Нови промени в "А" група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Нови промени в "А" група

Мнениеот Кашчей » 14 сеп 2015 23:04

petko.h.markov написа:
Кашчей написа:
petko.h.markov написа:Защо коментираш човека,а не думите му.По твоята логика,понеже на всеки можеш да му намериш косур,да си мълчи.

Когато си същата мърша, като тези чужденци, дето ги вземат нашите клубове, е по-добре да не коментираш въпроса. Божинов стана чалгаджия и без да е тренирал футбол в България-може и за връзката на чалгата с футбола да се изкаже.
Ако довелият тук чужденци на килограм си получи комисионната 5-6 месеца по-късно, въз основа на това, какво са показали доведените играчи нещата може и да се променят малко. Ако...ако...ако.. Твърде много ако има в днешният български футбол, а то мирише, както е известно.

Същото и Дончева.Била дебела,комунистка,адвокат на гришата.А това,че каза истини,няма значение.То тогава,кой може да каже нещо и да не му намерят косур.

Тя Дончева и други истини е казвала, но тогава е мръсна комунистка. Сега казва истина, недоказана все още, но понеже касае Левски, и не е в тяхна полза-истина, та дрънка.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 14 сеп 2015 23:23

Кашчей написа:
petko.h.markov написа:
Кашчей написа:
petko.h.markov написа:Защо коментираш човека,а не думите му.По твоята логика,понеже на всеки можеш да му намериш косур,да си мълчи.

Когато си същата мърша, като тези чужденци, дето ги вземат нашите клубове, е по-добре да не коментираш въпроса. Божинов стана чалгаджия и без да е тренирал футбол в България-може и за връзката на чалгата с футбола да се изкаже.
Ако довелият тук чужденци на килограм си получи комисионната 5-6 месеца по-късно, въз основа на това, какво са показали доведените играчи нещата може и да се променят малко. Ако...ако...ако.. Твърде много ако има в днешният български футбол, а то мирише, както е известно.

Същото и Дончева.Била дебела,комунистка,адвокат на гришата.А това,че каза истини,няма значение.То тогава,кой може да каже нещо и да не му намерят косур.

Тя Дончева и други истини е казвала, но тогава е мръсна комунистка. Сега казва истина, недоказана все още, но понеже касае Левски, и не е в тяхна полза-истина, та дрънка.

Грешиш.Говоря за нещата,които каза за бфс.А относно Левски човек трябва да е лишен от логично мислене и памет за да не подреди мозайката.За доказателства
няма нужда да ме питаш-черно на бяло за такива неща не излиза.

Потребителски аватар
7 е добро число

Мнениеот 7 е добро число » 15 сеп 2015 04:40

Трябва да се забрани и натурализирането на всякакви печки , маймунки , шиптаре , кюрдии и тн .
[center]През 1921 год. е основан отборът „Хисаря“, докато не бива прекръстен на :
„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .

Изображение[/center]

martinstz
Контакти:

