Формат на "А ПФГ"

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Re: Формат на "А ПФГ"

Мнениеот Вал » 10 юни 2015 16:01

pens написа:Лицензионната комисия към БФС се произнесе, клубовете с лиценз за "А ПФГ" са 10.
Според официалния уебсайт на БФС, "процедурата по лицензиране е приключила". Тоест, ЦСКА и Локомотив (София) са аут. Освен ако не ни застрелят с нещо със задна дата. Интересува ме новият регламент, който ще бъде приет след мача ни с Малта, а не къде и как ще играят. Моля модераторите да пуснат гласуване.

Кой според вас е точният вариант за новия сезон в "А" група:
1) Две петици и плейофи.
2) Попълване с два отбора от "Б" група и запазване на настоящия формат - две шестици.
3) Всеки срещу всеки по четири пъти.
4) Всеки срещу всеки по два пъти и два турнира за купи (имаше такъв вариант на обсъждане преди няколко години, "топ 6" се казваше втората купа).

За мен формата на А ПФГ е тясно свързан с формата на Б ПФГ и следва да се раглеждат заедно. В тази светлина например пускането на дублиращи отбори от А ПФГ в Б ПФГ е дълбоко погрешно. Само един пример с Испания, където Бърселона Б отбор изпада от втора дивизия. В тази светлина и примерът с отборите от втората шестица на 2013/2014, които този сезон взеха медали. Значи промяната е била правилна. Очевидно единият модел не работи, а другият работи.

Потребителски аватар
hd29
Контакти:

Мнениеот hd29 » 10 юни 2015 20:48

MaX написа:Ако са 12 отбора да играят три пъти по-между си, първо домакин-гост, след това на неутрален терен финалните 11 кръга. Точка!

По-голяма глупост отдавна не бях чел ,11 кръга на неутрален терен :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 10 юни 2015 20:52

Може и 11 да са след като Божков изхвърли Литекс от картата :?

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 10 юни 2015 20:55

hd29 написа:
MaX написа:Ако са 12 отбора да играят три пъти по-между си, първо домакин-гост, след това на неутрален терен финалните 11 кръга. Точка!

По-голяма глупост отдавна не бях чел ,11 кръга на неутрален терен :lol: :lol: :lol:

А по-голяма глупост от това един отбор да домакинства два пъти при три завъртания няма или пък да ми играят 10х4 :roll:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 11 юни 2015 09:06

MaX написа:Може и 11 да са след като Божков изхвърли Литекс от картата :?

Сериозно ли има такава вероятност :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Футбол - България”