Да играят юноши от клубовете

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Да играят юноши от клубовете

Мнениеот obi4am_pirin » 29 дек 2012 09:51

Не знам каква е ситуацията към момента!Преди няколко години имаше задължение да се пускат юноши на клубовете мисля че поне за едно полувреме!БФС като са толкова заинтересовани за БГ-футбола и националния отбор могат да заложат това нещо!И даже ми се иска да са по крайни...3-4 юноши поне едно полувреме в дадения мач!Винаги ми е било приятно да видя юноша в игра!Знам с какъв хъс започнаха Бодуров Карачанаков в Пирин ...особенно първия влезна в мача все едно от това му зависи живота!Вярвам че за всеки един фен ще е приятно да види момчета от школата а не разни туристи от топлите страни!
хахахахах
Изпратено на: 15 Дек 2014 19:35
От: Messi_fan
До: obi4am_pirin

Къде ти е темичката ? Май нещо я заключиха. хахахаха
П.П. Не е нужно да ми благодариш, че заради мен я премахнаха. ;)

CSKA Sofia 1948
Контакти:

Re: Да играят юноши от клубовете

Мнениеот CSKA Sofia 1948 » 29 дек 2012 10:23

obi4am_pirin написа:Не знам каква е ситуацията към момента!Преди няколко години имаше задължение да се пускат юноши на клубовете мисля че поне за едно полувреме!БФС като са толкова заинтересовани за БГ-футбола и националния отбор могат да заложат това нещо!И даже ми се иска да са по крайни...3-4 юноши поне едно полувреме в дадения мач!Винаги ми е било приятно да видя юноша в игра!Знам с какъв хъс започнаха Бодуров Карачанаков в Пирин ...особенно първия влезна в мача все едно от това му зависи живота!Вярвам че за всеки един фен ще е приятно да види момчета от школата а не разни туристи от топлите страни!

Докато тоя глупак Михайлов е президент, не очаквай такива неща.

batmana
Контакти:

Мнениеот batmana » 29 дек 2012 10:29

За съжаление е невъзможно да се накарат треньорите да пускат юношите определен брой минути, защото смените във футбола са ограничени (само 3). Ако треньорът преценява, че е рано за смяна, е глупаво да го накараш да я направи с някакъв измислен закон.

От друга страна, ако правилото е просто да играят, може да се пуска по един юноша в 90 мин. и така да се отбие номерът, макар че и така се ограничават и без това малкото смени. В други спортове като баскетбола например е по-допустимо, защото смените са неограничени.

Единственото, което футболният съюз може да направи, е да накара клубовете да картотекират определен брой юноши (като минимум). Евентуално, ако този брой се увеличи, може да се търси някаква скрита цел при толкова много юноши все някой да влиза в игра. В интерес на истината, в момента май има някакво правило за около 7 юноши (може и да греша), което е безпроблемно за повечето клубове, тъй като спокойно можеш да си картотекираш над 30 души, така че някакви 7 юноши не биха били проблем, без да се налага да играят. Това са реалностите.

Според мен по-големият проблем е, че юношите не стават (то като цяло и футболът ни вече не става, защото не излизат качествени играчи). Каквито и правила да се измислят, този факт ще се промени по друг начин, а не с правила.

Иначе за Пирин тази стратегия винаги е работила и мисля, че няма да сгреша, ако кажа, че този отбор е симпатичен на всички фенове. Яд ме е за начина, по който отборът изчезна от картата на футбола ни преди няколко години и се надявам да се завърне, защото от него винаги са излизали качествени играчи.

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 29 дек 2012 10:33

batmana написа:За съжаление е невъзможно да се накарат треньорите да пускат юношите определен брой минути, защото смените във футбола са ограничени (само 3). Ако треньорът преценява, че е рано за смяна, е глупаво да го накараш да я направи с някакъв измислен закон.

От друга страна, ако правилото е просто да играят, може да се пуска по един юноша в 90 мин. и така да се отбие номерът, макар че и така се ограничават и без това малкото смени. В други спортове като баскетбола например е по-допустимо, защото смените са неограничени.

Единственото, което футболният съюз може да направи, е да накара клубовете да картотекират определен брой юноши (като минимум). Евентуално, ако този брой се увеличи, може да се търси някаква скрита цел при толкова много юноши все някой да влиза в игра. В интерес на истината, в момента май има някакво правило за около 7 юноши (може и да греша), което е безпроблемно за повечето клубове, тъй като спокойно можеш да си картотекираш над 30 души, така че някакви 7 юноши не биха били проблем, без да се налага да играят. Това са реалностите.

Според мен по-големият проблем е, че юношите не стават (то като цяло и футболът ни вече не става, защото не излизат качествени играчи). Каквито и правила да се измислят, този факт ще се промени по друг начин, а не с правила.

