Ако БФС направи А група 12 отбора...

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Parmalat

Re: Ако БФС направи А група 12 отбора...

Мнениеот Parmalat » 18 яну 2010 23:33

БФС предупреди: Край с компромисите
БФС спира с компромисите. Неизрядните клубове няма да вземат лиценз, изключения няма да се правят. Това обяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев. По този повод вчера се състоя среща между членовете на лицензионната комисия и президентите на клубовете. Те бяха запознати с всички изисквания.
Към момента Ботев (Пд) има задължения към БФС. Ако те не бъдат платени до началото на пролетния сезон, ще костват лиценза на отбора.

http://7sport.net/7sport/fb_a_grupa/d5630_2.htm

А така!Почна се.
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]

Потребителски аватар
Red_champions

Мнениеот Red_champions » 18 яну 2010 23:38

Аз съм против тея работи-то промяна,промяна,хубаво,нали,хубава работа,ама българска.
Blue is the colour , football is the game , we are all together and winning is our aim ! So cheer us on through the sun and rain , cos Chelsea , Chelsea is our name !

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 19 яну 2010 00:57

Вместо да я намалят "А" група трябва да я направят 18 отбора.
Колкото повече имена и различни отбори, толкова по-голяма конкуренция, толкова повече изненади и мачове.
Какъв по-голям кеф от това Горно Уйно да спъне Литекс в Ловеч в някой мач - безценно.

Колкото повече мачове както искате намаляне на 10 отбора примерно по 4 на сезон между Литекс, Левски, ЦСКА и т.н. толкова повече си омръзват и дори спада интереса.
Изображение

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 19 яну 2010 01:40

Не се залъгвайте,същата работа ще е..
Гледахте ли днеска Нюкасъл-Уест бромич от Чемпианшип..такъв мач и в А група не помня да съм гледал..
Истината за мене е ако се намери стабилен спонсор на първенството да се разиграват пари според мястото и да са 18 отбора.
18 отбора и 3 изпадат директно 4 играе бараж..
И колкото повече отбори толква по малко предпоставки за уговорки.Те нямат пари за заплати и трансфери всеки кръг мачове ли ще купуват..
И още една купа може да се въведе (Карлинг къп) и още една за долните дивизий(Б и В и окруъжните)
Много мачове много предавания но с стабилен спонсор на първенството това е най-важното условие..
И да се казва Суперлига или нещо такова да е пълна промяната хаха..

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 19 яну 2010 12:28

chelseabg написа:Не се залъгвайте,същата работа ще е..
Гледахте ли днеска Нюкасъл-Уест бромич от Чемпианшип..такъв мач и в А група не помня да съм гледал..
Истината за мене е ако се намери стабилен спонсор на първенството да се разиграват пари според мястото и да са 18 отбора.
18 отбора и 3 изпадат директно 4 играе бараж..
И колкото повече отбори толква по малко предпоставки за уговорки.Те нямат пари за заплати и трансфери всеки кръг мачове ли ще купуват..
И още една купа може да се въведе (Карлинг къп) и още една за долните дивизий(Б и В и окруъжните)
Много мачове много предавания но с стабилен спонсор на първенството това е най-важното условие..
И да се казва Суперлига или нещо такова да е пълна промяната хаха..

Склонен съм да съглася с теб, ако ми посочиш една фирма, която има нужните средства и би се навила да ги налива в септичната яма наречена бг футбол.

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 19 яну 2010 12:42

Аз ще си дам мнението след като останем! :) :) :) ;) И все пак 12 отбора с 2 стадиона и 10 по милост нищо няма да промени! Само да не им дойде отново тъпата идея за Висша лига беше много нелепо !
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 19 яну 2010 13:25

Аз не съм много съгласен на 12 отбора. Не за друго, а защото това е половинчата мярка, няма да даде желания ефект и ще компрометира идеята за намаляване на отборите за дълго време. Ще се получи нещо като системата с плейофите.

Оптималният вариант за А група е 10 отбора и, смея да твърдя, ще бъде добре да има единна Б група от 10 отбора и след това деление по регионален принцип - Северна/Южна или Източна/Западна В група. От А група първите играят в ЕКТ, последните 2 изпадат, а третият отзад напред играе бараж с 3 отбор от Б група. Последните 3 отбора от Б група изпадат директно, първенците от регионалните групи влизат директно, както и единият от вторите отбори, който спечели бараж. По този начин елиминираме златната среда и в Б група.

Б група с 20 отбора е недомислица - повече от половината отбори няма да има за какво да играят още към края на есенния полусезон. Представете си мач между 10-ия и 12-ия при група от 20 отбора какъв заряд ще има. По-добре срещата да е на по-ниско ниво, но да определя кой ще заеме първото или второто място в трета дивизия.

Малко за критиките към идеята:

-
Намаляването на броя на отборите не гарантира повишаване на качеството на футбола

Не е и необходимо да го гарантира. Достатъчно е да създава предпоставки за това. И на изборите няма гаранция, че новите управници ще са по-добри от предишните, ама ходим да гласуваме.

