Нови промени в "А" група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
stefani

Re: Нови промени в "А" група

Мнениеот stefani » 15 сеп 2015 16:53

Когато българските футболисти до 21 години са 2 и средно играят още 5-6 чужденци остава място само 2-3 играча мъже :?: :!: От 25 играча ли ще избираме национали бе хора :?:
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 17 сеп 2015 15:38

ralka_levskarka написа:
През следващия сезон ще има нови промени в "А" група. Става въпрос за броя на българските футболисти до 21 години, които трябва да са на терена. В момента е упоменато, че всеки клуб от "А" група е задължен да стартира с един играч до 21 години, но не и колко трябва да престои на терена. През зимната пауза това ще бъде коригирано и клубовете ще са задължени да го държат минимум едно полувреме.

От следващия сезон отборите от "А" група ще трябва да започват срещите си от шампионата с двама български футболисти до 21 години, като задължително единият трябва да играе 90 минути, а другият - поне едно полувреме.

Не е изключено след въвеждането на тези правила да има сериозни сътресения, най-вече откъм резултати, във водещите ни отбори, които и към този момент не са на кой знае какво ниво.

Ами Левски пуска по тази схема няколко футболисти и единият има вече тежка травма и почти приключва с футбола. Другият също е с травма.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 18 сеп 2015 12:56

Пълни простотии. Ако го изгонят в 5-тата минута по силата на кой закон, отборът ще трябва да прави смяна и да влиза друг до 21 на мястото на някой играч. а ако влезлият се контузи и той в 30-тата минута какво става?

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 18 сеп 2015 13:14

vratar4eto написа:Повечето хора тук питат какво се случва ако се контузи или защо трябва някой да има гарантирано място. вие очевидно не разбирате идеята. За да може да има двама в състава и поне един да е 90 минути на терена, в разширения състав трябва да има поне 4ма юноши. Не виждам защо това е лошо. Или е по-добре да идват знайни и незнайни чужденци, а разни треньори и агенти да източват клубовете? За мен е едно от малкото правилни решения във футбола ни напоследък.

Защото това е още по-голяма протекция за некадърниците. Добър, лош, там ще съм, щото не могат без мен. Това е антиспортна логика. Младежът като е добър влиза и застава твърдо на терена от първите минути. Бележи два гола/опазва противникът и става титуляр и никой не може да го барне. Когато човек започва дадена професия си скъсва гъза от работа, за да я овладее, а това става като вижда пред себе си хора, които трябва да достига. Да, дава му се шанс, но не му се осигурява нищо наготово. Първо носи куфарите, след това надига глас.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 18 сеп 2015 17:18

Много тук твърдите, че свободната конкуренция между играчите е в основата на подобряването на качеството на играта в даден клуб и на успешната интеграция на младоците, само че ситуацията е малко като с капитализма. На книга всичко е цветя и рози, но на практика е мизерия и разруха (поне за масата). Свободна конкуренция между играчите съобразно техните качества в българския футбол на клубно и национално ниво няма, не е имало през последните години и не виждам как ще има в близко бъдеще. Навсякъде царува връзкарството и шуробаджанащината. 2/3 от чужденците, които идват са некадърници и са дошли поради нечий финансов интерес. Техният принос към българския футбол е отрицателен и няма как освен по административен път бройката им да бъде ограничена за сметка на младоците, защото некадърните треньори и мениджъри биха продължавали да си трупат парички за сметка на доброто на клубовете. Да, и сред юношите има връзкари, не отиват в първия отбор най-добрите и това е може би най-големият проблем в българския футбол, но все пак от тяхното развитие родният футбол може нещо да спечели, а не само да губи както е в момента.

Между другото системата сега е такава, че добрите резултати носят повече минуси, отколкото плюсове на отборите. Колко новака класирали се за А група фалираха, защото финансовите изисквания се оказаха непосилни за тях и по този начин качеството бива унищожавано в зародиш? Колко срам натрупаха нашите евробойци през последните години, вместо каквито и да било дивиденти? А трябва да бъде обратното и високите резултати да те отрупват с пари, вместо със задължения. И тогава треньорите и мениджърите биха гледали по-рядко към алтернативните източници на доходи. Даже не е ясно вече в А група кои са нормалните и кои са алтернативните. В тази връзка един реторичен въпрос за размисъл - ако около някои от клубовете у нас има партийни интереси или влияния дали те биха искали да печелят от просперитета на въпросните клубове?

И още нещо: практиката показва, че регулациите могат да създават качество. Един гаден пример ще дам, това нещо не го одобрявам, не предлагам нищо подобно, но си мисля че може да се измисли нещо конструктивно, в основата на което да стоят регулации. Трансферирането по партийна линия на най-добрите играчи в Левски и ЦСКА, заедно със забраната за външни трансфери са довели до силни и в Европа наши грандове, до силен национален отбор и до пълни стадиони. Хубаво би било тук или в някоя друга тема да се дадат предложения.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 19 сеп 2015 15:19

ivo77 написа:И ако се контузи по-рано кво прайм.. :lol:

Ами може да се разреши младоците да могат да бъдат сменяни и по-рано от минималното време за игра, но тогава на тяхно място да влиза друг човек, който отговаря на изискванията. Така даже в някои мачове ще поиграят и повече такива футболисти.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 19 сеп 2015 15:20

wire написа:Твърдо "За".
Иначе няма оправия на родния футбол. По този начин отборите ще се наложи да си "отгледат" читави младежи.

Че защо? В почти всеки мач просто ще си играят 9 на 9 и готово. Малко отбори ще изкарат юноши, които да надделяват сериозно над чуждите такива.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 19 сеп 2015 15:39

Тия правила са глупави и безполезни. Да си представим хипотетично, че аз съм талантлив юноша. Освен това се раздавам на 100 процента на мачове и тренировки. Извън терена спазвам режим и дори тренирам допълнително с цел да поддържам и повишавам нивото си. В резултат на всичко това при мен има непрестранен прогрес. Ами.. въпрос на време е да ме забележат. Да стана титуляр. Да ме потърсят от по-голям отбор от България (ако не играя в такъв). Благодарение на качествата и дисциплината си имам шанс да играя редовно и там. Кой знае, може да стана и неизменен титуляр, да се надявам и един ден да привлека вниманието на отбор от страна, където плащат повече и се играе на по-високо ниво. Всичко това може да стане благодарение на таланта и труда ми, няма нужда някой да издава директива, с която да ми осигури място. А и да излезе директива тренера първо за мен ще се сети, ами!

Но да си представим, че тренирам просто щото тате има пари, може и връзки да има човека, нещо такова. Горе-долу мога да подритвам топката, в махалата ги правя луди ама на мачовете на отбора ме правят луд. Възможно е да тренирам много усилено, но просто да нямам нужните качества. А може и просто да не си давам зор, така де.. мързи ме, пък и живее ми се - дискотеки, п*утки, ядене, пиене, може и малко амфетки.. Е, титуляр да стана или някой друг отбор да ме потърси може да стане амо ако тате пак вкара връзките, но карай да върви. За чужбина няма начин, там тате не го броят за нищо, а пък и без това са много взискателни там треньорите. Опс, ама то има директива такива на моите години да играят. Е те сега е момента. Няма да окачвам бутонките на пирона, поне за година-2-3 все някъде ще ме вземат там за бройка. Само да не цъфне от някъде някой натегач, който да ми изземе мястото.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Върни се в “Футбол - България”