За съжаление не можем да се похвалим с кой-знае-колко имена от световна класа, акостирали в нашето първенство. Съседни нам държави като Гърция и Турция например биха извадили по-дълъг списък. Става дума за най-известните играчи, обличали екип на роден отбор. Според мен Топ 5 е:
1. Марио Жардел (Черно Море) - Носител на Копа Либертадорес и Суперкупата на Европа, два пъти "Златна обувка", многократен голмайстор на почти всички турнири и шампионати, в които е участвал, играл за Вашку да Гама, Порто, Галатасарай и др., национал на Бразилия;
2. Беноа Кое (ЦСКА) - Носител на Купата на УЕФА с Интер, три пъти шампион на Франция с Олимпик М (2) и Нант (1);
3. Гарба Лавал (Левски) - учатсник на две Световни първенства с Нигерия, както и олимпийски шампион през 1996;
4. Флорин Пруня (Литекс) - четвъртфиналист от САЩ 94 с Румъния;
5. Младен Кашчелан (Лудогорец) - направил име предимно като национал на Черна Гора.
Нека да направим разлика между понятията "известен" и "класен". Защото един Тиаго Силва, например, или Лусио Вагнер, Дембеле, Марселиньо слагат "в малкя си джоб" гореизброените по отношение на представянето им в "А" Група.
Ще се радвам ако някой ми посочи футболист с по-впечатляваща визитка. Или пък да се опита да ме убеди, че някой от тези няма място в тази класация.
Най-именитите чужденци в "А" Група
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
- olympic teteven
- Контакти:
Най-именитите чужденци в "А" Група
Последна промяна от olympic teteven на 29 окт 2013 12:04, променено общо 1 път.
Re: Най-именитите чужденци в "А" Група
Савио Нсереко и Паскал Борел от Черноморец Бургас.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

- olympic teteven
- Контакти:
Bourgas написа:Савио Нсереко и Паскал Борел от Черноморец Бургас.
За втория бих се съгласил, но не чак да влезе в Топ-а
П. С. - Изчезна мнението на един Славист, койот посочи Ринкон. Аз бих добавил още Бернардо Редин и Хамилтон Рикард, но може би ако се разшири списъка до 10. Също и в Левски имаше един египетски национал, играл в Италия 90, но му забравих името. Ще съм благодарен ако някой левскар ми го напомни
Последна промяна от olympic teteven на 29 окт 2013 12:10, променено общо 1 път.
Колумбийците Бернардо Редин и Хамилтон Рикард, Миливое Новакович, Радимов, Василиевич, Найдоски, Петре
Даниел Панку и ел Пистолеро 

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
Магди Толба е египтяниниът
Бернардо Редин беше сериозно име, когато дойде през 1990 в ЦСКА. Няколко месеца по-рано беше станал голмайстор на световни първенства за Колубия за всички времена с двата си гола, срещу ОАЕ и срещу Камерун на осминафинала. Тогава Колумбия имаше великолепен отбор и беше единственият отбор, който надигра световните шампиони ФРГ в последния мач от груповата фаза, макар да не можаха да спечелят и завършиха 1:1. Според мен, единствено Жардел е по-голямо име, с тази разлика, че той дойде в твърде напреднала възраст, докато Редин дойде точно след световното, където блесна с головете и играта си.
Ринкон беше грешка на езика, имах предвид Редин. Все пак, доста време мина оттогава
Ринкон беше грешка на езика, имах предвид Редин. Все пак, доста време мина оттогава

Последна промяна от 1913 на 29 окт 2013 12:15, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
- olympic teteven
- Контакти:
drvasko98 написа:Колумбийците Бернардо Редин и Хамилтон Рикард, Миливое Новакович, Радимов, Василиевич, Найдоски, Петре
Новакович стана популярен след престоя си в Литекс. Петре пък направи два добри сезона в ЦСКА, но не мога се съглася, че с Динамо Букурещ е добил особена известност извън Румъния.
Ел Пистолеро е панамец, но няма участие на голям форум във визитката си.
А иначе мерси за Магди Толба

- olympic teteven
- Контакти:
1913 написа:Бернардо Редин беше сериозно име, когато дойде през 1990 в ЦСКА. Няколко месеца по-рано беше станал голмайстор на световни първенства за Колубия за всички времена с двата си гола, срещу ОАЕ и срещу Камерун на осминафинала.
По време на Световното в Италия бях на 6 години и трудно се сещам за подробности около колумбийците. Благодаря за информацията все пак. Ще се информирам допълнително по въпроса
- shotgun blues
- Контакти:
Мамади Сидибе,гледал съм го във Висшата Лига по ДИЕМА със Стоук,не е малко 

[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]
Върни се в “Футбол - България”