Балканска Футболна Лига

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Царя
Контакти:

Балканска Футболна Лига

Мнениеот Царя » 13 дек 2012 00:00

Преди време се заговори за създаването на един обединен футболен шампионат на част от бившите съветски републики, а именно - Русия, Украйна и Беларус.В него трябвало да влязат най-силните отбори на тези държави и да създадат един супер-силен шампионат, който трябвало да бъде конкурентен на западно-европейските първенства. А дали това е възможно да стане, само и единствено времето ще покаже.
Но нека да поговорим малко за нашата родна балканска действителност.
Дали е възможно част от балканските държави да създадат подобен шампионат? Дали подобна организация би имала подкрепата на УЕФА, и ще бъде ли финансово и юридически обосновано подобно решение? На тези въпроси нека да отговорят разбиращите и знаещите, аз само мога да предложа идеята за създаването на подобно нещо, нещо от което ползите за всички ще са не само финансови, но и всякакви други, поне според мен...
Балканска Футболна Лига (БФЛ),първоначалната ми идея е този шампионат да се организира от 4 горе-долу равностойни първенства (Българско, Румънско, Сръбско и Хърватско) от които да влязат първите 6 най-силни отбора, или иначе казано това да бъде шампионат от 24 отбора, ще има много мачове, къса пауза, но и много зрелище, битки, дербита, интрига.
Пример: Левски, ЦСКА, Ботев, Локомотив, Литекс и Лудогорец (България); Динамо, Стяуа, Рапид, Клуж, Пандури и Васлуй (Румъния); Цървена Звезда, Партизан, Войводина, ОФК Белград, Ягодина и Рад (Сърбия); Динамо, Хайдук, Риека, Локомотива, Славен и РНК Сплит(Хърватска).
Националните шампионати на тези страни си остават, и след края на всеки сезон два от най-слабо класиралите се отбори от една и съща държава "изпададат" в местния шампионат, и два други заемат местата им. Пример: от българските отбори са най-слабо класирани ЦСКА и Литекс (5-то и 6-то място), те отиват да ритат в А група, а на тяхно място влизат 1-вия и 2-рия от АФГ (Черно Море и Берое).
1. Много важно е да се отбележи, че всяка една от тези 4 държави си участва със своя собствен коефициент в евротурнирите, без да зависи от другите.
2.Ако българските отбори са завършили на последните 18,19,20,21,22,23,24 място в БФЛ, то те пак си участват в турнирите, като 18-тия играе в ШЛ, 19,20 и 21(или взелия купата) в ЛЕ.
3. Шампион на БФЛ е 1-вия от всички 24 тима.
4. Шампион на България е най-предно класиралият се отбор от всички български.
Толкова засега, пишете дали подобна идея ви харесва и ако не, кажете защо.
Шампиони

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Re: Балканска Футболна Лига

Мнениеот DmG » 13 дек 2012 00:04

хахахаха мечтатели ..... хахаха

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 13 дек 2012 00:07

Последното беше, че уж ще има ама ще е към 2015 година, това ако стане ще е много добре, защото най-накрая нашите се научат да играят сряда-събота.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 13 дек 2012 00:17

е малко прекалено си го украсил

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 13 дек 2012 00:26

Ние ще сме в Б група на една такава лига . Румънци , турци , гърци и хървати ще си цъкат в А групата , а ние с македонци , босненци и албанци ще мерим сили в Б група :lol:
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 13 дек 2012 00:32

Първо не Балканска Лига,а Източно Европейска футболна такава.С оглед промените в Шампионската Лига след 2015 е много възможно да има.Не искам да си смесваме първенството с тези три страни.Някакъв турнир да,но не и първенство.А какво ще правят другите отбори извън тези 6?Ще играят в Б групата на БФЛ ли?
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 13 дек 2012 00:47

Ами не знам, не е лошо, но твърдо иновативно ми се струва и едва ли подобна идея би срещнала лесно одобрение от ръководните органи. Хубаво би било в една такава лига да участват и отбори от повече балкански страни. Разбирам че считаш гърците и турците за по-силни, но примерно босненци, словенци също могат да вземат участие, макар и с по-малко квоти и квотите съответно след всеки сезон да се променят в определени граници в зависимост от представянето на отборите.
Не знам дали подобен формат предвиждат бившите социалистически републики или пък големите отбори, които искат да се отделят, но аз лично си представях този турнир, като "трети по сила" ЕКТ. С други думи да не замества участието в националните шампионати, а срещите да се играят по средата на седмицата, когато има ЕКТ и пак да е с групова фаза (16 или 24 отбора) и елиминации. Примерно схемата за влизане може да бъде:
Отпадналите 2 кръг на ШЛ и 4 кръг на ЛЕ директно се класират, а отпадналите на 3 кръг на ЛЕ, 4-я в първенството и финалистът за купата играят квалификации.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
pesho_1913
Контакти:

Мнениеот pesho_1913 » 13 дек 2012 01:12

24 отбора ми се струват прекалено много.. Най-добре ми звучи да се направи една дивизия, съставена от отборите шампиони и носители на среброто в първенствата с по-висок коефициент, а от тези с по-нисък, само първенците да вземат участие.
Например имаме България, Гърция, Турция, Хърватия, Румъния, Сърбия, Черна гора, Словения, Босна, Албания и Македония. От тези страни сравняваме помежду им коефициентите на първенствата и избираме 5 шампионата, които ще имат по два представителни отбора, а останалите 6 - по един. Ще се получават зрелищни мачове и атмосферата по трибуните също ще бъде на ниво. Би било интересно, но такъв проект трудно би се реализирал.
Последна промяна от pesho_1913 на 13 дек 2012 01:18, променено общо 1 път.
СЛАВИЯ е любов, а не бизнес - ВЪН боклуците от любимия отбор !
[offtopic][wrapimg=]http://orig07.deviantart.net/a121/f/2013/147/3/b/bvb_by_syndikata_np-d66tj6i.gif[/wrapimg][/offtopic]

Parmalat

Мнениеот Parmalat » 13 дек 2012 01:14

Не мога да си представя мач между Ботев Пловдив и Динамо Загреб.Това ще е някакво меле по трибуните.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
naso
Контакти:

Мнениеот naso » 13 дек 2012 01:22

малко е прекалено, не мислиш ли? и аз харесвам идеята за нещо такова, но по-скоро тази лига/купа да понапълни с 1-2 мача голямата зимна пауза и да вкара допълнителен мач в сряда при възможност...
ГУНДИ Е ВЕЧЕН

Върни се в “Футбол - България”