Проф. Крис Бънс: Стилиян ще се излекува

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

dodo7271
Контакти:

Проф. Крис Бънс: Стилиян ще се излекува

Мнениеот dodo7271 » 31 мар 2012 01:29

http://www.dnevnik.bg/sport/2012/03/30/ ... velichava/

Дано това да е началото на позитивните новини за Стилиян Петров.

Младостта и здравословния начин на живот на капитана на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров могат да се окажат ключови за пълното му излекуване, каза специалистът в областта проф. Крис Бънс, цитиран от "Индипендънт". Той добави, че ранната диагноза на левкемията също е важен фактор при лечението.

Професорът обясни, че заради младостта си, Петров може да направи по-агресивна терапия. "Ако е готов, значи ще приеме по-добре лечението." По думите му Стилиян Петров е достатъчно млад, за да може да се възстанови напълно и отново да бъде абсолютно здрав.

Във Великобритания на около 200 души на възраст между 30 и 40 години се поставя подобна диагноза всяка година. Проф. Бънс коментира, че 32-годишният капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров е развил левкемия много млад. "Много повече хора се разболяват от тази болест след 60-ата си година", каза специалистът.

"Заради това, че рядко се среща на тази възраст, понякога не се открива достатъчно бързо. Да си част от една здравословна атмосфера като професионалния футбол, както и помощта на медицинския екип, могат да са решаващи за Стилиян. Колкото по-рано започне лечението, толкова по-големи са възможностите за възстановяване", обясни Бънс.

"Младите пациенти често се възстановяват напълно. За пациентите на средна възраст шансовете за възстановяване са 40-45%, докато при по-възрастните са ниски." Според него болестта често не се открива при младите, тъй като е много рядка за тях.

"Към момента не знаем какъв вид остра левкемия има. Различните видове имат различни прогнози", каза проф. Бънс. Обикновено левкемията се лекува с химиотерапия, но в някои случаи се налага трансплантация на костен мозък.

Данните показват, че във Великобритания всяка година около 2500 души се разболяват от левкемия, като 1800 от тях са на възраст около 60 години.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Re: Проф. Крис Бънс: Стилян ще се излекува

Мнениеот shotgun blues » 31 мар 2012 01:38

Дано !
Вярвам ,че в развита държава като АНГЛИЯ си разбират от работата и тамошните доктори ще направят най-доброто Стенли да пребори болестттта !
Капитане ние сме с теб !
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

MapTy_ftw
Контакти:

Мнениеот MapTy_ftw » 31 мар 2012 02:38

И аз силно вярвам, че в Англия ще го оправят :) Вдигнаха за 4-5дена на крака Муамба, ще вдигнат и Стан :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 31 мар 2012 03:17

Изказването на този професор вдъхва малко оптимизъм.
[center]Изображение[/center]

Iso24
Контакти:

Мнениеот Iso24 » 31 мар 2012 03:58

Дано младостта и силата на Стилян му помогнат в страшната битка! Дай боже този професор да е прав!
Това което знам е, че с гладолечение може да има подобрение и дори излекуване, когато болестта е в ранна фаза.
Надявам се тамошните лекари да помислят и за този вариант разбира се в комбинация с останалите.

Потребителски аватар
kartago
Контакти:

Мнениеот kartago » 31 мар 2012 04:13

Скоро четох, че рака вече е лечим, но в развитите държави! Аз също съм ОГРОМЕН оптимист, че всичко със Стилян ще е ОК! Той го заслужава просто! Защото най-малкото обедини всички фенове на различни отбори в България, защото е знаменосец на името България по света и просто защото е един голям мъжкар! Помнете ми думата, Стилян ще се върне на терена!!! Там му е мястото! А, ние сме хората, които трябва да му даваме всичкия кураж от който се нуждае и нашата огромна любов! Да бъдеш, капитане!

Потребителски аватар
crap
Контакти:

Re: Проф. Крис Бънс: Стилиян ще се излекува

Мнениеот crap » 31 мар 2012 07:39

Дано професорът се окаже прав и Стилиян се излекува! Аз вярвам в това, защото той не веднъж е доказвал своите сили и своя кураж!
YA GUNNERS YA

Потребителски аватар
tani
Контакти:

Re: Проф. Крис Бънс: Стилиян ще се излекува

Мнениеот tani » 31 мар 2012 09:29

От все сърце желая на Стилиян да се оправи.Един от малкото които са играли със сърце във всички отбори в които е бил.Успех Стенли с теб е целия свят,оправяй се бързо

Върни се в “Футбол - България”