Ако имах възможност да управлявам!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Unforgiven_M
Контакти:

Re: Ако имах възможност да управлявам!

Мнениеот Unforgiven_M » 27 мар 2015 14:59

biso62 написа:Томов много добре го изрече на пресконференцията вчера,но кой ли слуша! Цитирам: "Има едни средноевропейски стандарти за заплати от които няма как да се избегне.за да сме на пазара и да привличаме дори и свободни агенти."

Това е вярно, но... Като нямаш пари и не можеш да си го позволиш? Като нямаш приходи? Вземаш - не плащаш, задлъжняваш, съдят те стотици хора, фирми, отбори... До кога?
Значи и аз искам да карам Бентли ама няма... мога да си взема на лизинг, ама като спра да плащам и ще ми го вземат...
И ЦСКА кара по тоя начин няколко години, ама като няма приходи не става.
Трябва да си правиш бюджета спрямо приходите, които можеш да акумулираш.

cska-632
Контакти:

Мнениеот cska-632 » 27 мар 2015 15:06

Tatone написа:
cska-632 написа:С тези заплати футболистите ти ще предпочитат да играят във втора дивизия на Турция или Гърция за 3 000 евро и ще ти останат футболисти тип Пропадняк.

Да, възможно е играчите да получават 6 000 лв. втора дивизия на Турция или Гърция. Е няма да имат шанс да играят в ЕКТ, където ако са добри да го покажат и както навремето едно друго поколение направи трансфери в водещи отбори и те да го направят и са получават по 200 000 лв. на седмица , например. Всеки сам си избира пътя.

Няма да имат възможност да играят в ЕКТ, но ще имат възможност д абъдат забелязани от Галатасарай, Бешикташ, Фенербахче и т.н и да играят за 50-100 хил. евро на месец. 3 хил. евро получават опашкарите. Борещите се за елита получават по 10-15 хил. евро. НИщо не пречи на полските, сръбските и хърватските елитни отбори да дръпнат неоценените подобаващо футболисти и да им дават по 10-15 хил. евро.
Народ без настояще няма бъдеще!!!
Най-накрая пловдивските локомотиви си признаха:
[rimg]http://napoletani.org/wp-content/uploads/2015/03/muslims1.png[/rimg]

iskren_lv
Контакти:

Мнениеот iskren_lv » 27 мар 2015 15:07

Tatone написа:Ако имах възможността да управлявам един от двата отбора, бих направил няколко неща.

Ще пусна Декларация, с главно "Д", първата и последна.

"Уважаеми привърженици на любимият отбор,
от днес се отваря нова страница в историята на нашият единствен и любим клуб.
В отборът ще играят само и единствено играчи, който го ОБИЧАТ. Обичат цвета на фланелката, обичат стадиона, емблемата, историята, публиката, седалките, козирката и всяка тревичка на родният терен. В отборът ще играят хора, който като малки са плакали и са били на върха на щастието от успехите или падението на отборът на тяхното сърце. От днес в нашият отбор ще играят нашите играчи, тези който излизат на терена не за 20 000 лв заплата, не за лъскавата кола, не за да покажат новата си гейска прическа. НЕ. От днес в този отбор ще играят тези играчи, за които излизането на терена с любимият екип е детска мечта, е онази тръпка, която се повтаря всеки път, когато чуят от тунела публиката, викаща безспирно името на любимият отбор. От днес уважаеми привърженици, ние може и да не бием във всеки мач в началото, но след година, две или три ще имаме един непобедим отбор, който няма да се стряска от големите имена в футболна Европа, точно както преди години, нашите любими играчи биеха всеки който хванат. От днес, отборът който обичаме ще играе за нас, за себе си и за името на нашата футболна любов."ю

Това ще е моята Декларация. След нея остава само простичката работа, която никак не изглежда да е толкова сложна. Какво ли ще направя ако можех да управлявам любимият отбор.

