БФС предупреди: Край с компромисите
БФС спира с компромисите. Неизрядните клубове няма да вземат лиценз, изключения няма да се правят. Това обяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев. По този повод вчера се състоя среща между членовете на лицензионната комисия и президентите на клубовете. Те бяха запознати с всички изисквания.
Към момента Ботев (Пд) има задължения към БФС. Ако те не бъдат платени до началото на пролетния сезон, ще костват лиценза на отбора.
http://7sport.net/7sport/fb_a_grupa/d5630_2.htm
А така!Почна се.
Ако БФС направи А група 12 отбора...
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Ако БФС направи А група 12 отбора...
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
- Red_champions
Аз съм против тея работи-то промяна,промяна,хубаво,нали,хубава работа,ама българска.
Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !
Вместо да я намалят "А" група трябва да я направят 18 отбора.
Колкото повече имена и различни отбори, толкова по-голяма конкуренция, толкова повече изненади и мачове.
Какъв по-голям кеф от това Горно Уйно да спъне Литекс в Ловеч в някой мач - безценно.
Колкото повече мачове както искате намаляне на 10 отбора примерно по 4 на сезон между Литекс, Левски, ЦСКА и т.н. толкова повече си омръзват и дори спада интереса.
Колкото повече имена и различни отбори, толкова по-голяма конкуренция, толкова повече изненади и мачове.
Какъв по-голям кеф от това Горно Уйно да спъне Литекс в Ловеч в някой мач - безценно.
Колкото повече мачове както искате намаляне на 10 отбора примерно по 4 на сезон между Литекс, Левски, ЦСКА и т.н. толкова повече си омръзват и дори спада интереса.

Не се залъгвайте,същата работа ще е..
Гледахте ли днеска Нюкасъл-Уест бромич от Чемпианшип..такъв мач и в А група не помня да съм гледал..
Истината за мене е ако се намери стабилен спонсор на първенството да се разиграват пари според мястото и да са 18 отбора.
18 отбора и 3 изпадат директно 4 играе бараж..
И колкото повече отбори толква по малко предпоставки за уговорки.Те нямат пари за заплати и трансфери всеки кръг мачове ли ще купуват..
И още една купа може да се въведе (Карлинг къп) и още една за долните дивизий(Б и В и окруъжните)
Много мачове много предавания но с стабилен спонсор на първенството това е най-важното условие..
И да се казва Суперлига или нещо такова да е пълна промяната хаха..
Гледахте ли днеска Нюкасъл-Уест бромич от Чемпианшип..такъв мач и в А група не помня да съм гледал..
Истината за мене е ако се намери стабилен спонсор на първенството да се разиграват пари според мястото и да са 18 отбора.
И колкото повече отбори толква по малко предпоставки за уговорки.Те нямат пари за заплати и трансфери всеки кръг мачове ли ще купуват..
И още една купа може да се въведе (Карлинг къп) и още една за долните дивизий(Б и В и окруъжните)
Много мачове много предавания но с стабилен спонсор на първенството това е най-важното условие..
chelseabg написа:Не се залъгвайте,същата работа ще е..
Склонен съм да съглася с теб, ако ми посочиш една фирма, която има нужните средства и би се навила да ги налива в септичната яма наречена бг футбол.
- child in time
- Контакти:
Аз ще си дам мнението след като останем!
И все пак 12 отбора с 2 стадиона и 10 по милост нищо няма да промени! Само да не им дойде отново тъпата идея за Висша лига беше много нелепо !

БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

Аз не съм много съгласен на 12 отбора. Не за друго, а защото това е половинчата мярка, няма да даде желания ефект и ще компрометира идеята за намаляване на отборите за дълго време. Ще се получи нещо като системата с плейофите.
Оптималният вариант за А група е 10 отбора и, смея да твърдя, ще бъде добре да има единна Б група от 10 отбора и след това деление по регионален принцип - Северна/Южна или Източна/Западна В група. От А група първите играят в ЕКТ, последните 2 изпадат, а третият отзад напред играе бараж с 3 отбор от Б група. Последните 3 отбора от Б група изпадат директно, първенците от регионалните групи влизат директно, както и единият от вторите отбори, който спечели бараж. По този начин елиминираме златната среда и в Б група.
