Да имаш чичо владика... Витоша Бистрица

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Да имаш чичо владика... Витоша Бистрица

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 17 дек 2015 17:25

Gogot написа:Много сте наивни

ЧЛЕН 24. (1) Административни и имуществени санкции за
виновен мъжки отбор в професионалния футбол и
"В" АФГ.
Когато футболен отбор - мъже не се яви на терена,
непокрива спортни критерии по лицензиране или отказва
участие в дадена среща по неуважителни причини:
а) при първо неявяване - губи футболната среща
служебно с 0:3 и от актива му се отнемат 3 /три/ точки,
като на клуба се налага и имуществена санкция,
както следва:

в "А" група - 5000 лева в „Б" група - 2000 лева в "В" група
- 600 лева
б) при второ неявяване - изважда се от състава на
съответната група.

в) основателността на причините за неявяването се
доказват пред съответния администриращ орган.

Бистрица не се е явила срещу цска, а не е напуснала терена серщу цска. И не се изваджат от първенството. мислете малко. Все са ви виновни, мама му стара!? Все на някой помагат :D
Освен това причините на Витоша са УВАЖИТЕЛНИ, защото е имало данни, че ще ги нападнат по политически съображения и ще ги пребият. Така казаха те, това си е уважителна причина от всякъде

Всъщност от цитираното от теб излиза, че е трябвало за неявяването срещу ЦСКА както следва:
-ако приемем, че наистина причините са им уважителни то присъдената служебна загуба е несправедлива.
-ако приемем, че причината е неуважителна то правилно им е присъдена служебна загуба, но неправилно от актива им не са отнети 3 точки.

С други думи и да е уважителна и да не е посочената от тях причина правилата не са спазени изцяло.

Колкото до твърдението, че причината, посочена от Витоша е уважителна: пише, че основателността на посочената причина се доказва. с други думи отбора на Витоша трябва да представи неоспорими доказателства, че е имало замисъл и реална опасност играчите да бъдат пребити.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
jermiun
Контакти:

Re: Въпрос към СТК относно случаите с Беласица и Витоша.

Мнениеот jermiun » 17 дек 2015 17:35

Първо: Беласица не е ощетила ФК Левски.
Второ на второ, Витоша само им прилича на Подуенци, но и това явно е достатъчно.
“Сегашният “Левски” бе създаден от Държавна сигурност. Татяна Дончева го узакони, тъй като тогава тя беше прокурор в Софийски градски съд. Този отбор, който играе сега, е подмененият “Левски”. Това е нелегитимен клуб. Истинския “Левски” не играе никъде”

RESPECT
Контакти:

Мнениеот RESPECT » 17 дек 2015 17:55

Turo написа:Понеже много се раздуха изваждането на Литекс от А група,искам да задам един въпрос към СТК или някой който е наясно да ми отговори:
1.Случаят с Беласица Петрич.Става въпрос за мача от последния кръг на Югозападната В група Септември(Сф)-Беласица,в който гостите напуснаха терена между двете полувремена и бе присъдена служебна победа на Септември с 3:0.Въпросът ми е:Защо Беласица не беше извадена от групата,както се случи миналия сезон с Места Хаджидимово???
2.Случаят с Витоша Бистрица.Става въпрос за неявяването им на мача с ЦСКА.В правилника пише,че когато отбор не се яви за мач по неуважителни причини му се присъжда служебна загуба и му се отнемат 3 точки от актива.Отново питам,защо не отнеха 3 точки на Витоша?Не виждам нищо уважително в тяхното неявяване!Само да припомня,че при първото неявяване на Локомотив(София) за мача от същата група на 16 август за мача с Пирин(Гоце Делчев),на 18 август СТК взе решение на клуба да се вземат 3 точки от актива на клуба,което не се случи с премиерския Витоша.
Фен съм на Локомотив София,и не съм пуснал темата за заяждане,ще помоля модераторите да не ми я трият.Просто не съм наясно явно с някои неща и искам някой ако може да ми ги разясни

Търо, прав си братле, но нали знаеш, че в нашата държава всички са равни, но някои са ....... по-равни ! ;)

Има някои отбори, за които правилата в БФС и законите в България не важат. ФАКТ !

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 17 дек 2015 17:56

Turo написа:Понеже много се раздуха изваждането на Литекс от А група,искам да задам един въпрос към СТК или някой който е наясно да ми отговори:
1.Случаят с Беласица Петрич.Става въпрос за мача от последния кръг на Югозападната В група Септември(Сф)-Беласица,в който гостите напуснаха терена между двете полувремена и бе присъдена служебна победа на Септември с 3:0.Въпросът ми е:Защо Беласица не беше извадена от групата,както се случи миналия сезон с Места Хаджидимово???
2.Случаят с Витоша Бистрица.Става въпрос за неявяването им на мача с ЦСКА.В правилника пише,че когато отбор не се яви за мач по неуважителни причини му се присъжда служебна загуба и му се отнемат 3 точки от актива.Отново питам,защо не отнеха 3 точки на Витоша?Не виждам нищо уважително в тяхното неявяване!Само да припомня,че при първото неявяване на Локомотив(София) за мача от същата група на 16 август за мача с Пирин(Гоце Делчев),на 18 август СТК взе решение на клуба да се вземат 3 точки от актива на клуба,което не се случи с премиерския Витоша.
Фен съм на Локомотив София,и не съм пуснал темата за заяждане,ще помоля модераторите да не ми я трият.Просто не съм наясно явно с някои неща и искам някой ако може да ми ги разясни

Много добри въпроси. Но не съм запознат с фактите, че да кажа. Мислех си, че на Витоша са им отнели точки?