Първо ще оставя в отбора само играчи които обичат и живеят с отбора. Това не означава само и единствено юноши, Много от тях не стават, много от тях вече са с покварени от мисълта за милиони евро, сърца. Не. В отборът ми ще играят само тези играчи, които искат истински да са част от този отбор. За мое щастие играчи които го искат са много. Едни добри, други не толкова, но раздаващи се, радващи се, истински обичащи отборът в който играят. След като събера отбор от такива играчи ще намаля заплатите до не повече от 3 000 лв. на месец, като отборът ще поема всички разходи на играчите по възстановяване от мачове и лечение от контузии. Това е една прилична за България заплата. Освен нея при победа над отбор в топ 3 ще има и премия от 1000 лв. Естествено 3 000 лв. ще е най-високата заплата. На по-младите играчи стартовата заплата ще е 800 лв. и с времето ще се покачва. При това положение заплатите в отбора на месец ще са горе долу на стойност около 45 000 лв. за 25 играчи. Това за една година е разход от 540 000 лв. Ако има 100% изпълнение на премиите защото бием наред разхода за тях ще бъде около 120 000 лв. За треньори, персонал и администрация заплатите ще са също нормални. За ст. треньор заплата ще е 5 000 лв на месец, за по. треньори и др по 3 000 лв. за администрацията зависи от позицията но и там до 5 000 лв. максимална заплата за търговски директор и маркетинг директор. Да кажем, че имам 30 човека на работа в клуба с средна заплата от 2 000 лв. това на месец са още 60 000 лв. което за една година е равно на още 720 000 лв. От тук за заплати ще трябва да имам бюджет от 1 260 000 лв за една година. За охрана на мач, разходи по поддръжка на стадион, трева, почистване и подобрение още 1 200 000 лв, това е по 100 000 лв на месец. Общо разходите ми ще бъдат равни на около 2 500 000 лв. Това даже е завишена сума но нека има, няма да слагам задълженията към държавата - здравна каса, ДОД, и др.

Моят отбор ще изиграе 20 мача у дома, за купа, за лига. Там някъде няма да издребнявам. Приемаме, че сме слаби и не играем в ЕКТ. Играем 20 мача а на мач идват по 10 000 човека. Всеки плаща средно по 5 лв за билет. Това са 50 000 лв на мач. Освен това ще има 100 човека които ще платят по 100 лв за билет т.е. още едни 10 000 лв. Общо на мач това са 60 000 лв. За 20 мача в клуба ще има 1 200 000 лв от билети. Като се махне данък ще останат 1 000 000 лв. Рекламата на стадиона за 1 година ще донесе около 30 000 лв. може и повече но това е бакалската сметка на професионалист. ТВ права за една година ще са 1 500 000 лв. От билети и реклама клуба ще изкара 2 500 000 лв. Това е годишният бюджет.

Освен това в клуба ще влизат пари от трансфери и ЕКТ евентуално. Играчите ще получават 30% от стойността на техният трансфер а треньорите ще си разделят други 20% за всеки продаден играч. Търговският и маркетингов отдел ще получават бонус при достигане на определени KPIs. Едните ако идва публика над 10 000 човека а другите ако продажбите на стоки на клуба надвишат определени обеми.

Това е моят отбор. Лесно е но защо никой не го прави не мога да кажа. Томов и Батков са некадърни мошеници които освен да чукат камъни в затвора за друго не стават, но уви ...

Един отбор - ЕМБЛЕМА не може да бъде оставен в ръцете на толкова смешни чичковци. Искам си отбора. Днес и сега. Стига вече простотии.

Или си много малък и наивен и никога не си управлявал, нещо икономически!Или си учил социалистическа икономика!
Ако всичко беше толкова,просто?

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 27 мар 2015 15:27

iskren_lv написа:
Или си много малък и наивен и никога не си управлявал, нещо икономически!Или си учил социалистическа икономика!
Ако всичко беше толкова,просто?

Колко е сложно? Дай от 1 до 10!
Иначе хората които не разбират нищо от нещо често смятат, че това нещо от което нищо не разбират е много сложно. Това психолозите могат да го обяснят по-добре.

Дай сега с едно изречение, напиши най-сложното и така ще ми покажеш, че си прав.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 27 мар 2015 15:28

1982 написа:
Tatone написа:
Да, така е! Няма спор, че написах поста за около 10 мин. Колко е сложна материята по даване на заплати, продажба на билети и взимане на такса ТВ Права, ти ще ми кажеш. Явно има неща които в тези процеси са сложни и аз не ги разбирам. Иначе не би бил толкова ироничен, нали? На колко хора плащаш заплати, апропо?