Б група с 20 отбора е недомислица - повече от половината отбори няма да има за какво да играят още към края на есенния полусезон. Представете си мач между 10-ия и 12-ия при група от 20 отбора какъв заряд ще има. По-добре срещата да е на по-ниско ниво, но да определя кой ще заеме първото или второто място в трета дивизия.
Малко за критиките към идеята:
-
Не е и необходимо да го гарантира. Достатъчно е да създава предпоставки за това. И на изборите няма гаранция, че новите управници ще са по-добри от предишните, ама ходим да гласуваме.
-
Повече пари при равни други условия означават по-качествен футбол. Това не означава, че само те имат значение. Ключовото тук е при равни други условия. Идеята е да се промени форматът на първенството, защото няма изгледи парите да станат повече и е нормално да търсим други начини да вдигнем нивото.
-
Първенството в Шотландия е с малко отбори, защото футболът им е слаб, той не е слаб, защото отборите са малко. Ако отборите бяха повече, вероятно клубният им футбол щеше да е още по-слаб.
Англия и Испания имат първенства с много отбори, защото футболът им е на високо ниво.
-
Понеже сега Русе, Плевен, Велико Търново и Враца са много добре. Вижте, от Русе съм, не съм виждал отбор от нашия град в А група от повече от 10 години (когато Раковски доигра сезона с юношите и падаше с по 7-8 гола). И колкото и да ми се иска Дунав да влезе в А група, честно казано не виждам с какво нещата ще са кой знае колко по-различни, като гледам колко ни е смешен футбола. Не знам каква е тази обсебеност на някои хора да кажат, че отборът им е в А група. Дайте да я направим 30 отбора, че всички провинциални центрове да са там. Много важно - дали ще се казва А група или Галактическа лига, като ходят по 500 души на мачовете. Важното е да се промени качеството на футбола или ако не друго, да се повиши поне заряда на срещите.
-
Никой не им гарантира мястото там. Ако някой друг отбор иска да го заеме, трябва да играе по-добре от тях.
-
На практика изрядните отбори трудно ще бъдат много повече от 10, поне в близките години. Фиксирането на бройката на 10 отбора ще осигури предсказуемост на формата и на програмата на първенството. Освен това елиминира златната среда.
Оптималният вариант за А група е 10 отбора и, смея да твърдя, ще бъде добре да има единна Б група от 10 отбора и след това деление по регионален принцип - Северна/Южна или Източна/Западна В група. От А група първите играят в ЕКТ, последните 2 изпадат, а третият отзад напред играе бараж с 3 отбор от Б група. Последните 3 отбора от Б група изпадат директно, първенците от регионалните групи влизат директно, както и единият от вторите отбори, който спечели бараж. По този начин елиминираме златната среда и в Б група.
Б група с 20 отбора е недомислица - повече от половината отбори няма да има за какво да играят още към края на есенния полусезон. Представете си мач между 10-ия и 12-ия при група от 20 отбора какъв заряд ще има. По-добре срещата да е на по-ниско ниво, но да определя кой ще заеме първото или второто място в трета дивизия.
Малко за критиките към идеята:
-
Намаляването на броя на отборите не гарантира повишаване на качеството на футбола
Не е и необходимо да го гарантира. Достатъчно е да създава предпоставки за това. И на изборите няма гаранция, че новите управници ще са по-добри от предишните, ама ходим да гласуваме.
-
Без повече пари няма по-високо качество на футбола
Повече пари при равни други условия означават по-качествен футбол. Това не означава, че само те имат значение. Ключовото тук е при равни други условия. Идеята е да се промени форматът на първенството, защото няма изгледи парите да станат повече и е нормално да търсим други начини да вдигнем нивото.
-
В Шотландия имат малко отбори, а първенството им е слабо. Вижте в Англия и Испания колко са много и колко са им по-силни първенствата
Първенството в Шотландия е с малко отбори, защото футболът им е слаб, той не е слаб, защото отборите са малко. Ако отборите бяха повече, вероятно клубният им футбол щеше да е още по-слаб.
Англия и Испания имат първенства с много отбори, защото футболът им е на високо ниво.
