За или против ЦСКА и Левски във В група? АНКЕТА

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

ЗА или против ЦСКА и Левски във В група? АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Re: За или против ЦСКА и Левски във В група? АНКЕТА

Мнениеот dafquezz » 16 апр 2015 21:45

Поредната тема за преброяване на анти-софийските комплексари.
И като ги заняма Левски и ЦСКА ще кротнете ли?
А всичките тия на които дължим пари, кyрец за тях, нали?
Аз искам да се оправим и да си платим дълговете, а не да сме андрешковците на А група. Не ми е приятно да лъжем хора и отбори, и не държа да сме на всяка цена шампиони. И не искам някой провинциален отбор да го няма, щото провинцията не ми е вечното оправдание и проблем цял живот.
Стегнете се малко и си насочете енергията в смислена посока, с омраза нищо няма да постигнете.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 16 апр 2015 21:53

dafquezz написа:Поредната тема за преброяване на анти-софийските комплексари.
И като ги заняма Левски и ЦСКА ще кротнете ли?
А всичките тия на които дължим пари, кyрец за тях, нали?
Аз искам да се оправим и да си платим дълговете, а не да сме андрешковците на А група. Не ми е приятно да лъжем хора и отбори, и не държа да сме на всяка цена шампиони. И не искам някой провинциален отбор да го няма, щото провинцията не ми е вечното оправдание и проблем цял живот.
Стегнете се малко и си насочете енергията в смислена посока, с омраза нищо няма да постигнете.

Твоята смислена посока каква е-да наречеш всички, които не харесват това, което правят двата миропомазани столични отбора, комплексари ли? Трябва ли да си комплексар, за да си търсиш парите от ЦСКА? Ако не ти ги дават, щото видиш ли сега било криза (га ти земаха играча не беше криза) и не църкаш -си як пич, но ако си търсиш договореното ставаш комплексар, гадняр, гробокопач....изобщо едни, съвсем некомплексарски мнения.
Като се сетя, че повечето фенове на ЦСКА и Левски са извън София....това изобщо не е комплексарщина, нали? Аз съм фен на тия, щото са известни, щото са победители (е скоро не са били, ама нали са с история)!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 16 апр 2015 23:10

Кашчей написа:Твоята смислена посока каква е-да наречеш всички, които не харесват това, което правят двата миропомазани столични отбора, комплексари ли? Трябва ли да си комплексар, за да си търсиш парите от ЦСКА? Ако не ти ги дават, щото видиш ли сега било криза (га ти земаха играча не беше криза) и не църкаш -си як пич, но ако си търсиш договореното ставаш комплексар, гадняр, гробокопач....изобщо едни, съвсем некомплексарски мнения.
Като се сетя, че повечето фенове на ЦСКА и Левски са извън София....това изобщо не е комплексарщина, нали? Аз съм фен на тия, щото са известни, щото са победители (е скоро не са били, ама нали са с история)!

Тъй като очевидно четеш по диагонал, или само първите изречения от постовете, ще се самоцитирам с надеждата, че този път ще четеш по-внимателно. Отговарям ти и на въпросите един по един:

1. Аз съм един от хората, които НЕ харесват това, което прави ЦСКА конкретно. Това се вижда ясно от следното:

dafquezz написа:Аз искам да се оправим и да си платим дълговете, а не да сме андрешковците на А група. Не ми е приятно да лъжем хора и отбори, и не държа да сме на всяка цена шампиони.

В отговор на въпроса ти, комплексар наричам всеки, който иска даден отбор да го няма, по каквато и да било причина. И нека не се лъжем, в случая комплексари искат тези отбори да ги няма, защото са столични. По същия начин са комплексари хората, които искат Лудогорец и Литекс да ги няма, щото били селски и не знам си какви.

2. На въпроса ти трябва ли да се търсят ари от ЦСКА, виж горния ми цитат. Ако фалираме и отидем в Ж, Ц или Щ група, би ли ми обяснил точно кой, как и от кого ще си търси парите? В момента може да сме безумно некоректни, но поне по един или друг начин и с големи забавяния отбори и хора си получават сумите. Така е редно, а не като сме се насрaли до ушите да се скрием по селските групи, а кредиторите - с пръст в гъзa...

3. По последната част на мнението ти - ми същото мога да кажа за феновете на чужди отбори, не виждам разлика. Не мога да давам оценка доколко е правилно или не, от една страна трябва да си подкрепяш местния отбор, защото с него те свързва нещо реално, от друга страна как ли пък няма някой си на мен да ми казва кой да подкрепям.

BG-BateGoyko
Контакти:

Мнениеот BG-BateGoyko » 17 апр 2015 03:37

И двата отбора са за пълно прочистване, колкото може по-бързо за да се завърнат и по-бързо в елита където им е мястото. Някой заемат супер тъпата позиция, че видиш ли статуквото в момента е правилно, щото иначе от кой щели да си търсят парите тези дето имали да вземат. Това било правилното и едва ли не другото било като да се скриеш. Пичове, тук не става въпрос за чест и доблест. Докато ония дето им дължат нещо тези два, а и останалите отбори, си чакат парите въпросните отбори генерират още и още задължения, а ето това не е коректно. Не е коректно, когато харчиш много много повече, от колкото получаваш. Там е сбърканата философия. Не може да изкарваш на година един - два милиона от билети, мърчъндайзинг и реклама, а да харчиш бюджет от десет милиона. Това е смъртоносно за който и да е бизнес! Кой в България има непосилната възможност да вади въпросните десет милиона и да ги мята в черната дупка всяка година? И за какво да ги вади и да ги хвърля в тази дупка, за на Бат Стою тридесетте бона на месец, дето сигурно няма друг в България дето да получава такав азаплата? Или пък по десет бона на футболист на месец? За какво са ви тези дето вземат по десет бона на месец, става ли нещо от тях? Не може средния човечец дето произвежда и дето носи скапаната ни изтезана държавица на гърба си я докара я не докара хиляда на месец, а някакъв идиот да взема 5000-10000-15000 лева или евра без значение. Дивия капитализъм свърши, ако не сте го разбрали. Няма ги мутренските години, където се развяваха разни куфарчета с пари и всичките отбори до един бяха държанки на съответните босчета. Сега дойде пазарната икономика в една слаба страна и кранчето секна. Всеки клуб е длъжен поне заплатите на футболистите да си ги заработят по белия начин - с игра, с билети и реклама. Спонсорите вече може да се намесват я за екипи и екипировка, я за стадион, я за развитие на школата. Само това ти е устойчивия момент, щото ако плащаш от спонсор заплатите, при първото разместване или отказване на спонсора и си в криза.
Направих си и труда да анализирам нещата около Левски и ЦСКА на база на официалните им отчети, публикувани в търговския регистър. Има ги за 2013 г. Това е ЦСКА: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=LbbGe ... As02267526 Това, което бих могъл да коментирам като специалист в съответната област, е че отчетът е пълен ташак и дълговете на ЦСКА не са тези, които ги лансират в медиите, и вероятно дори са много повече от моето предположение, тъй като има и сума ти пасиви по дела и т.н. Първо отчета е манипулиран с цел получаване на лиценз. Тези врътки ги знам, щото се сблъсквам постоянно с тях, правят се на всички нива в бизнеса в БГ и няма да си кривя душата и ще кажа и че и аз и колеги сме били принуждавани да си затваряме очите като кажа че аз и мои колеги сме били принуждавани да си затваряме очите през годините за подобни маневри. Те се правят с цел непоказване на реалната тежест на дълговете, като дълговете към собствениците под формата на заеми и т.н. не се представят в пасива на баланса при задълженията, а се нахакват като позиция на собствения капитал като някакво увеличение на капитала и присъстват в позиция Резерви!!!! Тъъъъъй! Това може да го видите и в баланса на ЦСКА, дето се мъдрят едни 56 милиончета. Съгласно законодателството ни обаче, тези сумички не са никакъв резерв и не са част от капитал, а са си чисти задължения до момента на вписване на увеличение на капитала в тъговския регистър. Справка в отчета за капитала на ЦСКА за 2013 г. си връткаме едни 19 милиончета под надслов увеличение на капитала... И изведнъж имаме следното: акционерен капитал 5 милиона , резерви 56 милиона, непокрита загуба 43 милиона, загуба от 2013 г. или общо капитал + резерви - загуби 9 милиона на плюс!!!!!!! Брееее!! А дългове 19 милиона! Общо пасив на баланса 9+19 или 28 милиона. Та едно е това съотношение 9 на 19, друго е тия въпросните резерви да ги изтупаш в дълговете където им е мястото, при което ще стане отрицателен капитал -47 милиона /тея парички са ги хапнали и изсрали през годините/, и задължения 28+56 или 84 милиончета. Ходи вземай лиценз с тия суми!!! Одиторчето да си завре дипломката някъде, за дето е заверило тоя отчет. Отделно ми направи впечатление, че ЦСКА по някакъв начин през 2013 г. си е оценил играчите по пазарна справедлива стойност на 22 милиона... Но стига с числата.
При Левски е малко по добре работата. Там Батков заемите дето ги е давал не седят вече в измислен резерв, а човека ги е взел и ги е апортирал в капитала на клуба та да не висят на врата на следващия собственик да ги връща. Изводът, и на двете места плачевна ситуацията до степен, че наистина е по-добре на чисто за да не отиват парите на новите спонсори в небитието, а с тях все пак да се потстрои нещо. Сериозно орязване на заплати, които преди всичко трябва да се изкарват с игра, с посещаемост и билети и с наградни фондове. Другото е бошлаф...

Демба Ба
Контакти:

Re: ЗА или против ЦСКА и Левски във В група?

Мнениеот Демба Ба » 21 апр 2015 10:57

Цецо Чука написа:Не разбирам защо всеки път когато се заговори за евентуален фалит на ЦСКА или Левски се споменава че Лудогорец щели да спечелят от тая работа,понеже тези два отбора нямало да пречат.
Гачели досега 3 години са били ебаси конкуренцията.

Иначе и Левски и ЦСКА са стойностни отбори,играещи приличен футбол и мисля че В група може само да спечели от присъствието им.

Ами при първите им две титли, ЦСКА и Левски бяха сериозна конкуренция, и всъщност Лудогорец с варварски късмет ги спечели тези първи две титли. През 2012 година ЦСКА им водеше с осем точки четири кръга преди края, но "геният" на Стойчо Младенов прати титлата в Разград, а в решителния мач за титлата ЦСКА удари три греди.За това пък което се случи през 2013 година и случая "Везалов" пък всичко е казано и изписано...но е факт че през 2013 -та Левски напрактика си беше пречупил Лудогорец- бихме ги в решителния мач...а какво , как и защо се случи на мача със Славия е въпрос на друга тема, аз продължавам да смятам че Батков и Домуса спазариха титлата в тази една седмица между победата ни срещу Лудогорец и мача със Славия...

Върни се в “Футбол - България”