Romanisti написа:Аз съм за твърдо ДА за това правило!Аре моля ви не пишете простотии колко щял да ни падне футбола,как треньорите били ущетявани и т.н. Я погледнете Англия,Германия,Италия,Франция какви младоци ритат дори някои вече звезди на по 18 години!!!Вече е говорено и преговорено за проблемите на школите,как юношите не им се дава шанс,как треньорите залагат на по-опитни футболисти за сметка на младоците.И какво драги съфорумци?Аз не виждам къде по-долу ще ни падне клубния футбол от сега както е?!Замислете се,че едни младоци ще играят по-нахъсано,не за пари,а да си извоюват място сред големите,малко ли младоци от клубните ни отбори не станаха играчи и в последствие вече играят навън.А ,че въпроса какво ще стане ако се контузят и двамата ъндър-21?Ми нищо няма да стане,пускат се резервите без значение годините,защото в правилото се казва ,че се изисква само да започнат игра,а не, че трябва и съответно да са заменяни от други младоци!Всички виждаме какво става с футбола ни,взимат се на килограми чужденци,където играят 2,3 дивизия в страните си,и после не върви футбола,да не говорим за заплатите им...А и в историята има много факти на отбори заложили на школите си....прост пример Аякс!
Значи нищо не си разбрал!
1-во: идеята е, че трябва поне единият да играе 90мин, което означава, че не можеш да го замениш с какъв да е футболист, а пак с под 21, което няма как да стане, защото ще трябва цялата ти резервна скамейка да е само с такива! Защото, както съм писал, ако играчите ти до 21 са нападател и вратар, сменяш нападателя на полувремето с някой по-опитен и второто дадат ЧК на вратаря, какво правим?! Юношата, който имам на скамейката е защитник! А сега, мислителю ми кажи, как да спазя правилото?! За отпиша мача за да вкарам защитник до 21 и да разбия защитата си, за да мога после да сменя 2-ри играч с вратар, защото няма отбор с двама вратари под 21! Значи да направя 2 принудителни смени, за да мога да си пусна вратаря?! Ами ако вече съм извършил две смени и мога да направя само една?! И това как помага на футбола? Пълно безумие!
2-ро в държавите, които изброяваш НИКОЙ не им определя, колко юноши да пускат, а само по колко да имат картотекирани! Така се налагат юношите - 1-во се привикват в 1-вия отбор, тренират с него и ако покажат качества - ги пускат, както е в първенствата, които изброяваш. Просто тези, които пускат там имат качества за 1-вия отбор и са си заслужили правото да играят там, а не са спуснати административно.
Сега пак ли си ЗА това, абсолютно малоумно правило? Но какво ли може да се очаква от малоумните ръководители на родния ни футбол? То празна глава, умно нещо няма да измисли! Поне малко акъл ако имаха, нямаше да мислят глупости, а щяха да направят най-простото нещо - да взаимстват от друго, развито първенство, но техния умствен капацитет клони към нула, та даже и за това не могат да се сетят!