Да, само в това се изразява дейността на един клуб .... току-що потвърди думите ми, че сметките ти са изключително бакалски.

Бедна ти е фантазията колко още неща има, особено ако си Левски или ЦСКА.

От два часа ти вадя буквите от пръстите с ченгел. Дай нещо на простия човек. Обясни ми? Досега разбрах, че нямам фантазия, че съм бакалин и че е много сложно.

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 27 мар 2015 15:31

cska-632 написа:
Няма да имат възможност да играят в ЕКТ, но ще имат възможност д абъдат забелязани от Галатасарай, Бешикташ, Фенербахче и т.н и да играят за 50-100 хил. евро на месец. 3 хил. евро получават опашкарите. Борещите се за елита получават по 10-15 хил. евро. НИщо не пречи на полските, сръбските и хърватските елитни отбори да дръпнат неоценените подобаващо футболисти и да им дават по 10-15 хил. евро.

Пак ти казвам. Съгласен съм. Имаш право. Едни футболисти ще изберат пътя който ти си описал и в това няма спор. Аз казвам, че ще има и добри футболисти който са млади, перспективни и обичащи любимият отбор готови да играят година-две-три а може и повече за по-малко пари. Тези ще са моите футболисти. От 200 деца в школата над 15 години и още поне толкова в цялата страна няма да може да се намерят 20-25 кадърни. От всички футболисти в България, няма да се намерят 3-4 ма с качества за които парите са по-долу от Левски или ЦСКА. Не вярвам.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 мар 2015 15:32

Hah тука във форума имаме нов Хенри Форд. Да ни е честито ! :mrgreen: :)

Zaash
Контакти:

Мнениеот Zaash » 27 мар 2015 15:34

Аз пък щях да направя следното:
Тъй като трудно ще изградиш отбор само с любовта на играчите, ще трябва да се позова по-скоро на пазарните принципи за развитие на тима.
1. Това да има акционери, които да помагат и контролират не е лошо и бих го допуснал в рамките на страничен фактор в клуба. Бих си управлявал основно сам защото иначе много баби хилаво бебе.. дори клубовете с много акционери си избират един за мандат който да носи отговорността. Ако виждам че не се справям ще подложа на конкурсен принцип ръководител който да решава само и само отбора да е добре, а да печеля! Тоест ще си държа акциите но ще потърся кой да взима решенията.
2. Много клубове са на печалба от съществуването си. Само ако си от първата десетица на ранглистата на Уефа си длъжен да вкарваш повече отколкото изкарваш, но и там понякога се въртят такива обороти на интереси и пари че може да се окажеш пак на плюс.
Та трябва първо да се изчисти възможността за посещаване на мачове. Гледам европейски първенства и се възхищавам как хората там сякаш ходят на мач като на кино или театър. С малки деца млади момичета, инвалиди и т. н. Тоест ще потърся всячески на трибуните да има сигурност за публиката. Аз си мисля че това трябва да стане с директни разговори с агитките, забрана на всякакви пиротехнически средства и наемане на стюарди, ако трябва за начало по ячки:))) и постепенно полицията да намаллее на стадиона да стане излишна! Да има камери по трибуните и строги глоби и наказания за провинилите се. Тоест ще затегна контрола да знам че хората биха отишли спокойни на мач на този отбор. В това число поетапно доколкото ми позволява бюджета ще подобрявам условията за пребиваване на стадиона, като това обезателно ще върви с развиван маркетинг на собствени артикули и консумация.
3. Ще потърся някой млад специалист който да е амбициозен (до 35 годишен) и дисциплиниран, който ако имам възмножност ще изпратя на стаж в голям евро клуб като Барселона и ще назнача за помощник на настоящия примерно Стойчо Стоев. На този човек ще му обясня, че държа клуба да се развива предимно със собствени кадри и ще длъжен да внедрява с годините наши юноши, като за целта ще има право на максимум 10 човека екип от треньори и скаути който да се занимават с ДЮШ и да издирват млади таланти. В това число 50% от бюджета ми ще е разпределен за подръжка и подобрение на терените на ДЮШ.
4. Ако някой мениджър ми предложи чужди играчи, никога няма да се съобразя директно с неговото или на треньора мнение. Играчи ще се взимат рядко и след поне година период на наблюдение и контактуване с играча, като същия ще е с минимални шансове за одобрението ми да постъпи ако е над 25 годишен.Също така дадения кандидат за отбора трябва да превъзхожда титуляра на отбора с достатъчно голяма разлика за да има смисъл трансфера. С предимство биха били български играчи.
5. Ще проверя възможността мачовете на клуба да се излъчват през собствен сайт със собствен коментатор абсолютно достъпно и безплатно но, с идеята за повече реклама както на външни стоки така и на собствени артикули с доставка, като това обезателно ще са и контроли на обора, а и на младежкия състав. Качествено поддържан сайт, който цели да е собсвтената ни реклама за по-голямата част от фенската маса.
6. Продажбата на играчи ще е последната функция която да се извършва. Основно тя ще е с цел освобождаване на някой играч, не и с печалба. Ако някой играч израстне твърде много и поиска в друг клуб откъдето пък предлагат солиден финансов ресурс ,сделка от моя страна няма да има до изтичане на договора на играча освен ако същия не е толкова добър, че да промени облика на отбора.
Ако поне по един такъв играч бива успешно задържан на година от даден отбор съм на мнение че до 2-3 години отборът ми ще има сериозен успех в чужбина и у нас.
Мога да пиша още но си мисля. че започва да става досадно.
С други думи ще търся печелившия път на отбора, но не и за сметка на израстването му!
Аз съм левскар и се надявам повече български отбори да започнат да се държат като европейски отбори каквито са и съм убеден че успехите няма да закъснеят.
Първо обаче ще трябва някак да се разделим с южнашкото емоционално поведение както на отборите така и на публиката иначе ще си седим все на това ниво!

