Боби се сопна:Шестиците в А група остават

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Re: Боби се сопна:Шестиците в А група остават

Мнениеот Der Schmarotzer » 11 май 2015 17:58

Решението на проблема е да се размърдат отборите в т.н. златна среда - между 4 и 10 място. Ако има две шестици - най-удачният вариант е при играта в групите, точките да се разделят на две, за да се съберат отборите и да е по-интересно. Освен това да има два изпадащи и още два играещи плейофи за трети изпадащ. Ще е цирк отвсякъде....
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
radoslav_rashkov
Контакти:

Мнениеот radoslav_rashkov » 12 май 2015 12:05

Форматът на първенството никак не е лош. Нашия футбол е опорочен по други причини. Школите са зле, спортни училища - пародия, клубове - пародия и само кражба и интереси. Проблеми с шестиците виждат само тези, които натрупват точки от срещите с провинциалните асансьори тип "А - Б група" и от разбрани мачове. Като се ограничава броят на асансьорите, съдиите като не свирят "по default" за определени клубове и като попаднеш в компанията на Берое, Литекс, Лудогорец, Черно море и Ботев Пд и не можеш да "отлепиш" - става друго. Проблем! Според мен е редно да има шестици. И бих попитал:

1. Защо трябва да съдим Лудогорец, че си почива през редовния сезон? Има скамейка, прави го. Може да си го позволи. Засега.
2. Как Локомотив се настрои да играе през целия сезон, а в ЦСКА и Левски не успяха? Да не са с 2 жълтъка?
3. Това, че Литекс е на второ място с непостоянна и по-скоро слаба игра, че Берое не впечатлява, а ЦСКА не може да бие резултат от шестиците ли е?
4. И какво ако нямаше шестици и отборите бяха 16? Щяха Ботев, Левски, Черно море, Локо Пд, ЦСКА, Берое да трупат точки срещу още двама "нещастника" с малко парички и никакви претенции, дошли от Б група. И щяха да се "замазват" проблемите на "водещите" клубове.

Не, благодаря! Ако съм фен на Пирин няма да искам просто А група, няма да искам просто пълен стадион или мач с ЦСКА... Аз щях да искам стабилен Пирин, със самочувствие и глад за точки и то като гост. Постоянен Пирин, не с цел 12-то място, а с цел първа шестица. Това е смисълът на такъв формат.
Дано сте ме разбрали. Далеч не съм фен на Перуката...
Изображение

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 14 май 2015 10:45

Формата си е добър!По-добре е с да се разделят отборите с възможности за медали и онези борещи се за спасение!Винаги ще има разлика между първия и шестия,както и между седмия и дванайстия(като класа).Просто отборите трябва да играят всеки мач,независимо от класирането си,както правят в Англия.Виждате как отбори,които не се борят за нищо скачат в последните кръгове на отбори кандидати за нещо-то си е до желание.Затова и се продава продукта им.
Преди два сезона-ЦСКА разпусна титулярите преди последния мач с Лосо Сф и те ни биха,като се спасиха по този начин.Сега това петно(уговорен мач според някои) ще ни стои дълги години,а може би и вечно.Не виждам някой от тогавашните футболисти или ръководители да се е трогнал!Манталитет!

Върни се в “Футбол - България”