Сега ще започнем да обясняваме, кой чужденец е с по-добър български език!
А повечето от пишещите тук приказват на родния, майчин, български език по-зле от "делиорманските турци", с които се подиграват най-редовно.
Хайде, да започваме... да преценяваме.
Чужденците с най-добър български
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Чужденците с най-добър български
Всякакви сърби, руснаци, украинци, румънци, поляци, чехи, словаци не би трябвало да имат проблем с българския. За македонците не говорим, защото те не са чужденци. 
За другите народи е по-трудно. Но както нашите трябва да научат чужд език, когато отидат в друга страна, така и чужденците у нас трябва да научат български, за да могат да се разбират с треньори и съотборници.
Така че с най-добър български би трябвало да са футболисти от споменатите в първото изречение страни. Марки също не говори зле, но дори и след толкова години тук не е перфектен.

За другите народи е по-трудно. Но както нашите трябва да научат чужд език, когато отидат в друга страна, така и чужденците у нас трябва да научат български, за да могат да се разбират с треньори и съотборници.
Така че с най-добър български би трябвало да са футболисти от споменатите в първото изречение страни. Марки също не говори зле, но дори и след толкова години тук не е перфектен.
orlando7 написа:Автора на темата явно е експерт по български език и литература! Бих му казал на чист български: Бактъм от такива експерти!Ако е разбрал,разбрал! Ако не е у лево,лево та чак у десно!
Струва ми се, че авторът те е подразнил с темата си. Дори може би малко те е поядосал. Все пак не съм сигурен, тъй като не знам значението на чисто българската дума "бактъм".
Аз не съм експерт по български език. Не знам дали авторът е такъв. Но не разбирам защо и с какво предизвиква груби и злобни мнения. Той и няколко откликнали са похвалили чужденци, играещи в български отбори, които говорят много добре езика ни. И аз мисля, че те заслужават похвалите. Без това да е задължително. В други теми други футболисти (не само чужденци) могат да бъдат похвалени с активност в чалготеките, с количеството изпит алкохол, с броя ... мацки и т.н.
Далеч съм от мисълта да отнемам правото на всеки да критикува, дори да обижда. След като във форума не е забранено. Това може да става и на език близък до българския, дори и нямащ почти нищо общо с него.
Всъщност и спортните журналисти от "Дарик" и gong.bg могат да се похвалят, че не говорят и пишат на правилен български език.
Преди доста години един отец написал "...поради что ... и не четеш и не говориш на своя език"...
- botevist_75
- Контакти:
Да говориш езика на държавата в която си,показва добро възпитание и уважение към съответната държава. Не случайно се цитираха имената на Бардон и Маркиньос. Прави ли ви впечатление,че сърбите,дори тези които от години са в България,нарочно говорят на сръбски.Като се има предвид,колко са близки езиците ни и че някои от тях са в България много години.Това е част,от сръбския национализъм и специалното им негативно отношение към българите.
Нарочно демонстрират високомерие и презрение към нас. Не може един французин като Бардон да говори много добре български,а Л.Петрович, Йешич и много други да се правят на ударени. Има и изключения като Загорчич,но те потвърждават правилото.
Нарочно демонстрират високомерие и презрение към нас. Не може един французин като Бардон да говори много добре български,а Л.Петрович, Йешич и много други да се правят на ударени. Има и изключения като Загорчич,но те потвърждават правилото.
Това, че някои от чужденците, играещи в нашите отбори знаят добре или перфектно български език , може само да ме радва , защото те по този начин показват уважението си към нашата Родина. Освен това, всеки един език е богатство и отваря нов прозорец към света, затова се обръщам особено към по-младите читатели със следното послание - учете чужди езици най-вече руски, китайски, испански, немски, английски и т.н. ,за да можете да общувате с най-различни хора по целия свят. Всеки един език може да ви се окаже полезен във всеки един момент! Който знае повече езици,ще има повече възможности за реализация в живота си както в научната среда, така и в бизнес средите!
На мен добро впечатление ми прави Марселиньо - за бразилец говори прилично.
- botevist_75
- Контакти:
Понеже в темата не е изрично упоменато, че става дума за футболисти, да отбележа,че някои "западни" посланици, говорят по-добре български от братята руснаци
. Скоро гледах по ТВ, японския посланик да говори не лош български.
Настоящият руски такъв не съм го чул да говори на български.

Сърбите са с най-лош български 

Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !
- Drunken_Master
- Контакти:
Лионел Меси
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Върни се в “Футбол - България”