Мнениеот martinstz » 15 сеп 2015 09:45

Ако се приеме това правило, значи наистина трябва да се закрива футбола в България. Аз по-малоумно нещо не бях чувал! В нормалните държави има изискване за брой юноши в отбора, но не и да се налага, колко и по колко да играят.
За защитниците на правилото, искам да ги попитам няколко неща:
1. Какво става ако единия (или двамата) се контузи, или единия (или двамата) получи ЧК, или комбинация от двете ситуации? Ще ми кажете - ще пуснат друг! ОК! Ами ако се контузи нападател, а на скамейката имаш защитник или вратар? Или ако контузеният (ЧК) е вратар? Това означава ли, че трябва да имам и резервен вратар (нападател) до 21 на скамейката?! Ами че то ще трябва да има по 20 човека на резервната скамейка за да имам вариативност според ситуацията!
2. Какво ще стана с тези деца, когато навършат 21?! Ще трябва май да ги пенсионираме, защото на тяхно място ще трябва да вземем нови до 21! И какво се получава - имаме 10 юноши до 21, които в един момент ще трябва да освободим, за да можем на тяхно място да вземем други! Това ли е развитието, за което говорим?
3. Мислите ли, че има школа в България, която да има толкова много кадърни юноши, които да включи в представителния тим? Защото тези, които играят ще натрупат картони, ще получат ЧК, ще се контузят... Значи трябва да имаме (при двама стартиращи) поне 6 юноши до 21 и то що-годе кадърни, за да можем, когато се наложи, да има кой да пускаме!
Да не говорим за това, че се обърква цялата работа на селекционера, защото ще трябва да реди отбор с 2-ма голобради в него, които, в повечето случаи, ще са доста по-зле от останалите играчи. Все пак треньорът трябва да може да пуска най-подготвените и най-добри футболисти, а не такива, които са му наложени. Това си е живо вмешателство в работата на треньора, от което ще страда 1-во отбора, а след това и публиката, която ептем ще намалее, защото продукцията ще стана плачевна! Това по никакъв начин няма да помогне на футбола в България, а напротив - ще го убие!
Единствените правилни решения за да потръгне малко футбола са да се ограничи броя на чужденците, да се направят дублиращи групи, където момчетата до 21 да играят (защото сега има за до 19, но след това е дупка и тези, които са над 19 спират с футбола, понеже няма къде да играят), и на Перукан и Сие да им забранят да се занимават с ръководни дейности, чрез Държавен Вестник.
Та ако след това, което съм написал, още има хора, които смятат, че това правило в добро, значи нямат грам мозък в главите си и няма да си правя труда да им отговарям, защото не си заслужава!

Потребителски аватар
Romanisti
Контакти:

Мнениеот Romanisti » 15 сеп 2015 11:09

Аз съм за твърдо ДА за това правило!Аре моля ви не пишете простотии колко щял да ни падне футбола,как треньорите били ущетявани и т.н. Я погледнете Англия,Германия,Италия,Франция какви младоци ритат дори някои вече звезди на по 18 години!!!Вече е говорено и преговорено за проблемите на школите,как юношите не им се дава шанс,как треньорите залагат на по-опитни футболисти за сметка на младоците.И какво драги съфорумци?Аз не виждам къде по-долу ще ни падне клубния футбол от сега както е?!Замислете се,че едни младоци ще играят по-нахъсано,не за пари,а да си извоюват място сред големите,малко ли младоци от клубните ни отбори не станаха играчи и в последствие вече играят навън.А ,че въпроса какво ще стане ако се контузят и двамата ъндър-21?Ми нищо няма да стане,пускат се резервите без значение годините,защото в правилото се казва ,че се изисква само да започнат игра,а не, че трябва и съответно да са заменяни от други младоци!Всички виждаме какво става с футбола ни,взимат се на килограми чужденци,където играят 2,3 дивизия в страните си,и после не върви футбола,да не говорим за заплатите им...А и в историята има много факти на отбори заложили на школите си....прост пример Аякс!
[rimg]http://www.romanisti.it/images/romanisti_logo.jpg[/rimg][rimg]http://image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/6d0/632930575_395060.gif[/rimg][rimg]http://bgsupporters.net/images/smilies/f19.gif[/rimg][rimg]http://yildizliaslanlar.com/haber/data/upimages/acab.gif[/rimg]

martinstz
Контакти:

Мнениеот martinstz » 15 сеп 2015 11:33

Romanisti написа:Аз съм за твърдо ДА за това правило!Аре моля ви не пишете простотии колко щял да ни падне футбола,как треньорите били ущетявани и т.н. Я погледнете Англия,Германия,Италия,Франция какви младоци ритат дори някои вече звезди на по 18 години!!!Вече е говорено и преговорено за проблемите на школите,как юношите не им се дава шанс,как треньорите залагат на по-опитни футболисти за сметка на младоците.И какво драги съфорумци?Аз не виждам къде по-долу ще ни падне клубния футбол от сега както е?!Замислете се,че едни младоци ще играят по-нахъсано,не за пари,а да си извоюват място сред големите,малко ли младоци от клубните ни отбори не станаха играчи и в последствие вече играят навън.А ,че въпроса какво ще стане ако се контузят и двамата ъндър-21?Ми нищо няма да стане,пускат се резервите без значение годините,защото в правилото се казва ,че се изисква само да започнат игра,а не, че трябва и съответно да са заменяни от други младоци!Всички виждаме какво става с футбола ни,взимат се на килограми чужденци,където играят 2,3 дивизия в страните си,и после не върви футбола,да не говорим за заплатите им...А и в историята има много факти на отбори заложили на школите си....прост пример Аякс!