Иначе за Пирин тази стратегия винаги е работила и мисля, че няма да сгреша, ако кажа, че този отбор е симпатичен на всички фенове. Яд ме е за начина, по който отборът изчезна от картата на футбола ни преди няколко години и се надявам да се завърне, защото от него винаги са излизали качествени играчи.

Наистина смените са ограничени!Но от друга страна и това е хубавото защото ще са стимулирани да работят здраво с школите и да създават качество което да не е необходимо да бъде сменяно по време на мача!
хахахахах

Потребителски аватар
Levski4Ever
Контакти:

Мнениеот Levski4Ever » 29 дек 2012 10:44

Ако ще се мисли правило то да е да има юноша на клуба до 20 години титуляр във всеки мач от А група.
Изображение

Потребителски аватар
blue magic
Контакти:

Мнениеот blue magic » 29 дек 2012 10:47

Щом смяташ, че "алтернативата" доктор Стоичков е по-умен, то живееш в друго измерение.
А що се отнася до заглавието на темата - мисля, че ние българите сме свикнали някой вечно да ни задължава за нещо, което уж е по-добро за всички, но по неясни причини то не се прави. Защо според вас използването на юноши не е масово у нас? Хем момчетата са отглеждани с години и качествата са им ясни, хем са без пари. Дали защото президентите на футболни клубове са група идиоти или има друга логична причина да избереш чужденец, който някъде е показал някакви качества, но няма никаква гаранция, че ще се представят и у нас, който иска освен висока трансферна сума, а също и сериозна месечна заплата. Или отговорите са някъде другаде. Защо ли това е и избора на футболните специалисти - треньорите. Не бива да обвиняваме само президентите. Да, те със сигурност препират по някой лев покрай трансферите, но това пряко не пречи да се пускат по двама трима юноши на мач. Просто школите у нас са безумно слаби, дават посредствена продукция, а дори най-добрите такива едвам вадят по един или двама. Това е горчивата истина. Иначе отборите със скромни възможности и без огромни цели биха се издържали съвсем спокойно точно от такава политика.
Така, че аз съм против такива императиви, защото това още повече би понижило и без това трагичното ниво на родния ни футбол.
Ние сме ЛЕВСКИ, ЛЕВСКИ СОФИЯ!!!

Потребителски аватар
zlatan
Контакти:

Мнениеот zlatan » 29 дек 2012 11:18

посочете ми само една ,само една държава в света където има такова чудо.
Това в БГ-бе експериментално и бе само за Б-група стига с тези юноши.
Виж Литекс,виж Черноморец те как ги налагат.Ще ти кажа защото имат основата и за това имат и класни момчета.
Проблема не е в пускането им,а другаде но темата за юношите е много сложно.
Михайлов не може да накара Домуса,Тонев Титан и другите да пускат юноши-замислете се.
Колкото до Пирин-там от веки веков има най силната детско-юношеска школа,но и най крадливите хора излязоха от Благоевград.
LEVSKI_FOREVER

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 29 дек 2012 11:27

Може би примера да не е много съпоставим но най-великия отбор в света в момента Барселона налага предимно свои юноши!
хахахахах

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Мнениеот Red_Pride » 29 дек 2012 11:28

хубава идея ама у нас никой не работи в преспектива,ритат 3 месеца правят си тотото и изкарват полусезона,после лежане 2-3 месеца по плажовете я на Анталия я на Кипър :(
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 29 дек 2012 11:30

blue magic написа:Щом смяташ, че "алтернативата" доктор Стоичков е по-умен, то живееш в друго измерение.
А що се отнася до заглавието на темата - мисля, че ние българите сме свикнали някой вечно да ни задължава за нещо, което уж е по-добро за всички, но по неясни причини то не се прави. Защо според вас използването на юноши не е масово у нас? Хем момчетата са отглеждани с години и качествата са им ясни, хем са без пари. Дали защото президентите на футболни клубове са група идиоти или има друга логична причина да избереш чужденец, който някъде е показал някакви качества, но няма никаква гаранция, че ще се представят и у нас, който иска освен висока трансферна сума, а също и сериозна месечна заплата. Или отговорите са някъде другаде. Защо ли това е и избора на футболните специалисти - треньорите. Не бива да обвиняваме само президентите. Да, те със сигурност препират по някой лев покрай трансферите, но това пряко не пречи да се пускат по двама трима юноши на мач. Просто школите у нас са безумно слаби, дават посредствена продукция, а дори най-добрите такива едвам вадят по един или двама. Това е горчивата истина. Иначе отборите със скромни възможности и без огромни цели биха се издържали съвсем спокойно точно от такава политика.
Така, че аз съм против такива императиви, защото това още повече би понижило и без това трагичното ниво на родния ни футбол.

напълно съгласен. рядко след подрастващите около нас срещаме някой живеещ с мисълта за играта и спазващ всичките режими. неискам да гледам как отбора ми налага чалгари и дупета които имат повече часове в кафетата от даскало.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Върни се в “Футбол - България”