Имате ли спомени от славното американско лято ?

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Re: Имате ли спомени от славното американско лято ?

Мнениеот ЕМИЛ » 17 фев 2016 16:59

Dani написа:
ЕМИЛ написа:Аз имам ясен спомен .Набор 82 съм .
Тогава бях на 14г и бях на село за летната ваканция .Дядо ми който беше запален футболен фен ме будеше посред нощ да гледаме мачовете .
Като бихме германците си спомням всички бяха на вън .Много добитък тогава отиде курбан .

Емиле, или си скаран с математиката, или си 80 набор, или световното е било през 96-та :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Скаран съм с математиката . :oops: :lol:

kalata98
Контакти:

Мнениеот kalata98 » 17 фев 2016 17:06

За съжаление, не съм бил свидетел на всенародната еуфория. Само като гледам записи от неистовата радост си представям какво е било. Дано и аз стана пряк свидетел на такова явление. А дано, ама надали. :?

Потребителски аватар
СиняВарна
Контакти:

Мнениеот СиняВарна » 17 фев 2016 17:19

Нямам спомени от груповата фаза, но от 1/8 финалите до мача за 3то място спомените са ми ясни... Помня как имитирах Пепи Василев с "Браво Боби, браво" и тн... Помня невероятния гол на Стоичков срещу мексиканците. Помня 1/4 финала с германците и баща ми как се караше на телевизора и викаше "Айде бе момчета, можете".. помня удара на Стоичков срещу немците и после със седмици сме го имитирали в махалата. Помня гола на Лече и неописуемите емоции след това. Помня как баща ми ни събра и се навряхме в колата и тръгнахме към центъра на Варна. По пътя качихме две момчета със знаме и го пуснахме да се вее през шибидаха на колата. Мачът срещу италианците беше първия път когато псувах пред нашите. А мача с шведите не успя да ме разочарова. Бях горд, нищо че бях на 7 години. Помня как след финала питах баща ми ние колко пъти сме печелили световно и той ме погледна и се разсмя... Тогава разбрах какво са постигнали нашите момчета. Не ги коментирам като хора, а като играчи! Благодаря Ви!!!
"Кажи им, че има една страна България, и в тази страна България има един отбор Левски, може и да не са чували за него, в този отбор съм се родил и в този отбор ще умра"

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 17 фев 2016 17:48

Това си бяха незабравими моменти както и мача във Франция, който ни класира и на който присъствах на живо. :mrgreen:
Тези, които нямат тези спомени, защото са били малки тогава или изобщо не са били родени няма как да разберат тази еуфория и как приемаме тези легенди от онова време, въпреки че някои се поочерниха, но винаги ще се помнят с тези мачове спор няма. Никога от тогава нацията ни не се е обединявала и радвала по подобен начин и всички да излизат на улицата, да плачат, да пеят, да пият и да викат с часове.

Пожелавам на всички онези, които не са изпитали тези чувства един ден да го сторят, а ние по старите се надяваме че това ще дойде по скоро и ще можем да повторим тези изживявания макар и по различен начин от онова лудо и побъркано лято 1994. :)

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 17 фев 2016 18:03

Страхотни спомени. Невероятни драми и фантастични успехи. Гола срещу Мексико , само като видя паса към Ицо и дядо ми каза " Ето го гола". Хорхе , милия нямаше шанс. И разбира се Трифон , стената за всички нападатели. Поклон великане!
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 17 фев 2016 18:23

Ам кат не помните как ще биете баце Таско на прогнозки тогава, то тогава започна футболчето? Той помни си и от преди това лято, когато беше на 3,5 години договор например му купиха първата чанта и риве да върви на училище. Баце Таско се промъкна преди шестата година, кога научил си наизуст стихотворенийце за Ленин и ахнали всички на приемен изпит. Да, ама бил малък тапошник още и го върнали го, първият опит беше на 5,5 години с подправено кръщелно свидетелство, но познали, че малък той на години и го върнали да навърши 6! Хубаво число, затуй сигурно пишел шестички на дечицата. :) :lol:

Най-важният ми спомен от прословутото лято беше, че гърми навсякъде "Българи юнаци" и клаксони, тъпани, чинели..Гърми се, трещи се все едно Германия световен шампион станала, а то не, Бразилия. Всеки излиза навън и почва купонче. Но с тъга, че ни порязали за финалче с кариоки, французин съдия лош човек какво да се прави, злопаметен като излезнал от форум на гонг. Ама злопаметен французин недей пита! И всички викали силно и натискали клаксон, но било много тъжно им и били бесни, че юнаци не допуснати били до велик финал! Вече "българи юнаци" били малко или много вери сад и не щяли нарочно да играят срещу швеците. Да, да, не щяли изобщо, ето, черно тото основоположници кои били- златни момчета български първи наложили, благодарете им сега. Вие може да не вярва ви се, но това истина и по-големи набори знае всичко за славно лято. :lol: Втора моя родина - Италия и мой първи идол Роберто Баджо, изложил се кифла и бил дузпа в аут, как няма да помним свой идол резили! :mrgreen: :)