Значи нищо не си разбрал!
1-во: идеята е, че трябва поне единият да играе 90мин, което означава, че не можеш да го замениш с какъв да е футболист, а пак с под 21, което няма как да стане, защото ще трябва цялата ти резервна скамейка да е само с такива! Защото, както съм писал, ако играчите ти до 21 са нападател и вратар, сменяш нападателя на полувремето с някой по-опитен и второто дадат ЧК на вратаря, какво правим?! Юношата, който имам на скамейката е защитник! А сега, мислителю ми кажи, как да спазя правилото?! За отпиша мача за да вкарам защитник до 21 и да разбия защитата си, за да мога после да сменя 2-ри играч с вратар, защото няма отбор с двама вратари под 21! Значи да направя 2 принудителни смени, за да мога да си пусна вратаря?! Ами ако вече съм извършил две смени и мога да направя само една?! И това как помага на футбола? Пълно безумие!
2-ро в държавите, които изброяваш НИКОЙ не им определя, колко юноши да пускат, а само по колко да имат картотекирани! Така се налагат юношите - 1-во се привикват в 1-вия отбор, тренират с него и ако покажат качества - ги пускат, както е в първенствата, които изброяваш. Просто тези, които пускат там имат качества за 1-вия отбор и са си заслужили правото да играят там, а не са спуснати административно.
Сега пак ли си ЗА това, абсолютно малоумно правило? Но какво ли може да се очаква от малоумните ръководители на родния ни футбол? То празна глава, умно нещо няма да измисли! Поне малко акъл ако имаха, нямаше да мислят глупости, а щяха да направят най-простото нещо - да взаимстват от друго, развито първенство, но техния умствен капацитет клони към нула, та даже и за това не могат да се сетят!

Потребителски аватар
Romanisti
Контакти:

Мнениеот Romanisti » 15 сеп 2015 12:04

Човек,1-во аз в този текст-идея никъде не виждам споменато дали е задължително да бъде заменян пак от младок до 21!Това само ти ги изкарваш така нещата,във всички новини се споменава, че се ОБМИСЛЯ идеята за двама играччи до 21,от които единия задължително да играе 90м,другия 45м!Няма все още никъде написано дали евентуално ще се приеме,и какви ще са подточките относно самото правило!!!Това,че единия трябва да играе 90м не води до логиката ако изкара червен картон или контузия дали задължително пак да бъде заменян от играч до 21!Ако наситина се потвърди ,че отново трябва да се замени с младок отново не виждам защо ревете.МИ ако трябва и 6 играчи да ги направят до 21,на мен ми писна като пусна бг мач да гледам как лазят,ХОДЯТ по терена,а уж бил звезда от Монголия?!Предпочитам да гледам и цял отбор до 21 как играят и как се развиват,отколкото чужденци-пенсии търсещи пари на старини.
[rimg]http://www.romanisti.it/images/romanisti_logo.jpg[/rimg][rimg]http://image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/6d0/632930575_395060.gif[/rimg][rimg]http://bgsupporters.net/images/smilies/f19.gif[/rimg][rimg]http://yildizliaslanlar.com/haber/data/upimages/acab.gif[/rimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 15 сеп 2015 12:05

martinstz написа:
Romanisti написа:Аз съм за твърдо ДА за това правило!Аре моля ви не пишете простотии колко щял да ни падне футбола,как треньорите били ущетявани и т.н. Я погледнете Англия,Германия,Италия,Франция какви младоци ритат дори някои вече звезди на по 18 години!!!Вече е говорено и преговорено за проблемите на школите,как юношите не им се дава шанс,как треньорите залагат на по-опитни футболисти за сметка на младоците.И какво драги съфорумци?Аз не виждам къде по-долу ще ни падне клубния футбол от сега както е?!Замислете се,че едни младоци ще играят по-нахъсано,не за пари,а да си извоюват място сред големите,малко ли младоци от клубните ни отбори не станаха играчи и в последствие вече играят навън.А ,че въпроса какво ще стане ако се контузят и двамата ъндър-21?Ми нищо няма да стане,пускат се резервите без значение годините,защото в правилото се казва ,че се изисква само да започнат игра,а не, че трябва и съответно да са заменяни от други младоци!Всички виждаме какво става с футбола ни,взимат се на килограми чужденци,където играят 2,3 дивизия в страните си,и после не върви футбола,да не говорим за заплатите им...А и в историята има много факти на отбори заложили на школите си....прост пример Аякс!

