Най-старото вечно дерби 100 години Славия и Левски

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Най-старото вечно дерби 100 години Славия и Левски

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 02 апр 2015 11:58

HEATSEEKER написа:Честит юбилей така да се каже.
Жалкото в случая е , че едни хора се опитват да го изкарат най-старото дерби на Балканите

Мисля, че в случая се касае за недобра информираност. По мое скромно мнение най-старото дерби на Балканите е "Галатасарай" - "Фенербахче". Първият приятелски мач между тези два отбора се е състоял на 17 януари, 1909 година (2:0 за "Галатасарай"). :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C ... ay_rivalry

П.П. При останалите съседи нямаме конкуренция, защото "Олимпиакос" е създаден през 1925 година, а сръбските ("Партизан", "Звезда") и румънските ("Динамо", "Стяуа", "Рапид") грандове - след Втората световна война. ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

HEATSEEKER
Контакти:

Re: Най-старото вечно дерби 100 години Славия и Левски

Мнениеот HEATSEEKER » 03 апр 2015 07:49

Captain Stottlemeyer написа:
HEATSEEKER написа:Честит юбилей така да се каже.
Жалкото в случая е , че едни хора се опитват да го изкарат най-старото дерби на Балканите

Мисля, че в случая се касае за недобра информираност. По мое скромно мнение най-старото дерби на Балканите е "Галатасарай" - "Фенербахче". Първият приятелски мач между тези два отбора се е състоял на 17 януари, 1909 година (2:0 за "Галатасарай"). :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Fenerbah%C ... ay_rivalry

П.П. При останалите съседи нямаме конкуренция, защото "Олимпиакос" е създаден през 1925 година, а сръбските ("Партизан", "Звезда") и румънските ("Динамо", "Стяуа", "Рапид") грандове - след Втората световна война. ;)

Аз им го казах на С.Б., още 1907 в Цариград има дербита, които се играят и до днес, ето така се налагат ''митове и легенди'' от които никой няма нужда.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”

Върни се в “Футбол - България”