Pragmatichen написа:седемнамалко написа:А какви успехи има България в ЕКТ?

Може да се влезе в ШЛ с местни играчи и скромен бюджет, примери - десетки, няма да стане веднага, може да е след 5-10 сезона работа, може и никога, ако нямаш и малко късмет, но е напълно възможно, почти всяка година в ШЛ влзиа отбор с бюджет по-малък от на нашите "грандове" и съставен от предимно местни играчи, за ЛЕ да не говорим, но трябва да се работи правилно и много, и колкото пари изкарваш да ги харчиш разумно.
ПП Примерът с Латвия го дадох, защото сме на тази тема

Но според теб с кои страни трябва да се мерим? С испания и Германия?

Хайде, малко по-сериозно, най-много да сме на нивото на средно-европейските държави като Чехия, Словения и т.н., колко мислиш, че е беше бюджета на Кошице преди да влязат в ШЛ в края на 90-те? А на Виктория (с изгонен от Левски играч) преди 3-4 години?
Аз знам, че ШЛ я наричат лигата на богатите, а не лигата на бедните.
Също така знам, че ЛЕ от този сезон е с драстично повишени приходи и премии в групите, т.е. доближават я по стандарт до лигата на богатите- ШЛ.
В тези турнири може някога да са влизали бедни отбори, но занапред такива нямат шансове, а дори и да влязат, ще имат 6 загуби в групата и минус 20 гола разлика.
Освен това, даваш за пример Чехия и конкретно Виктория Пилзен, но мога да ти кажа, че тяхното първенство е в пъти по-силно от нашето и специално Виктория Пилзен е един супер богат отбор спрямо Славия, Пирин и Локо Пд.
Да не говорим, че на стадиона в Пилзен идват по минимум 10-15-20 000 зрители на ВСЕКИ МАЧ, нещо, за което нашите отбори не могат и да мечтаят.
Човече, за каквото и да си говорим, става дума за пари.
Погледни стадиона на БАТЕ в Борисов, той е малко бижу, погледни стадиона на Стяуа и ги сравни със стадиона в Лаута, в Благоевград, Монтана и т.н.
Някой говореше за Милсами, Милсами не са никакъв критерий, биха нашите и после бяха размазани от Шкендербеу от Албания.
Истината е, че още 10 пъти да играят с Лудогорец, 10 пъти ще отпаднат, но тогава с този некадърник Рибейро- толкова.
С Дерменджиев начело, Милсами щеше да бъде смазан с разлика.
Тъжното в цялата работа е, че до края на сезона очаквам още поне 1 отбор да отпадне от групата и направо си отиваме към аматьорски футбол.
България е много, много, много зле във всички сфери и надежда отникъде не се вижда.