Кой беше ти, Петър Златинов?!?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bnborisov
Контакти:

Кой беше ти, Петър Златинов?!?

Мнениеот bnborisov » 03 ное 2013 15:38

Кой беше ти, Петър Златинов?!? Добре, че е интернет, че да чуем за теб!

Без да използвате помощта на интернет, може ли да отговорите веднага, без никакво затруднение кой е Петър Златинов? А дали може да отговорите кой е Цанко Цветанов? Виждам усмивките по лицата Ви. Вторият въпрос е къде-къде по-лесен за отговор.

Подразбирам и питането Ви към автора: защо аджеба той Ви пита кой е Петър Златинов? Ами защото това момченце вчера, с връх на футболната си кариера спечелването на златния медал с Динамо Минск през 2004 година, вчера нарече Цанко "анонимник". Смешно би било, ако не беше жалко.

"Кой си ти бе, анонимник? Мълчи!", провикнал се като чобан носещият гръмкия прякор Топеца играч. Причината: при кратката разправия около червения картон, даден вчера на Илия Миланов от състава на Литекс по време на загубеното гостуване на Ботев Пловдив (2:1), където Цанко Цветанов е помощник, край тъчлинията имаше суетня, а нашият герой решил да продава чалъми.

След края на футболната среща случайно видях лицето на Цанко. Притеснено и обидено. Попитах го какво му е, а той: "Обиден съм. Ей онова момче ме нарече "анонимник". И ми посочи с поглед героя наш, който по същото време си приказваше с Иван Цветков. Щом усети, че Цанко го гледа, промълви "Кво, бе" и понечи да тръгне да се разправя. Видя ме обаче, че реагирах остро и предпочете да не се прави на мъж, а да си продължи хортуването с капитана на "канарчетата".

Спомняте ли си последния отбор на Златинов? Аз лично не. То не ме и интересува. Играч на посредствено ниво да ме занимава с кариерата си (гръмко название за живуркането за футболист като него). Спомням си обаче Цанко Цветанов от онова лудо американско лято през 1994 година. Спомням си и радостта, който той и останалите герои, донесоха на целия народ. И разбира се веднага сравнението с Топеца и радостта, която е донесъл на няколкостотин мужици на Градския стадион в Минск или пък на работниците по нефтените находища на Азербайджан, носейки екипа на колоса в европейския клубен футбол Интер Баку.

Когато Златинов облече екип на европейски клубен шампион (Цанко Цветанов носи фланелката на Абърдийн два сезона - от 1996 до 1998 година), изиграе 40 мача за националния отбор, 203 двубоя в "А" група, играе на Световно и Европейско първенство, тогава може да си позволи да повдигне гласец, че да обърнем внимание върху собствената му персона.

А дотогава - добре, че е интернет, та да ни информира, че има и играч с такова име и такъв прякор. Щото него го знаят пет комшии, една сюрия братовчеди и няколко лаладжии от някоя пейка в парка на Сандански. А Цанко го знае цяла България.

PLOVDIVLIVE.BG / Ивайло Атанасов

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Re: Кой беше ти, Петър Златинов?!?

Мнениеот iliev72 » 03 ное 2013 16:04

Тази случка ясно показва колко уважаваме тези хора които ни донесоха толкова радост през 1994 !
И винаги съм правил забележка , че трябва да уважаваме тези хора ! Няма значение на кой отбор сме фенове !
Онова поколение се доказа като футболисти и затова трябва да ги уважаваме !
Виж като управници и треньори - не храня никакво уважение към тях !
Специално към Цанко не виждам кой би имал причина да не го уважава за разлика от много други от този отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 03 ное 2013 16:08

Като личност и футболист аз много уважавам Цанко Цветанов. Не прави чест на това момче Петър Златинов.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 03 ное 2013 16:31

Проблемът не е със Златинов конкретно. В България израстна едно цяло поколение (по време на прехода), което не знае къде се намира... Същите събличат хората на пресконференции, благоговеят по Куката и се колят по чалготеките в студентски град - Y.O.L.O!!!!!!!!
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 03 ное 2013 16:40

Alex написа:Проблемът не е със Златинов конкретно. В България израстна едно цяло поколение (по време на прехода), което не знае къде се намира... Същите събличат хората на пресконференции, благоговеят по Куката и се колят по чалготеките в студентски град - Y.O.L.O!!!!!!!!

Така е!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
drogooo
Контакти:

Мнениеот drogooo » 03 ное 2013 17:05

Рядко пиша коментари.
Едва ли и тук ще има много такива щото не става дума за съдий, продажба на мачове, събличане на фанелки и тн.
Когато обаче ценностната система се подменя от разни "герой/ки" меко казано ми идва в повече.
Днеска цял ден чета как най-коментираната книга в България е.... някакъв "дневник на една ку_ва".....
ма не не тя книгата така се казвала?!?То, че момичето/писателка си е такова едно на ръка ама и кой го вълнува с кой и къде някъв Джийзъс спал бе???
Обаче хората явно ги вълнува.
Вчера пък някакъв друг "артист" решил да нарече Цанко Цветанов анонимник.
Цанко е играл в отбори на който никога не съм бил превърженик.Някой от тях откровенно и не съм долюбвал.
Само че Цанко е един от малкото хора от онова поколение играчи дето все още ги е грижа само за футбола.Не го интересува шефски пост(футболен или кметски) ,снимане на селски реклами за бира на развален немски, правенето на супер проекти и гнезда на акули със тлъсти заплати(след което ни гнезда ни футбол в един от футболните ни градове).
Цанко футболен човек със визитка за която допълнителен коментар не е нужен.
И ако понякога е рабираемо ,че човек може да избухне срещу противник по време на игра то е ще по наложително да се извиниш след това по мъжки...!!!
иначе както и във случея... ставаш само за персонаж от "дневникът на една ку_ва".
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 03 ное 2013 17:34

FLANKER написа:Като личност и футболист аз много уважавам Цанко Цветанов. Не прави чест на това момче Петър Златинов.

А кой беше Цанко Цветанов, да не би да е онзи който играеше и ляв бек зад вратата ? :lol:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 03 ное 2013 17:40

stefani написа:
FLANKER написа:Като личност и футболист аз много уважавам Цанко Цветанов. Не прави чест на това момче Петър Златинов.

А кой беше Цанко Цветанов, да не би да е онзи който играеше и ляв бек зад вратата ? :lol:

Жена да разбира от футбол хахахах Айде малко по-сериозно !

pomiqr56

Мнениеот pomiqr56 » 03 ное 2013 18:09

Цанко Цветанов най-големият му успех са шестте мача в Първа Бундеслига. Голям футболист.

Потребителски аватар
kikooo1912
Контакти:

Мнениеот kikooo1912 » 03 ное 2013 19:10

pomiqr56 написа:Цанко Цветанов най-големият му успех са шестте мача в Първа Бундеслига. Голям футболист.

Не! Най-големия му успех е медал от световно първенство по футбол ;) а на Златинов най - големия му успех е медал от първенството по кючек в Син сити

Върни се в “Футбол - България”