В подкрепа на казаното от Капитана, когато завършвах( 4 и 5 курс) след ситото бяхме останали 5 човека...и на разположение ни бяха всички преподаватели и асистенти. Исках да науча, харесвах тази специалност и толкова години по-късно ей сега да ме бутнат, изнасям лекция за режимите на звездния център на трансформатора. Или за влиянието на баланса на активната и реактивна мощност в системата върху честотата и напрежението. Примерно.
Който иска-ще намери начин и имаше условия да научи. Сега в технически вуз (с малки букви) влизат хора с тройки по милост, които не знаят какво е "производна". Или екстремум на функция. Не е сериозно.
Ние имахме 6 математики. МА1, МА2, ЛААГ, дескриптивна геометрия, Теория на вероятностите и статистика, и ММТ( математически методи в техниката, конкретни за дадената специалност. Ред на Фурие, числени методи за решаване на диференциални уравнения и прочее). Скъсваха ни гъза от упражнения и задачи. Една курсова работа я смятах на елка 2 месеца, после компютърът я изплю за 5 минути. Питам асистента-аз защо се мъчих толкова? Отговорът: за да схванеш какво правиш, защо го правиш и как да го направиш. Мда...
България през очите на М. Поплатник
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: България през очите на М. Поплатник
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
sin4ec написа:В подкрепа на казаното от Капитана, когато завършвах( 4 и 5 курс) след ситото бяхме останали 5 човека...и на разположение ни бяха всички преподаватели и асистенти. Исках да науча, харесвах тази специалност и толкова години по-късно ей сега да ме бутнат, изнасям лекция за режимите на звездния център на трансформатора. Или за влиянието на баланса на активната и реактивна мощност в системата върху честотата и напрежението. Примерно.
Който иска-ще намери начин и имаше условия да научи. Сега в технически вуз (с малки букви) влизат хора с тройки по милост, които не знаят какво е "производна". Или екстремум на функция. Не е сериозно.
Ние имахме 6 математики. МА1, МА2, ЛААГ, дескриптивна геометрия, Теория на вероятностите и статистика, и ММТ( математически методи в техниката, конкретни за дадената специалност. Ред на Фурие, числени методи за решаване на диференциални уравнения и прочее). Скъсваха ни гъза от упражнения и задачи. Една курсова работа я смятах на елка 2 месеца, после компютърът я изплю за 5 минути. Питам асистента-аз защо се мъчих толкова? Отговорът: за да схванеш какво правиш, защо го правиш и как да го направиш. Мда...
Питам инДженера: срещулежащ катет към хипотенуза синус или косинус е, а той гледа тавана, усмихва се и.....че и мухи нямаше, които да преброи
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
- Черният козел
- Контакти:
Captain Stottlemeyer написа:River Plate написа:...Не само ГЕРБ, но и всички посткомунистически партии, които бяха създадени от разни дърти генерали и доносници от ДС.![]()
Само ти не разбра, че охраната на Живков е марионетка на разни кагебейци и др. комунистически отломки, същото важи и за ДПС, БСП, АБВ, Кунева и 90% от значимите партии, вземи си отвори очите. Тия хора имат биографии и от преди да основат партии.
Благодаря ти, моето момче. Ти ми отвори очите. Сега вече ще заспя най-после напълно информиран и затова - спокоен!...![]()
Всъщност, ако трябва да бъда съвсем честен и сериозен, споделям напълно становището на героя на Алеко: "Всички са маскари!" Поради тази проста причина не симпатизирам на нито една политическа партия.Честно казано (почти) не познавам и не се сещам за свестен, умен и честен наш политик - поне в България това са несъвместими понятия...
Не познавам и не се сещам за свестен, умен и честен наш политик !!! +1914
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.
Кашчей написа:
Питам инДженера: срещулежащ катет към хипотенуза синус или косинус е, а той гледа тавана, усмихва се и.....че и мухи нямаше, които да преброи
Негов проблем. Но реално погледнато, това няма значение. От инженера се искат реални действия в реална обстановка, а не спомени за теорията и математиката. Но теорията и математиката изграждат цялата система. Едното без другото не може. Аз не помня формулата на провесната крива на проводника, тя е с хиперболични синус и косинус и е много сложна. Но знам къде и как да я приложа. Просто е...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Краставичарят Ганчо написа:Дори минималната заплата в България вече е 420 лева, а средната е 800 лева. Какви глупости е надрънкал тоя!
