veni__85 написа:nitro77 написа:veni__85 написа:Най-интересно ще бъде в края на първенството, когато отбори от 5 -9 място ще се надпреварват да губят и да попаднат във втората шестица за да имат по-голям шанс да играят в Европа. Друг е въпроса, че ,ако завършиш 8-ми ще имаш по-леки съперници , отколкото , ако завършиш 7-ми.
Не разбрах защо осмият има по-леки съперници от седмия?
По-скоро на теория по-леки, защото ще играе срещу 10 - 12 - 14 в класирането, докато седмия ще играе срещу 9-11-13 в класирането.До колкото знам и точките се запазват и ще е малко по-лесно да не отпадне.
Знам, че това имаше предвид, но изчаках да ми отговориш, за да внеса разяснение по въпроса. Вярно, че преди да бъде приет окончателно форматът се коментираше такова разпределение. В крайна сметка окончателното разпределение във втората осмица след редовния сезон обаче е следното:
гр. А - 7-10-11-14;
гр. Б - 8-9-12-13.
Относно въпроса, поставен от автора на темата: ако някой от финалистите за седмото място е носител на Купата на България, то мач между тях не се играе, а другият отбор играе бараж с третия за място в Лига Европа в един мач на терена на третия. В този случай в Европа участват:
- шампионът - в ШЛ;
- вторият - в ЛЕ;
- носителят на Купата на България (независимо от класирането си) - в ЛЕ;
- победителят от баража - в ЛЕ.
http://bulgarian-football.com/reglament.html#a