Tatone
Контакти:

Мнениеот Tatone » 27 мар 2015 15:35

biso62 написа:Томов много добре го изрече на пресконференцията вчера,но кой ли слуша! Цитирам: "Има едни средноевропейски стандарти за заплати от които няма как да се избегне.за да сме на пазара и да привличаме дори и свободни агенти." А на радетеля за тези ,дето ще изядат тревата-аме те в Грузия я изяждат...и какво? Наясно ли си,че всеки 17-18 годишен юноша с някакви качества ще бъде дръпнат нанякъде за жълти стотинки,А тези,дето останат,като знаяч,че каплапви или не все ще играят и ще взимат тези 3000 лв-дали ще се напъват за каквото и да било? Тогава футболът съвсем го погребахме.Те Реал и Барса са тъпи,че дават по 100 млн за Бейл,Меси и сие,а не си играят със собствени юноши дето са им без пари и за десетократно по ниски заплати!

По-горе ти отговориха но ще кажа и аз нещо. Ще дам примери. Заплатата на Долапчиев беше 900 лв. в ЦСКА. Момчето го изгониха, то не си тръгна. Харесваше ли го публиката. Харесваше го. Играеше ли със сърцето на цесекар...можеше ли да се развива в ЦСКА. Вероятно да. НА братята Цоневи заплатата да не им е по 5000 лв.??? На Краев???? Могат ли да се развиват. Могат. Кой е дръпнат за жълти стотинки. Вутов? Чочев? Кой? Карачанаков се раздърпа с ЦСКА и то с Младенов иначе щеше да си е в ЦСКА.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 мар 2015 16:14

biso62 написа:...Те Реал и Барса са тъпи,че дават по 100 млн за Бейл, Меси и сие,а не си играят със собствени юноши дето са им без пари и за десетократно по ниски заплати!

Меси е юноша на Барса. ;) Преди малко повече от 2 години Барса побеждава Леванте с 4:0 (два гола на Меси), като през по-голямата част от мача каталунците играят с 11 свои юноши в състава. :) Виж, заплатата на Меси е съвсем друга бира... :lol:

http://www.7sport.net/archive7ds/2012/1 ... /index.htm

По темата: Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Футбол - България”