-
Без повече пари няма по-високо качество на футбола

Повече пари при равни други условия означават по-качествен футбол. Това не означава, че само те имат значение. Ключовото тук е при равни други условия. Идеята е да се промени форматът на първенството, защото няма изгледи парите да станат повече и е нормално да търсим други начини да вдигнем нивото.

-
В Шотландия имат малко отбори, а първенството им е слабо. Вижте в Англия и Испания колко са много и колко са им по-силни първенствата

Първенството в Шотландия е с малко отбори, защото футболът им е слаб, той не е слаб, защото отборите са малко. Ако отборите бяха повече, вероятно клубният им футбол щеше да е още по-слаб.
Англия и Испания имат първенства с много отбори, защото футболът им е на високо ниво.

-
Ако направим А група от 10 отбори, много от футболните центрове в провинцията ще западнат

Понеже сега Русе, Плевен, Велико Търново и Враца са много добре. Вижте, от Русе съм, не съм виждал отбор от нашия град в А група от повече от 10 години (когато Раковски доигра сезона с юношите и падаше с по 7-8 гола). И колкото и да ми се иска Дунав да влезе в А група, честно казано не виждам с какво нещата ще са кой знае колко по-различни, като гледам колко ни е смешен футбола. Не знам каква е тази обсебеност на някои хора да кажат, че отборът им е в А група. Дайте да я направим 30 отбора, че всички провинциални центрове да са там. Много важно - дали ще се казва А група или Галактическа лига, като ходят по 500 души на мачовете. Важното е да се промени качеството на футбола или ако не друго, да се повиши поне заряда на срещите.

-
В А група с 10 отбора, половината ще са софийски

Никой не им гарантира мястото там. Ако някой друг отбор иска да го заеме, трябва да играе по-добре от тях.

-
Няма смисъл да се намаляват отборите. По-добре да се затегне контрола при раздаването на лицензи

На практика изрядните отбори трудно ще бъдат много повече от 10, поне в близките години. Фиксирането на бройката на 10 отбора ще осигури предсказуемост на формата и на програмата на първенството. Освен това елиминира златната среда.

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 19 яну 2010 14:08

С трици маймуни не се ловят. И 8 да ги направят, ако не се вкарат повече пари, генерална промяна няма да има. Може би ще се повиши малко концентрацията на горе-долу добри футболисти в тия отбори, защото така още по-лесно ще ограбват играчите по-бедните клубове без пари. Ще се повиши и първоначалния интерес на телевизонния зрител, на който обаче с времето ще му омръзне да гледа едни и същи отбори по 4 пъти един срещу друг. По стадионите пък посещаемостта дори може да спадне, защото качеството на футбола реално ще си е почти същото и не вярвам да се привлекат нови хора по стадионите, които ще са си пак толкова мизерни и селски, а отделно в А група ще ги няма част от отборите с публика- дали пловдивските, дали Берое... Общо взето преливаме от пусто в празно. Реално единственият начин за истинско повишаване на класата е принуждаване на измислените бизнесмени и инвеститори да вкарват повече пари за бази, стадиони и футболисти, ако искат А група. Това може да стане като се лицензират клубовете строго на базата на някакви сносни изисквания- да имат осветление, да имат депозит като гаранция, че финансово ще изкарат сезона, да имат седалки, нормални тоалетни и терени, да имат функционираща нормално ДЮШ... Това са най-нормалните неща, които един отбор от елита трябва да притежава, за да иска развитие. Който ги няма, Б група и в очакване на инвеститор, община, които могат да ги осигурят.

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 19 яну 2010 14:26

Всичко това е с цел затягане на монопола на богати...кое ще е по-лесно - да уредиш два мача с Литекс титла за купа или да уредиш нещо с горди отбори като Берое и Миньор? Да ги правят отборите 4, да си играят по 10 мача помежду си, да радват малобройните си фенове на стадиона и многобройните си фенове по форумите и това е! Да не би ЦСКА да има база, която отговаря на нещо...Армията е по-зле от стадиона на Берое, да не би Литекс да имат стадион за чудо и приказ...единствения светъл лъч е Черноморец - само този отбор за мен заслужава да се нарича професионален в момента, другото е пародия!

Потребителски аватар
burnstz
Контакти:

Мнениеот burnstz » 19 яну 2010 21:02

Според мен всеки отбор в България трябва да му се дава шанс за изява! И именно тези "по-малки" отбори правят първенството по-интересно!:"Не знам от какво се притесняват от водещите отбори. Нима "Берое" не доказа, че може да бие всеки от тях? Да не би мачовете в Стара Загора да са некачествени и да ни бият с разлика тук? Или се опасяват, че като им дойдат 10 хил. души на стадиона, ще падат постоянно? В такъв случай да си направят един софийски шампионат и да ни махнат", добави Георгиев.

П.С. Цитирам мнението на Дамян Георгиев, като нямам за цел да обидя никой фен на друг отбор! Според мен точно това целят "висшите родни ръководтители", а именно с изключение на 1-2 отбора да се съсипе провинциалния футбол...
1916'

Върни се в “Футбол - България”