Димитър Бербатов бе доволен от дебютната среща на Станимир Стоилов начело на "трикольорите" при равенството 1:1 в Женева с Швейцария. Нападателят сподели, че му харесва новата политика на селекционера, който иска да се играе атакуващ футбол. "Това бе едно добро начало. Показахме, че можем да играем футбол. Още от първата тренировка Мъри ни каза, че няма да играем в защита, ами ще играем футбол и ще атакуваме и без това имаме достатъчно футболисти, с които да го правим. Това бе прието много добре от отбора. Не сме чак толкова слаби футболисти и си знаем възможностите и не трябва да се подценяваме. Пролича си, че играхме с настроение. Особено през първото полувреме надиграхме Швейцария. Искахме да тръгнем с победа с новия треньор, но за съжаление не стана. Що се отнася до Ейре, че са били Грузия в последния момент, не трябва да гледаме тях. Те са добър отбор, имат отлични играчи, които играят в класни отбори. Ние обаче не трябва да се отчайваме. Имаме сили да си тръгнем с три точки от Дъблин в следващата квалификация", сподели Бербатов.
Звездата а Манчестър Юнайтед направи впечатление, като се връщаше доста назад срещу швейцарците, като се бореше и помагаше на халфовата линия. "Мъри не ми е казвал да го правя. Това си е до даден играч. Така го чувствам. Мъри ми даде пълна свобода на действия и това ми харесва повече. На тази позиция се чувствам отлично и вече мога да взема номер десет", завърши деветка на България.