Млади господине, вие дрънкате глупости. Минималната заплата все още е 380 лева. Ако имахте един ден трудов стаж щяхте да знаете, че около 20% от трудовото ти възнаграждение са данъци.
След ВСВ Русия отново се опитва да унищожи Европа. Този път съюзник им е ИДИЛ.
Captain Stottlemeyer написа:iliev72 написа:С еврата не е уцелил сумата , но като цяло казва верни неща. Не разбирам защо хората се обиждат от истината. Вярно , че боли някой друг да ти я каже , но такава е.
И ще бъде такава докато не гласуваме и на власт са такива като ГЕРБ и техните слуги. Замислете над това което казва и ще видите , че човека е прав.
Очевидно ГЕРБ и техните слуги са осъществили дворцовия преврат на 10 ноември, 1989 година и ГЕРБ и техните слуги, с помощта на ДС, ограбиха и продължават да ограбват държавата...Добре, че се намери един осведомен съфорумец, да ми отвори очите!
А това, че и Китамбала, и Поплатник бяха изхвърлени от своите отбори, защото очевидно и за чеп за зеле не стават, камо ли за футбол, изглежда според автора на темата е дребна подробност, защото аз не познавам и не съм чувал за повече от половен век живот за човек, който е бил изгонен от работа и който говори хубави неща за своя работодател (респ. за страната му)...
П.П. Отделен въпрос е, че населението на (почти)цяла България се стреми да се набута да живее (макар и на квартира) и работи (макар и като сервитьор, шофьор-куриер, работник на бензиностанция, пиколо, охранител, мияч на коли и т.н.,при цялото ми уважение към тези професии) в пустата му София...
Съжалявам, колега, не ме интересува дали някой си е добър футболист, дали е чернокож и дали има еди-какви си политически убеждения.
Интересува ме, че е дошъл, видял е и е разказал. За нещата, на които ние сме свикнали, ала едно проговаряне (и то от чужденец!) ни кара да се срамуваме и да търсим под вола теле защо, по дяволите, ТОЯ ще казва истините, от които ни е срам. Всъщност, това са истините, на които осъждаме децата си - да ги живеят, защото ние не можем да ги приемем и променим по един или друг начин. Ето това ми е важно. С удоволствие цитирам това мнение - не защото ми е приятно казаното, а защото е важно тези които се срамуват да го прочетат, а тези които не - да се засрамят.
Този става да отиде в Левски.
Отвратително впечатление прави коментара му за момчето, играещо без ръка. Би трябвало за това изказване да го разнасят по всички сайтове.
За заплатите е прав. Много хора и в по-богатите градове работят и в събота за 400 лв на месец. Просто тук е мизерия натрапена от държавата. Според мен тук чиновници трябва да бъдат само хора в неравностойно положение - всички други на трудовия пазар.
Отвратително впечатление прави коментара му за момчето, играещо без ръка. Би трябвало за това изказване да го разнасят по всички сайтове.
За заплатите е прав. Много хора и в по-богатите градове работят и в събота за 400 лв на месец. Просто тук е мизерия натрапена от държавата. Според мен тук чиновници трябва да бъдат само хора в неравностойно положение - всички други на трудовия пазар.
-
James Beattie
България през очите на М. Поплатник
"М.Поплатник през очите на България" - сакат , ялов инвалид "нападател".
Captain Stottlemeyer написа: А това, че и Китамбала, и Поплатник бяха изхвърлени от своите отбори, защото очевидно и за чеп за зеле не стават, камо ли за футбол,
Той и Прохазка беше на ръба да бъде разкаран, като пълен некадърник.
НА някой чужденци им трябва повече време за да се адаптират към подобието на футбол, което се играе у нас.
Относно споделеното за живота в тази част на България, Поплатник е болезнено прав.
В България в провинцията едно 20% в трудоспособна възраст получават сума около минималната.

- Жълто-черен Пловдив
- Контакти:
Малко е пресолил манджата, но като цяло кое не е вярно? В Северо-запада масово бачкат за по 300-400 лв, 80% от българите карат коли над 15 години, има много улични кучета и просяци, включително сакати, по улиците. България не е само София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Не, че ние сме цъфнали и вързали, но по се ядва.
Върни се в “Футбол - България”