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 17 дек 2015 18:01

pomiqr271 написа:"Беласица" изхвърлиха ли ги от "В" група? Преди две седмици напуснаха терена срещу "Септември".

Ти правиш ли разлика между отбор напуснал терена и отбор неизлязъл на терена ?Знаеш ли , че ако Литекс бяха оставили да се бие дузпата и на почивката откажеха да излезат за второто полувреме , че сега все още щяха да са в А група ?
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
streetbard
Контакти:

Мнениеот streetbard » 17 дек 2015 18:02

И на левскарите в тоя мач поведението им е странно. Изглеждат ми режисирани нещата. Бедоя на два пъти провокира, онези отвръщат. Търсят начин да разкарат БФС и май го намериха. А щом от Витоша са се страхували за живота си на мач срещу ЦСКА, то БФС би трябвало да разследва ЦСКА за това, че не са създали нормални и сигурни условия за провеждане на мача. Ако така са се оправдали наистина, то ЦСКА трябва да попадне под ударите на закона.Мачът май щеше да бъде на Армията.

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 17 дек 2015 18:13

Витоша предварително обяви , че няма да се яви на мача и посочи причините.Съдии и делегати не се разкарваха , БФС присъди служебен резултат , но правилно не отне точки .Ще дам пример с един мач от ЮЗ В група тази пролет .В петък Германея СБ уведомява БФС , че не може да се яви на мача срещу Оборище Панагюрище в неделя , защото играчите са яли глиганско месо и имат разстройство .БФС отсъжда сл. победа за Оборище с 3-0 и не отнема точки на Германея ....
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Vladislav
Контакти:

Мнениеот Vladislav » 17 дек 2015 18:14

jermiun написа:Първо: Беласица не е ощетила ФК Левски.
Второ на второ, Витоша само им прилича на Подуенци, но и това явно е достатъчно.

За първото си абсолютно прав.
Второ, Витоша не са напуснали терена, а казаха че няма да се явят. При второ неявяване изхвърчат- такива са правилата.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 дек 2015 18:28

1palq4o1 написа:
GOLEADOR написа:При явното нарушение от страна на Левски (подкуп на съдиите) вие търсите да намерите казус който оневинява жертвите (Литекс).
Тук трябва да се намеси прокуратурата и да разбере кой от Левски е осигурил парите за подкупа.Тези пари от черна каса ли са или идват от спонсорите.Ако спонсорите са замесени съд и за тях.Корупцията е наказуема в България,а вие вместо да искате да се разследва това престъпно дело се занимавате с наказанието на жертвата на престъплението!Лошото е,че и медиите тласкат общественото мнение на там и гузно мълчат за "другия начин" който трябва да се разследва от прокуратурата.Освен черна каса трябва да се разбере дали пари от нея не са отишли за залагане и на черно тото!Съд за Левски-1914 и виновните собственици и спонсори да лежат в затвора!Това е положението!

Я!!?!?!?!?!?!?!
И щом е толкова ясно нарушението, ти и маш документи, свидетели...???
Представил си документацията по случая пред...???
Свидетелите ти са дали показания пред прокурор...???
Защото, ако нито едно от горните не е изпълнено-ти клеветиш!!!
А за клевета гориш!!!

Съдийството в мача бе повече от скандално и прокуратурата трябва да се самосезира и разследва тази среща.Те имат средствата и възможността да разберат:
1.Кой е поръчал и платил на съдиите,ако парите за подкупа са от спонсорите да се разследват и те.
2.Има ли Черна каса и залагано ли е на черно тото.
3.Кои са участниците в корупционната сделка от страна на БФС и Левски.
След установяване на лицата които са участвали в далаверата - съд и присъда!Това е,за каква клевета говорим ,за какви пет лева?Всички милеещи за правовия ред в страната трябва да искат от прокуратурата да се заеме с мача проведен на Герена!Аз искам,а ти?
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 17 дек 2015 18:38

Betchualeng Arnaikem написа:
GOLEADOR написа:При явното нарушение от страна на Левски (подкуп на съдиите) вие търсите да намерите казус който оневинява жертвите (Литекс).
Тук трябва да се намеси прокуратурата и да разбере кой от Левски е осигурил парите за подкупа.

Преди прокуратурата да търси кой е осигурил пари за подкуп трябва да докаже даването на подкуп. Ако някъде е излязла неопровержима и доказана информация, че Левски са подкупили съдията (например признание на съдията, човек от Левски или изявление на прокуратората или полицията) то се извинявам за пропуска.

Нека да допълня, че съдията даде два червени картона за хамалско и усърдно блъскане без топка, като втория път изгонения играч на Литекс дори не участваше в ситуацията, заради която си изкара ЧК.

Затова бих казал, че е редно да се разследва поведението на футболистите на Литекс, които въобще не се колебаха да се въвлекат в ситуация, при която червения картон е просто задължителен. Редно е да се установи изперкали ли бяха, нареждания (и от кого) ли следваха или какво?

Даването на картони само за нарушенията от играчи на Литекс и покровителството над недосегаемите от Левски е толкова явно и арогантно,че принудиха Литекс да напусне срещата.Да кажеш,че на Левски не трябва да се дава червен картон защото това се случва в началото на срещата е апотеоз на арогантността .Както и да е,Литекс с 10 човека показаха кой е по-силния на терена и ако не беше поръчковото съдийство сините отново отиваха на разгром.Човека в черно си изпълни поръчката и сега прокуратурата трябва да разбере КОЙ го е поръчал и от къде идват парите за корупция.После съд и виновниоте в БФС и Левски да лежат в ЦСЗ!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Футбол - България”