 50-годишен юбилей

Мнениеот child in time » 21 ное 2013 13:48

Да е жив и здрав човека! Добре бе майна той си е ваш защо не пусна темата във вашия форум ???
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 21 ное 2013 13:55

Според мен авторът не е фен на Ботев. Да ме поправи ако греша.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 21 ное 2013 13:56

child in time написа:Да е жив и здрав човека! Добре бе майна той си е ваш защо не пусна темата във вашия форум ???

Щото майна, не съм майна :) ! Но ме кефеше Пашев навремето и реших да пусна тема за юбилея му! Смятам, че няма лошо!
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 21 ное 2013 14:29

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HB3lJgNPreE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iXWX6H0yEOo[/youtube]

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 21 ное 2013 15:16

ZinedineZidane написа:Според мен авторът не е фен на Ботев. Да ме поправи ако греша.

Не е, на ЦСКА е фен, а на 12.04 е роден Екзекутора на Ливърпул, бивш играч на Берое и голмайстор на А група..на 12.04.1986 Берое вдигат шампионската титла на България. През сезона записват и катастрофална загуба с 1-8 при визитата на Тракия в Пловдив. В началото на следващият шампионат, вече като шампиони, посрещнаха ЦСКА в Зарата и Лъчо Танев ги наказа брутално..мина ги половината отбор за да отбележи....еееххх спомени ;)
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 21 ное 2013 15:37

Пашев имаше огромен талант но така и не успя да го разгърне.Отпадна от националния отбор на 23 години след Мексико да не се завърне никога вече.въобе сед 1986 г. кариерата му тругна надолу.А имаше потенциал да бъде фигура от мааба на Дерменджиев.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 21 ное 2013 16:05

Да е жив и здрав! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
chef_donchev
Контакти:

Мнениеот chef_donchev » 21 ное 2013 16:37

Жив и здрав да е още много години ! По онова време бяхме комшии на преспите аз бях 3 ти клас, и така станах Канар заради него ГОЛЯМ !

http://plovdivskinovini.com/index.php/2 ... zi-v-botev

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 21 ное 2013 17:13

Тоя пък какъв симулант беше ....
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Върни се в “Футбол - България”