Един съвет към младите без лиготии- момци убави гиздави, сваляйте и гледайте архивни кадри с футболни мачове едно време преди и след български национален отбор въведе си черно тото. О, грешка, с Нигерия били първи опити въведем такова тото, но не получило се отбор на Джей Джей Окоча, мой любимец естествено не се и съмнявайте, не пробит навреме и пребил ни с 3:0! После започнали гаври с Гърция, Аржентина, Мексико и Германия. Но срещу швеци абсолютно спрели и чака мой любимец, Хенрик Ларсон, пори ни като риби, но сад заради полуфинал и отнет финал. Простили им български народ, но не бива да се пренебрегват тези факти. Да, първи спомен черно тото парадоксално или не, златни момчета въвели го. :mrgreen:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 17 фев 2016 18:32

За съжаление-да.Което означава, че съм бая дърт :(

Потребителски аватар
skor_pion
Контакти:

Мнениеот skor_pion » 17 фев 2016 18:35

Как няма да си спомням... Такава всеобща радост не съм виждал и до ден днешен! Цяла България празнуваше, еуфорията беше неудържима. Вълнува се и хора, които не знаеха от коя страна се рита топката, народа имаше крещяща нужда от нещо позитивно и тези момчета ни дадоха това. Те не знаеха тогава какво предизвикаха в страната, но когато се прибраха и бяха посрещнати като национални герои, разбраха, че са стоплили бедните български сърца. Всички получиха почетни гражданства на градове и села. Тогава цял свят говореше за гениалния Стоичков, универсалния Йорданов, магическия Балъков, невероятния Михайлов..... и разбира се за страшния Туньо (вечна му памет), който стряскаше сънищата на всички нападатели на противниците!
Дано някой ден всеки от нас да изпита подобна радост в живота си! Пожелавам го на всеки!
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 17 фев 2016 18:45

Незабравими моменти .... невероятни емоции.
Истината е, че имахме изключително балансиран отбор - сигурен вратар, отлична централна двойка защитници (леки забележки към Кирячето на бека - много си оголваше зоната), перфектна средна линия (Балъков беше в невероятна форма) и убийствено ефективни нападатели ( Ицо в 2 поредни мача пробяга 50 метра под 6 секунди и вкара 2 гола :) ) и ....... професор Пенев на скамейката.
Много хора продължават да подценяват чичо Митко, но той имаше няколко гениални хода:
- използването на 2-ма плеймейкъри (Бала и Лечков);
- пускането на нападателя Ивайло Йорданов на мястото на Туньо като централен защитник в мача с Мексико;
- успя да свали напрежението в съблекалнята след скандалите между Стоичков и Ники Илиев по време на квалификациите;

От фиестите след победите ни си спомням някои сцени с широка усмихва, но една изпъква. Комшийката от втория етаж (тогава активна пенсионерка на 65-70 години) блъскаше 2 капака на тенджери (като чинели) след победата над Германия с викове Ицо-Ицо-Ицоооооо, а мъжът и вееше една зелена покривка :mrgreen: :mrgreen:

За съжаление, едва ли ще се повтори такова поколение. При ограниченията за чужденци, които бяха в сила, имахме футболисти в Барселона, Порто, Хамбургер, Спортинг (двама), Бетис и т.н. .... да не говорим, че следващите 2-3 години буквално наводнихме Бундеслигата.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

lans22
Контакти:

Мнениеот lans22 » 17 фев 2016 18:51

Много ме е яд, че си спомням ВСИЧКО!
КЪДЕ БЕХМЕ, КЪДЕ СЕ ДОКАРАХМЕ....
Вместо да дръпнем напред, ръчна и надолу!
НАПРАВО СИ Е ПОВОД ДА СЕ САМОУБИЕШ. ЗЕМЕШ ЧЕ СИ СПОМНИШ, ТРЪГНЕШ НА МАЧ ДНЕСКА И СИ ТЕГЛИШ НОЖА ОТ МЪКА.
Ще ми се да не се беше случвало....
А И БЛАТЕР ДОУБИ ФУТБОЛА С ТАЯ ШЛ!

Върни се в “Футбол - България”