olympic teteven написа:Голяма част от нашите национали, играещи в чужбина се състезават в посредствени отбори, въпреки че са стойностни футболисти. Какво пречи да си останат в родната "А" Група, вместо да носят екипите на разни "грандове" или още по-лошо - да топлят пейките там. Отбори, очевидно неотговарящи на класата на нашите сънародници.
Един Спас Делев например, чийто качества е безпредметно да коментираме, е в Лас Палмас. Това ми звучи повече като кръчма в някой курорт, отколкото като футболен тим. Манолев също - втори ешелон на Холандия. Айде стига вече!
Това
не може и не трябва да се случва повече!
Какво според вас трябва да се промени (във всякакъв аспект),
за да не се случва повече това?
Ти си изключително неориентиран. Ако наистина си вярваш, че Лап Палмас или отборите във втора дивизия на холандия са по-зле от Левски и ЦСКА, даже не знам какво да ти кажа... Ти осъзнаваш ли, че ЦСКА е аматьорски отбор, който през лятото събираше играчи от плажовете? Помниш ли, че преди 2-3 години Гонзо беше в Левски футболист, треньор, спортен директор и публика едновременно?
edit: Гледам и че някой ни е сравнявал със сърбите и че там имало
мениджъри. Мениджърите нямат нищо общо!!! Това лято имах възможност да съм с Ягодина през една сериозна част от подготовката им в България. Уж не играят нищо повече от нашите отбори (само Пирин Градь им се опъна), но професионализмът и традициите са забелязват от километри. А в България всичко ни е на полуаматьорско ниво. Не е нужно да има един човек, а цяла структура... се'ш ли се... затова всеки говори как, за да се оправи футболът трябва да се почне от най-ниско ниво и да се гради пирамидата. Мениджърите са накрая. Контактите се изграждат лека полека със всеки успешен трансфер и т.н.