-
Ако направим А група от 10 отбори, много от футболните центрове в провинцията ще западнат
Понеже сега Русе, Плевен, Велико Търново и Враца са много добре. Вижте, от Русе съм, не съм виждал отбор от нашия град в А група от повече от 10 години (когато Раковски доигра сезона с юношите и падаше с по 7-8 гола). И колкото и да ми се иска Дунав да влезе в А група, честно казано не виждам с какво нещата ще са кой знае колко по-различни, като гледам колко ни е смешен футбола. Не знам каква е тази обсебеност на някои хора да кажат, че отборът им е в А група. Дайте да я направим 30 отбора, че всички провинциални центрове да са там. Много важно - дали ще се казва А група или Галактическа лига, като ходят по 500 души на мачовете. Важното е да се промени качеството на футбола или ако не друго, да се повиши поне заряда на срещите.
-
В А група с 10 отбора, половината ще са софийски
Никой не им гарантира мястото там. Ако някой друг отбор иска да го заеме, трябва да играе по-добре от тях.
-
Няма смисъл да се намаляват отборите. По-добре да се затегне контрола при раздаването на лицензи
На практика изрядните отбори трудно ще бъдат много повече от 10, поне в близките години. Фиксирането на бройката на 10 отбора ще осигури предсказуемост на формата и на програмата на първенството. Освен това елиминира златната среда.
С трици маймуни не се ловят. И 8 да ги направят, ако не се вкарат повече пари, генерална промяна няма да има. Може би ще се повиши малко концентрацията на горе-долу добри футболисти в тия отбори, защото така още по-лесно ще ограбват играчите по-бедните клубове без пари. Ще се повиши и първоначалния интерес на телевизонния зрител, на който обаче с времето ще му омръзне да гледа едни и същи отбори по 4 пъти един срещу друг. По стадионите пък посещаемостта дори може да спадне, защото качеството на футбола реално ще си е почти същото и не вярвам да се привлекат нови хора по стадионите, които ще са си пак толкова мизерни и селски, а отделно в А група ще ги няма част от отборите с публика- дали пловдивските, дали Берое... Общо взето преливаме от пусто в празно. Реално единственият начин за истинско повишаване на класата е принуждаване на измислените бизнесмени и инвеститори да вкарват повече пари за бази, стадиони и футболисти, ако искат А група. Това може да стане като се лицензират клубовете строго на базата на някакви сносни изисквания- да имат осветление, да имат депозит като гаранция, че финансово ще изкарат сезона, да имат седалки, нормални тоалетни и терени, да имат функционираща нормално ДЮШ... Това са най-нормалните неща, които един отбор от елита трябва да притежава, за да иска развитие. Който ги няма, Б група и в очакване на инвеститор, община, които могат да ги осигурят.
Всичко това е с цел затягане на монопола на богати...кое ще е по-лесно - да уредиш два мача с Литекс титла за купа или да уредиш нещо с горди отбори като Берое и Миньор? Да ги правят отборите 4, да си играят по 10 мача помежду си, да радват малобройните си фенове на стадиона и многобройните си фенове по форумите и това е! Да не би ЦСКА да има база, която отговаря на нещо...Армията е по-зле от стадиона на Берое, да не би Литекс да имат стадион за чудо и приказ...единствения светъл лъч е Черноморец - само този отбор за мен заслужава да се нарича професионален в момента, другото е пародия!
Според мен всеки отбор в България трябва да му се дава шанс за изява! И именно тези "по-малки" отбори правят първенството по-интересно!:"Не знам от какво се притесняват от водещите отбори. Нима "Берое" не доказа, че може да бие всеки от тях? Да не би мачовете в Стара Загора да са некачествени и да ни бият с разлика тук? Или се опасяват, че като им дойдат 10 хил. души на стадиона, ще падат постоянно? В такъв случай да си направят един софийски шампионат и да ни махнат", добави Георгиев.
П.С. Цитирам мнението на Дамян Георгиев, като нямам за цел да обидя никой фен на друг отбор! Според мен точно това целят "висшите родни ръководтители", а именно с изключение на 1-2 отбора да се съсипе провинциалния футбол...
П.С. Цитирам мнението на Дамян Георгиев, като нямам за цел да обидя никой фен на друг отбор! Според мен точно това целят "висшите родни ръководтители", а именно с изключение на 1-2 отбора да се съсипе провинциалния футбол...
1916'
Върни се в “Футбол - България”