pas написа:Adam Ant написа:Не правя аналогии и дори казах, че двата случая не си приличат. Виновността и невинността се определят не от общественото мнение, а от съд по компетентност на база събран доказателствен материал. Не искам който и да е да прави жест към правителството ни, без ние да научим. Омръзна ми да ни оправят, без ние да разберем.
И в Англия не искаха Мизрахи да бъде освободен срещу сделка за либийския нефт, но се случи.
Съжалявам да ти го кажа, но света се движи от подобни сделки и жестове. Тъжно е, но е безспорен факт. А най-тъжното е, че нито ти, нито аз, нито който и да е, е способен да спре това.
Все пак - сестрите са си в България, а Шийлдс лежа 4 години в затвора. Явно все пак не сме си изиграли по най-лошия начин картите. За нещо повече - в някой друг живот. Това е положението.
А и, честно казано, ако като разменна монета в случая сме договорили нещо от полза за всички българи, то аз съм склонен да приема помилването. Нека в Англия си носят последствията да се разхождат на свобода подобни животни.
Пък и нека си признаем - не всичко зависи от нас. Кадафи прави луди целия свят, но беше безпомощен, когато помилвахме сестрите още в самолета. Ако ще не Англия, ами Габон да беше, пак нищо не можем да направим.
И какво,точно,договориха за българите,че не ми стана ясно?А,ако не го бяхме пуснали,какво?Щяха да ни обявят война ли?Щото големия бизнес въртим с Англия,че...