Alexx написа:Имам въпрос към хората ! Той е кажете ми бивша соц държава която системата на "трансфери" беше по-различна от нашата? Защото във всяка соц държава повечето грандове обираха най-добрите играчи. Тука поне имахме два силни отбора, докато в СССР най-добрите играчи бяха събрани в един отбор - Динамо Киев.
Ако ми позволиш,макар че не съм нито от Левски,нито от ЦСКА.....ще изкажа своето мнение,което не съвпада с твоето по въпроса за Динамо Киев.Те направиха организация,подобна на западните грандове.С огромно количество тренировъчни терени и безброй деца в школите!Играеха супер футбол и от където и да ги погледнеш,си бяха европейски гранд през 80-те години!От категорията на Байерн и Реал!А в СССР си имаха армейски отбор(ЦСКА е техен патент,както знаем),милиционерски отбор(Динамо Москва) и други столични отбори,като Спартак,Торпедо и Локомотив например!!!Но дори в страната с най върлия комунизъм,са успели до някъде да проумеят,че оспорван шампионат е най доброто решение!Просто футболистите във всеки мач,се хвърлят на 100% и свикват да разчитат само на себе си!Затова там Шампиони са били доста пъти милиционерите и армейците,но и отбори като изброените по горе,други московски отбори.Освен това,никой не е пречел на извън столични тимове с добро поколение и организация,да зарадват своите привърженици!Шампиони на СССР(по памет) са били и Динамо Тбилиси,и Арарат Ереван,и Динамо Минск....и дори доста скромния Заря от не особено големия град Луганск!!!За Зенит Ленинград (тогава),няма нужда да уточнявам,че също са били Шампиони!Не само,че не е толериран един отбор,както твърдиш,но и разнообразието беше доста по голямо от нашето!От там и качеството!В друга хард соц държава като ГДР,освен милиционерския Динамо Берлин,в Европа успехи постигнаха и Локомотиве Лайпциг и ФК Магдебург!Само името Локомотиве,достатъчно ясно показва,че не са нито армия,нито милиция!В този ред на мисли името Гурник(Миньор)Забже,показва че и в Полша не всичко беше както у нас!А Гурник Забже си беше лице на Полша!Така,че оправдания от рода на "Не сме по лоши от другите",не са съвсем точни!!!