Днес се навършват 50 години от мача във Флоренция

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

saract
Контакти:

Re: Днес се навършват 50 години от мача във Флоренция

Мнениеот saract » 29 дек 2015 15:34

Велика победа откъдето и да се погледне.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 дек 2015 16:00

River Plate написа:Това ли ти роди гениалния мозък?

Върни се назад и виж кой намесва полуфиналите на ЦСКА в темата първи!
Мачът е голям, не само заради победата, а заради начина по който е извоювана и то срещу силен съперник, който няколко месеца по-рано буквално ни е размазал като домакин с 5:0. България се класира за втори път на финалите, като е един от 14-те отбора, добили правото си да играят с игра, а не по право (домакин или СШ). До Мексико 70 сме отстранявали Франция, Белгия, Холандия и Полша. Сега с тези държави да сме в една група (която и да е от тях) резултатът е предизвестен.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 29 дек 2015 16:34

Кашчей написа:
River Plate написа:Това ли ти роди гениалния мозък?

Върни се назад и виж кой намесва полуфиналите на ЦСКА в темата първи!
Мачът е голям, не само заради победата, а заради начина по който е извоювана и то срещу силен съперник, който няколко месеца по-рано буквално ни е размазал като домакин с 5:0. България се класира за втори път на финалите, като е един от 14-те отбора, добили правото си да играят с игра, а не по право (домакин или СШ). До Мексико 70 сме отстранявали Франция, Белгия, Холандия и Полша. Сега с тези държави да сме в една група (която и да е от тях) резултатът е предизвестен.

Забравяш и Португалия на Еузебио които също бием в решителен мач на неутрален терен през 1963 г.А това е страшно силен тим на Португалия пълен със зведи на Бенфика които стават два пъти носител ни КЕШ през това време.

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 29 дек 2015 16:38

Дори си мисля че Португалия през 1963 г. е много по силен отбор от Белгия през 1965 г.Това е лично мнение разбира се.

Георг
Контакти:

Мнениеот Георг » 29 дек 2015 17:25

Гунди наистина бе велик!Неговото величие се измерваше не само на футболния терен!Той бе чаровник когото обичаха всички без значение от клубните им пристрастия!Всички го считаха за общо национално богатство !!!Някой младежи които не са съвременици на времето,определят че едва ли не България е играла с втория си състав?!Това просто не е вярно!Да има сериозна подмяна на играчи от последния мач,но нима Якимов,Колев,Бонев,Жеков или пък Теко Абаджиев могат да бъдат категоризирани като втори отбор?!Категорично не!Просто Витлачил направи изключителен ход с връщане в отбора на стари и опитни бойци начело с Ларгов !Изключителна отборна игра и виртуозна индивидуална изява на гениалния Гунди и....успяхме!Не мисля,че Политбюро са наредили на Витлачил какъв отбор да изкара?!Не това за постдемократични измислици?!900 -те лева сега са смешни ,но тогава бяха годишния доход на една тъкачка.Все пак е нещо!Идеята бе игра не за парите ,а за честта!

saract
Контакти:

Мнениеот saract » 29 дек 2015 18:11

Истината е че тогава А група е имала потенциал да излъчи няколко много силни формации на националния отбор.Този мач определено се е заложило на старите кучета и на бойците.Един Ларгов например вече е бил позагубил титулярното си място в Славия за сметка на Иван Давидов но е получил място в състава заради всеотдайността си.И се е представил много силно във Флоренция.Иван Колев на 35 години /много сериозна възраст тогава/ пък е бил смятан за свършен за големия футбол.А дава перфектна асистенция за първия гол.Плюс железните бойци Вуцов и Жечев и вратаря Георги Найденов който прави мача на живота.

true blue 71
Контакти:

Мнениеот true blue 71 » 29 дек 2015 18:25

Каквото и да се говори през 60 - те години на миналия век сме имали силен шампионат и поне два равностойни национални състава. На национално ниво сме побеждавали именити съперници, а през споменатото десетилетие шампиони са ставали Левски, Цска, Локо Сф, Спартак Пд, Ботев Пд. Това говори за конкуренция и съответно за оспорвани и качествени мачове.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 дек 2015 19:22

Мисля, че не беше нужно половината текст в публикация, посветена на успех на България да е само за Гунди, като поне част от него дори не е за самия двубой, а останалите играчи и самия двубой да бъдат споменати така .. набърже и за по малко.

Казвам го като убеден левскар. Гунди си е Гунди, но темата е за националите, а там той е бил ЕДИН от тях, ЕДИН от успялите (и споменати между другото). Един, макар и звезда и лидер.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 29 дек 2015 21:57

Betchualeng Arnaikem написа:Мисля, че не беше нужно половината текст в публикация, посветена на успех на България да е само за Гунди, като поне част от него дори не е за самия двубой, а останалите играчи и самия двубой да бъдат споменати така .. набърже и за по малко.

Казвам го като убеден левскар. Гунди си е Гунди, но темата е за националите, а там той е бил ЕДИН от тях, ЕДИН от успялите (и споменати между другото). Един, макар и звезда и лидер.
Ми що не пусна ти темата.И аз исках някой да я пусне темата , пък аз да споделя , че Иван Колев , Якимов , Гунди и останалите разбиха червените дяволи.Не левскарите и цесекарите, а българите.Това е най- великият квалификационен мач в историята на българския футбол.Мачът на Парк де пренс е номер 2.
Последна промяна от 727150 на 30 дек 2015 14:54, променено общо 7 пъти.
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 дек 2015 22:33

727150 написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Мисля, че не беше нужно половината текст в публикация, посветена на успех на България да е само за Гунди, като поне част от него дори не е за самия двубой, а останалите играчи и самия двубой да бъдат споменати така .. набърже и за по малко.

Ми що не пусна ти темата.И аз исках някой да я пусне темата , пък аз да споделя , че Иван Колев , Якимов , Гунди и останалите разбиха червените дяволи.Не левскарите и цесекарите, а българите.Това е най- великият квалификационен мач в историята на българския футбол.Мачът на Парк де Пренс е номер 2.Цървулът Ники Александров вече си мисли , че сайтът Гонг.бг му е бащиния.Не е твой сайта другарю аматьор-професионалист.
Сайтът е на читателите/потребителите/.

Че като не съм пуснал аз темата това не значи, че не може да коментирам как е пусната. Инак не оспорвам успеха, нищо подобно. И класата на Гунди няма да оспорвам. Както и да е.

Ники Александров и компания не казваха ли, че са външни сътрудници на сайта ли, нещо такова.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Футбол - България”