А защо със злоба?!?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

joro bad

Re: А защо със злоба?!?

Мнениеот joro bad » 13 мар 2010 10:40

moonlight написа:В последните няколко дни нашия любим форум се изпълни със злоба. Тя няма цвят, присъща е за феновете на всички отбори, без изключения! Който не вярва, може да направи справка в последните по-активни теми(най- пресен пример- темата за програмата на ЦСКА и Черно Море.) Аз не писах през тези няколко дни. Не искам да участвам в подобни теми :x
Много от Вас ще сметнат моята тема за безсмислена. Аз обаче не мисля така, затова я пускам! Ще Ви разкажа една случка от днес. Аз съм от град Пловдив, фен на Левски.(темата за това, дали трябва да съм от отбор от друг град е прекалено сложна и не искам да се въвличам в нея, поне не и днес)Прибирах се от училище заедно с един приятел. Той е ботевистче, играе в школата.Говорехме за юбилея, школата, Христолов и още нещо :mrgreen: Вървяхме си по улицата и срещу нас се приближиха две наши съученички. Не знам от кой клас са, нямам си идея как се казват, но знам че учим в едно училище, защото се засичаме редовно. Едното от момичета беше с шалче на Ботев.Минахме покрай тях и някак си несъзнателно двамата извикахме почти едновременно по едно АЙ КАНАРИ! Тя ни се усмихна и продължи по своя път, както и ние! В този момент аз осъзнах истинската цена на тази игра. Да ражда усмивки! В този момент не ми пукаше, че тя е ботевистка, а аз левскар. Интересуваше ме само, че сме фенове на тази велика игра! И си зададох въпроса защо трябва да се държим злобно един към друг, след като може да се наслаждаваме заедно на това удоволствие?!? И си отговорих, сам за себе си! Защото сме в България! А кой ако не ние, има сили да промени това?!
П.С. Не знам дали това е правилния раздел. Нямах си на идея къде да я пусна, но реших, че тук ще е най-уместно.

Евала, така трябва. Респект :!: :idea: :lol: И само Левски!

oli
Контакти:

Мнениеот oli » 13 мар 2010 11:50

Много добра тема ...
Но за мен отговорът е ОЧЕваден.
В този сайт и в този форум 80% от посетителите са привърженици на един отбор и той е все известен със своята злоба....

Потребителски аватар
captain_drifuss
Контакти:

Мнениеот captain_drifuss » 13 мар 2010 11:53

злобата ще те нахрани, когато няма нищо друго....

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 13 мар 2010 11:54

msm написа:Защо ли? Ами защото от няколко дни започнаха мачовете. Иначе, готините хора тук се разделиха по цветове на любимите си отбори и се започнаха споровете. Само за два кръга, се случиха доста неща които провокираха фенщината във всички привърженици. Действията или бездействията на футболисти, треньори, собственици, съдии и журналисти провокираха "струните" на злобата и зависта. Едни и същи събития, погледнати през погледа на различни по цвят фенове, изглеждат съвсем различни. А, повлияни от пристрастията си, не можем да стигнем до единомислие и неизбежно се стига до конфликти. Просто няма начин да не е така. За мен споровете не са проблем, но определени обиди, епитети и вулгарности, със сигурност не са ми приятни. За това искам да помоля всички които пишат тук, да водим спорове но в рамките на благоприличието . Без псувни, без изопачени имена или директни нападки. Помнете , че няма как всички да сме еднакви и да мислим по един и същи начин. Но, можем поне да уважим чуждото мнение, независимо от това дали сме съгласни или не.

+1 :) Съгласен съм до голяма степен и със Странджата и с Марми 52. В техните мнения според мен има много истини. :) Браво и от мен на автора на темата! :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 13 мар 2010 12:16

И аз това пея, откакто съм в този форум, но почти не срещам подкрепа, за съжаление. Заради един модератор спрях да пиша във форума на Левски, защото ми изтри една тема за протеста през януари миналата година. Очаквах поне модераторите там да са на ниво, но имаше хиляди теми за простотии, а тази тема беше изтрита-при това си изказах разумно доводите пред пича, който е и с 15 години по-млад сигурно, но има правото да коли и беси. Тук по същият начин се опитах да осъществя контакт с 1 от модераторите, който даже не сметна за необходимо 2 думи да напише-все едно не му бях писал, а имах основание за това и го бях направил по максимално културен начин... И това беше на път да ме откаже, но реших да продължа да се боря, пък да става, каквото ще... Защото и дори в тази тема се намери човек, който може да хвърли кал без да се обоснове
Но за мен отговорът е ОЧЕваден.
В този сайт и в този форум 80% от посетителите са привърженици на един отбор и той е все известен със своята злоба....

Само мога да предполагам какво има предвид, но това си е...нямам думи просто...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
moonlight
Контакти:

Мнениеот moonlight » 13 мар 2010 13:14

Съгласен съм напълно, че злобата е навсякъде! Съгласен съм напълно, че живота на българина е тежък през последните 20 години(Макар че, аз за радост още не съм се сблъскал с много от проблемите.Все пак съм на 18 ;) ) Но това достатъчен довод ли е, за да бъдем злобни? Не мисля. Нали футболът е просто една игра, която трябва да забавлява хората?! Нали футболът е мястото, където за 90 минути ние забравяме за нашите проблеми?! Не можем ли поне през тях да бъдем щастливи и позитивно настроени хора ;) Все пак винаги има следващ мач, следващ турнир, следващ сезон ;)

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 13 мар 2010 13:23

Наистина чудесна тема - няма две мнения, че тази игра предимно трябва да ражда усмивки и положителни емоции, както и да сближава хората, а не да ги насъсква един срещу друг. Винага има зли езици - имало ги е, ще ги има...
Нека наистина да се очовечим малко и да не забравяме че все пак сме ХОРА 8-)
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
_RoKi_
Контакти:

Мнениеот _RoKi_ » 20 мар 2010 01:03

Някои не правят разлика между закачка,злоба или майтап.Но е факт,че понякога футболните различия,пристрастия и гледни точки ни карат да правим глупави неща....Това си е българинът 8-)

Върни се в “Футбол - България”