Значи нищо не си разбрал!
1-во: идеята е, че трябва поне единият да играе 90мин, което означава, че не можеш да го замениш с какъв да е футболист, а пак с под 21, което няма как да стане, защото ще трябва цялата ти резервна скамейка да е само с такива! Защото, както съм писал, ако играчите ти до 21 са нападател и вратар, сменяш нападателя на полувремето с някой по-опитен и второто дадат ЧК на вратаря, какво правим?! Юношата, който имам на скамейката е защитник! А сега, мислителю ми кажи, как да спазя правилото?! За отпиша мача за да вкарам защитник до 21 и да разбия защитата си, за да мога после да сменя 2-ри играч с вратар, защото няма отбор с двама вратари под 21! Значи да направя 2 принудителни смени, за да мога да си пусна вратаря?! Ами ако вече съм извършил две смени и мога да направя само една?! И това как помага на футбола? Пълно безумие!
2-ро в държавите, които изброяваш НИКОЙ не им определя, колко юноши да пускат, а само по колко да имат картотекирани! Така се налагат юношите - 1-во се привикват в 1-вия отбор, тренират с него и ако покажат качества - ги пускат, както е в първенствата, които изброяваш. Просто тези, които пускат там имат качества за 1-вия отбор и са си заслужили правото да играят там, а не са спуснати административно.
Сега пак ли си ЗА това, абсолютно малоумно правило? Но какво ли може да се очаква от малоумните ръководители на родния ни футбол? То празна глава, умно нещо няма да измисли! Поне малко акъл ако имаха, нямаше да мислят глупости, а щяха да направят най-простото нещо - да взаимстват от друго, развито първенство, но техния умствен капацитет клони към нула, та даже и за това не могат да се сетят!

Идеята на това правило е да се разчупи мисленето. Ти изхождаш от там, че юношите са ти много по-зле от останалите по-възрастни и опитни играчи и вкарването на който и да било от тях ще доведе до някакви сътресения в играта на отбора. И много треньори имат подобно на твоето мислене, което всъщност е пагубно за футбола ни. Ако го няма това правило те биха предпочели да пуснат някой чужденец, доведен от тях (поради лична финансова изгода), който поне в половината от случаите не е по-качествен от младока или му трябва доста време да разгърне потенциала си. Трудно би било да се ограничи административно бройката на чужденците (макар че би било чудесно), защото почти всички имат паспорти от ЕС, поради което ни задължават да не ги третираме като чужденци.
Аз лично не виждам нищо лошо обаче мисленето да се обърне и да те задължат да търсиш качеството първо вътре в юношите, а след това навън. Да тренираш примерно 10-тина-12 младока с първия отбор и отличилите се на тренировки 5-6-ма да получават по много игрови минути на сезон. (5-6-ма от цялата ти школа, всичките ти възрастови групи далеч не са много) Да, може би в началото ща падне малко нивото (основно на Лудогорец, защото никой освен тях не може да се похвали с настоящо качество), но положението на останалите ни клубове е критично от международна гледна точка, на националите ни също и именно сега е момента за подобна реформа, за подобно временно "отстъпление", което ще се отплати на един по-късен етап. А и не ми се вярва феновете на който и да е отбор да биха предпочели да гледат някоя "трансферна бомба" със съмнителни качества пред юноша с не много по-различни.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Romanisti
Контакти:

Мнениеот Romanisti » 15 сеп 2015 12:10

Аз само ще добавя,повярвайте ми,имам близък поглед към една пловдиска школа на един отбор (няма да споменавам кой),ми там има младоци които без майтап,играят супер,Виждаш ги как за без пари тичат 90м само да се докажат на треньора си.Има момчетата които 3-4 преспокойна са една класа с някои профита от А групата ни....

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 сеп 2015 12:19

Tъпо правило! От къде на къде някакви регулации ще се месят в работата и вижданията на треньора за стратегия и тактика?

Върни се в “Футбол - България”